Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

zozo

OK, holnap megkeresem, pár éve láttam egy fémdobozom alján, biztosan ott van még.

Sys_m

Egy kis mechanikai ötletadó (kerti Tv-khez):
http://www.cseed.tv/design/movie.html" TARGET=_fnew>Link>>

svejk

Az autóját meg közben lenyúlták :)
De hátha csak az inas vitte a garázsba.

keri

Gagyi, még csak nem is fullHD :D

mxjj54gxi

Azt hittem egy rakétasilója van a csávónak! :))
Mondjuk egy kiszáradt kút esetén legalább nem kell ásni egy nyolcméteres likat, ahova lesüllyed! :)))

Béni

No, ezt sem a becsületes munkában megőszült nyugdíjasoknak szánták ...

kg0sy39yf

6-7 éve ezt mondtuk az ANDROIDOS telefonra is!
És láss csodát! [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

sasi

Csak nem rám gondoltál? [#lookaround]

Béni

Nem teljesen ugyanaz. A telefon kisrakás nejlon, a TV meg nagyrakás ...  :)

Béni

Szoktam néha rád gondolni, de most bevallom nem ... [#circling]

Szedlay Pál

Mire nyugdíjba megyek valószínű nekem is csak akkor lesz ilyen csajom, ha egy ilyen kecóhoz egy ilyen tévém lesz.

jani300

Sziasztok! Régóta olvasgatom a Fórumot . Gépet még nem építettem . A legegyszerűbb és gondolom legolcsóbb hengeres egyenesbevezetéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem . A két szélén megtámasztott hengeres vezetőt próbálta e már valaki középen kitámasztani ? Rövidíti ugyan a munkautat de szerintem nagymértékben javítana a merevségen . A mozgóasztal szélére helyezett vezetőkkel és a hengeres vezető kismértékű hosszabbításával hasonló munkautú jóval merevebb szerkezet építhető szerintem . Aztán lehet ez is ki lett már rág tárgyalva ,csak még nem láttam .

Rabb Ferenc

Szerintem helytelen a gondolatmeneted! Az első része rendben, nagymértékben javítana a merevségen.

DE! A középen lévő kitámasztás behatárolja a mozgást. Így az maximum az asztal hossza, mínusz a két megvezetés. És ettől többet nem tudsz mozogni, hiába hosszítod meg a rúd két végét. Odáig már nem mehet el az asztal, mert középen elakad.

Használj nyitott lineáris csapágyakat alátámasztott rúddal. De még a precízen több helyen házilag alátámasztott vezeték is sokat javít a merevségen. Csak egy kicsit macerás a pontos beállítása - de nem lehetetlen.

jani300

A középső kitámasztó vastagságával is csökken a mozgás . Nem hiszem hogy ilyet építenék csak egy ötlet volt . A több helyen történő alátámasztásra én is gondoltam ,nyitott vezetővel . Sablonban készült prizmás tartók , és a felfekvés géppel történő meg munkálása sokat segíthet a beállításon főleg ha vezetőperemek is készülnek .

keri

Csak ismételni tudom Ferencet.

Létező megoldás, én is majdnem ilyet csináltam, de kb. 50%-al növeli a gép méretét, ezért tettem le róla.
Ugyan akkor, annyira nem növeli a merevséget mint gondolná az ember. Asztal közép állásában, gyakorlatilag ugyan akkora a merevség, szélső állásban lesz merevebb a középen alátámasztott, míg a végén alátámasztott gyengébb. De a fő torzulást nem az asztal okozza, hanem a híd és a Z a gyenge pontja a rendszernek. (nálam ugyan akkora az X és Y tengelyhossz Z meg rövidre van véve, így közel azonos hibát visz be mindegyik tengely.)

Olcsó megoldásnak tényleg jó ez a két végén alátámasztott tengely, ha meg masszívat akarsz, akkor végig alátámasztott megoldással jobban jársz.