Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Bakker, ez csak egy szoftver hiba. Nekem is sikerült megkevernem. :)))

zozo

Csak a piros forgáspontot lehet jobbra-balra húzni. (én csak kísérleteztem vele, de mint látod kevés sikerrel)

4um5b65d

Én meg azt hittem, hogy lemodellezted és az alapján mondod, hogy nem működik az elképzelésem.

zozo

Csak fejben modelleztem le, de nem müxik. :)
Csak egy jópofa hinta lenne.

mxjj54gxi

Oké, akkor kész megoldást nem tudok a kezedbe adni, de a megoldás, mint megoldás sem jó?
Legyártod, azt jóvan!

4um5b65d

Az az igazság, hogy ezen a lemezes megoldáson már gondolkodtam, bár egy kicsit más kivitelben.
Mint egy lánchajtás , ahol az egyik lánckerék maga a cső amit fordítani kell, a másik lánckerék meg csak feszítésként van ott és a láncot húzogatom balra jobbra. Ugyanezt képzeld el lemezes megoldással. A lemez teljesen zárt oválist alkot.

4um5b65d

Annyi modellező szoftver van , nem tud valaki valami egyszerű free-t, amivel az ilyen karos mechanikákat lehet modellezni ?

zozo

Pár milláért már egész jókat lehet kapni.  
De ha játszani akarsz, egyszerűbb keménypapírból kivágni, aztán letűzöd gombostűvel a parafa táblára. Csuklópontoknak meg alulról rajzszeg,  
felülről rányomsz valami radírt, parafát stb.

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=G_UmhUjZhNo" TARGET=_fnew>Egy teljesen egyszerű 6 tengelyes hobby cnc gép
A hatodik tengelynek nem tudom mi értelme hogy a főorsó hossztengelyében is el tud fordulni, de ez már csak egy plusz bónusz ennél a kivitelezésnél, ha kell ha nem.

zozo

Erre mondják, hogy "nagyon ott van".
Csúcs az a dülöngélés amit előad.

Devecz Miklós

zozo

Ezt meg kéne tanítani "itt a piros, hol a piros"-t játszani. Ahogy a karok kergetik, ez ugrott be róla. :)

Devecz Miklós

4um5b65d

A mai világban már nem papírozunk. :)

Csak a megfelelő kulcsszó kell és google tehenünk megfejhető.

linkage simulation

000000000

http://www.youtube.com/watch?v=vxZ5n2tnqOU" TARGET=_fnew>Szívatják a robotot , de nem hibázik :)