Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Valahol beljebb van egy "How does the Balancer work?"" című leírás a használatáról.  

Barkács kiegyensúlyozóba nem kell szofver  
[#nevetes1]  

Sajnos egyszerre csak egy oldalt tud mérni, de ez szerintem a mechanika és az elektronika duplikálásával kiküszöbölhető. Ekkor egy kétsugaras szkóp mutathatja a kitérések mértékét. A pozícióját pedig a stroboszkópként használt LED. (bár villanócső azért jobb lenne)

Azért nem lehet annyira rossz szerkezet, ha sugárhajtómű modell turbináját centírozza vele a fickó...

svejk

No majd megpróbálom érthetővé tenni magamnak a szöveget.
Minden bizonnyal jól használható, beírom az ötéves tervbe.

svejk

A tekercselő ismerősömnek van egy készüléke az úrtól, de nem tudok árat mondani.

lari

Meg tudná mondani valaki, hogy THK  BTK 1605 AZZ tipusú golyós anyához mekkora golyó passzol gyárilag?
Vagy hol lehetne ennek utánanézni?

svejk

"elolvastam" a cikket, értem.  
Okos ötlet, ez a stroboszkópos kijelölés. [#worship]

sanyi84

Sziasztok!  

Valaki találkozott már schaublin W-20 as patron anyával? Itt a szár amihez való, máshogy nem lehet rögzíteni. Vagy ez az ilyen nincs és mégis van esete?Elvben eszterga patron lenne, ez egy 5. tengely csapágyazása patron befogója (volt). Itt máshogy nem lehet rögzíteni csak anyával (patron menetének hely hátul nincs) .  http://hobbymaro.puhasoft.hu/Sanyi84/5tengely/SN857197a.jpg" border=0>

Virbo

Meg tudnád mutatni? Nem találom sehol, pedig engem is érdekelne...

Rabb Ferenc

Az első oldal alján van egy "Click here!" A megnyíló oldalon pedig  "Click here for download (418k)!"  

Vagyis http://www.technologie-entwicklung.de/balancer.zip" TARGET=_fnew>ITT a balancer.zip-ben

Na megvan???

Rabb Ferenc

Ja, és azon belül a dokumentációkban [#wave]

Virbo

sanyi84

Köszönöm szépen. Holnap lefotózom még pár oldalról és mérek, hátha kiderül valami. Azt elképzelhetetlennek tartom hogy nem volt vagy a patron menetén behúzó vagy az orsón anya.

Vetesi75

Azért szemléltető eszközként még őrizgetem...  
Gondoltam idővel elviszem valami komolyabb felszereltségű helyre kiegyensúlyoztatni, de akkor már tengelyt is kellene cserélni, mert a következő alkalommal a tengelykapcsolóval járnék pórul.

ht0cjk58i

Üdv Urak.
Tudna valaki segíteni abban, hogy a BF20 és társainál a Z tengely finom állítása hogy van megoldva úgy, hogy durva és finom állítás is lehetséges?Gondolom csigakerékkel de van benne valami kuplung féleség?

robokacsa

valaki tudna egy rajzot, vagy bármiféle vizuális ábrát mutatni, a feszített orsón lévő anya hajtásáról?