Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

keri

Hogy mi????? A méghogy a trapézmenetes súrlódási ellenállása nem függ a terheléstő?????
Ekkora sületlenséget honnan vettél? Tépd szét a diplomádat Tibor [#eplus2]

Devecz Miklós

A hatásfok és a súrlódási ellenállás nem úgyan az!

000000000

Vigyázz mit írkálsz tudatlansági alapon!:)
Nézzél már utána, hogy mi az orsó hatásfoka, és légy nagyon szerény fiú, és te add vissza az érettségidet. A képletben ugyanis ilyesmik vannak: súrlódási félkúpszög, menetemelkedési szög, tangens függvény stb .... Terhelésről nem sik szó, és nem is eshet hiszen a terhelés (pl. előtolóerő, nyomaték) az a hatásfoktól függ a bevitt nyomatéktól függően.

keri

Nem is mondtam hogy ugyan az a fogalom, de a fizika szerint szorosan összefügg. Úgy is megmagyarázza Tibor miért van igaza, de ezt már elbaszta, mert akárhogy is nézzük, nem fogalmazott elég szabatosan, pedig ő nagyon ügyel erre, főleg ha mások orra alá kell dörgölni.  
[#eplus2]

000000000

Te egyelőre rosszakodjál és gányoljad a csapágyaidat papírlapos hézagolókkal!:) Vedd már észre magad, és amihez nem értesz, maradj inkább csendben. Csak szeretsz okos és nagyképű fiú lenni itt (már akiket megetetsz ezzel). Sokkal jobb lenne, ha jövőben csak akkor szóljál, ha kellő műszaki alázat, és biztos tudásod van egy témáról.

keri

Ne beszélj mellé! Tehát ismét megkérdezem, ezek szerint nem változik a veszteségi munka a súrlódási erő változásától?

keri

ÓÓóó, ezek szerint elismered hogy benézted?
Amikor nincs igazi érved akkor jössz általában az ilyen fajta sértegetéseiddel és mellébeszéléssel.

mfrfj8vv3

Hát, szívem szerint menne a zaciba a családi ezüst , aztán magamhoz ölelnék egy boltban pár AC szervot, meg minden féle  fényes jappán vasakat és azzal a lendülettel bejelenteném, hogy szabadságon vagyok... :-)

Pár napot amúgy eltököltem a vassal, de sehogy sem volt az igazi. Próbáltam másfajta kísérleti kocsit is, amiben lapjával futottak a csapágyak. Azzal valszeg sokkal jobb lenne, mert sokkal toleránsabb lenne azzal a minimális feszüléssel szemben, amitől az élen futó cucc máris megadta magát. Viszont azt a bonyolultabb formátumot sokkal nehezebb volna használható erősségű anyagból megcsinálni, ahhoz még annyi eszközöm sincs mint amennyi ehhez volt... Nem erőltetem.

000000000

Még mindig neked áll feljebb? Tudod nálam a tudatlanság és nagyképűség együttállása igen súlyos tünet, és nem először már a Fórumon most is ebben a cipőben jársz. Hajrá, érezd magad jól ebben a stílusban.

jani300

Muszáj "vérre" menni ? :)

keri

Ugye milyen idegesítő ha átveszem a te stílusodat? [#mf2]

s7manbs8

Csak nem egy banánhéjon csúsztatok el ? :)

000000000

Nem muszály, de ha valaki többször sületlenségekről ír és még nagyképű is hozzá, azt nehezen viselem, és gondolom a csendes többség is így van ezzel. Olyan szép lenne ez a az ország, ha mindenki csak arról beszélne, írna határozottan, amihez egy picit legalább ért is.:)  

s7manbs8

Akkor elég nagy csend lenne. :)

jani300

Könnyen "ugrotok" mindketten . Remélem ugyanilyen hamar meg is békültök .