Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mechanikai ötletek

Indította gaben, 2024 április 09, 15:37

Előző téma - Következő téma

galiba

Pontosan ezért tartok tőle - láttam pár projektort élőben, hááát... Gondolom, a Tecsós kategória kiesik;)

000000000

A legjobb ha valami ismerősnél akinek van kipróbálod ezt a kontraszt fényerő dolgot.
Aztán eldöntöd hogy melyik lesz a jobb.
Viszont ha beruházol, a projektort még mindig el tudod passzolni, míg azt a pointeres tákolmányt nem biztos.  

000000000

"Disznóval ne birkózz, mert te is sáros leszel!"  

Szerinted, vitatkoztam én veled?

000000000

Beírtalak a keresőbe és ez jött ki elsőre.  [#hehe]

"A Bak tipikus strucc.  
Saját árnyékodból nehezen tudsz kilépni: ha jobban utánagondolsz tulajdonképpen saját magadnak is keresztbeteszel.  
Az anyagiakat ostoba módon többnyire munkával szerzed meg, ritkán hagyatkozol szerencsédre, vagyis konzervatív vagy és fosol a kockázattól. Számodra az élet állandó küzdelem, de reméled, hogy tartós, szívós munkával komoly eredményeket tudsz elérni.  
A többi emberrel szemben pesszimista vagy, és bizalmatlan, mindig mindenkit vizsgáztatsz, ezért aztán ne is csodálkozz azon, hogy az emberi kapcsolataid egyike sem éppen sikertörténet.
A Bak jegyűek kitartóak, céltudatosak és megvesztegethetetlenek - az ilyennek csak az amcsi filmekben terem babér.
Munkamániás törtető vagy, számodra minden a karrier, az előrejutás.
Alapvetően egy értéktelen, ügyeskedő kis trágya vagy.
Arnold Benedictet kivéve egyetlen egy fontos Bakot sem produkált a világtörténelem.  
Érdekes jegynek számítasz, mivel a Bak férfiak konzervatív gondolkodásúak, míg a Bak nők merészen vágnak bele a kalandokba.
Nehezen nyílsz meg, de akit egyszer bizalmadba fogadsz, azzal nagyon őszinte vagy... amire 90%-ban rá is faragsz.
A társadalom szerencséjére legtöbbetek impotens... "

És ezt NEM én találtam ki, de attól 100% igaz! [#hehe]
Elnézést a többiektől , de ezt nem tudtam kihagyni.  

Gyati

Ez nagyon ott van![#nevetes1]

e7c897sd8

Azért a hasonló veszekedések nem igazán illenek a "Mechanikai ötletek" topikba...

Hányingered pedig attól lesz amitől jól lesik! A moderálás hiányosságaira írtam amit írtam.

mex

A fórumok szabályait elfogadom, és eszerint szoktam postolni, néhány esettől eltekintve.
Mindenesetre nem is szeretnék "Nálatok" tag lenni, ahol egy "félperces" oda nem illő diskurzus után kitiltanak, kerékbetörnek, és lakhelyedet felégetés után sóval hintik be...
Nekem ez jött le az írásodból

000000000

e7c897sd8

Pontosítok: egymás sértegetése még kötetlen témáknál sem lenne megengedett, de ebben talán egyet értesz velem. A moderátor dolga az írott és íratlan szabályok betartatása kellene, hogy legyen. Bár ez nem volt gond régebben itt....
Valamiért az egymás iránti tiszteletet felváltotta az acsarkodás... pedig rengeteg segítőkész és értékes ember van itt a fórumon!

A többit majd inkább a csevegőben!

000000000

"A társadalom szerencséjére legtöbbetek impotens..."

Ezt a feleséged mondta?
Láttad te már őt világosban?  [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
Akkor, meg ne csodálkozz.

000000000

1.5 óra alatt csak ennyire tellett, ezt egyedül ötlötted ki vagy segítettek is ? [#hehe]
Azért érzem hogy a vérnyomásod kissé megugrott hiába titkolod [#hehe]
Ugye milyen melengető érzés ha más trollkodik veled ? [#hehe]
De beszéltem a barátnőmmel és azt üzeni neked hogy csak keménytökűek jönnek be neki, és téged még bottal se piszkálna meg [#hehe]
Ha már a szépségnél tarunk mikor megszülettél nálad az orvos sírt fel mikor meglátott és a méhlepényt tette a pólyába. [#hehe]
Ezután írhatsz nekem bármit, nem fogom etetni a szerencsétlen troll fejed.   [#hehe]

000000000

"keménytökűek jönnek be neki"

Ez komoly?
Mitől lehet az ember fia töke kemény?
Valamiféle gyulladás?
Biztos hogy tudjátok azt, hogy mi, mire való?  
[#nevetes1]
Szerintem nem.
De ez már nem az én bajom.
Legyen ez a ti gondotok. [#taps]

4um5b65d

Bár ebben a mostani vitában nem vagyok érintett, de azért azt is figyelembe kellene venni, hogy nem mindenki érdemli meg a tiszteletet.

mfrfj8vv3

Szervusz,

A célom az volt az élére állítással, hogy a lehető legegyszerűbben , legkevesebb hibalehetőséggel kialakítható kocsikat tudjak rá készíteni.Mert hogy nem vagyok olyan nagyon felszerelve.

A gép 900 mm/perc max sebességre van állítva, a gyorsítás mező értéke pedig 50 mm/s/s. Üresen mondjuk ennél sokkal nagyobb értékekkel is jól elmegy. (1400 mm/perc max. és 250 mm/s/s mellett a levegőt még jól darabolja :-) )  
Az is lehet, hogy a 100 wattos kis Proxxon maró a gyenge láncszem és miatta nem tudok nagyobb gyorsítást meg előtolást beállítani?  

Szerinted tehát egyébként nem sokra megyek itt az orsó cserével, hiába a hatásfok különbség...Mit gondolsz a hajtómotor nyomaték duplázásról? Illetve mit gondolsz arról, hogy a köszörült tengelyeken jelenleg teflon csúszógyűrűk vannak, de a kialakítása olyan, hogy talán a lineáris görgőscsapágy is használható volna. Az is beleférne a keretbe. (motor + lin. csapágy+ zx100 anya...)

svejk

Mélyreható tanácsokat nem adhatok hiányos szakértelmem miatt, de alapvetően a vékony, alátámasztás nélküli vezetés nagyban korlátozza a lehetőségeket.

Én azt a gépet úgy hagynám ahogy van.

Alu profilokból nagyságrenddel merevebb szerkezetet építhetsz, pl. olcsó alátámasztott kör keresztmetszetű golyós lin. vezetőkkel.