Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Svejk! Valljad be igaz lelkedre: A hajtó keréknél csak csapágy van, vagy a hajtómotor az oldalkarra van szerelve?

Rabb Ferenc

Miért? Mit gondoltál, talán dorogi brikettből?

svejk

Én mindig azt hittem az kerámia.
Pl. zsiga vízpumpa, vagy Sever szivattyú

4um5b65d

Hát én arra gondoltam, hogy a tököm tudja miből van... :)))

svejk

Ezt a kérdést nem értem...
még sehogy sincs..
az erőkar egyik vége csuklópont a másik végén a motor lennn és annak tengelyén egy dörzskerék.

4um5b65d

Na most akkor a műszén is grafitból van ?
Hogy is van ez?  
Mi a különbség a kettő között ?

svejk

De a jobb oldali lineáris mozgássá alakítónál is?

4um5b65d

Újabb kérdés merült fel.
Hogy a bánatban lehet egy táblázatkezelőben (Open Office) olyan módon keresni egy adott szövegrészt, hogy amely sorban ez a szöveg megtalálható azokat a sorokat külön kigyűjtve listázódjon a képernyőn?

Rabb Ferenc

A motor az oldalkarra van/lesz erősítve, vagy csak átmegy a tengelye (persze csapágyazva) az oldalkar végén?

svejk

Az utóbbi..mert különben megint más lenne a leányzó fekvése.

2vkx6unz

Pontosítsuk a feladatot. A keresendő szövegrész mindig ugyanabban az oszlopban van vagy tetszőleges oszlopban lehet?
A teljes keresendő szöveg van a cellában vagy csak egy része?
Ha jól értelmezem akkor nem egy szűrésről van szó hanem az eredményt egy külön táblázatban akarod megjeleníteni?

Rabb Ferenc

Sajnálom Tibor, de a #6488 szerint az oldalkar mindkét vége csuklós megfogás. Ez volt az alapfelállás is. És ebben az esetben csak rúdirányú (húzó vagy nyomó) erő ébredhet benne. Tehát a forgáspontra semmiféle kerületi erő nem hat. A rudat semmi nem görbíti.

4um5b65d

Elsősorban ugyanabban az oszlopban történne a keresés.
Példaként:

1. oszlop - Cég neve
2. oszlop - Cég címe
3. oszlop - Munka leírása.

Ebben az esetben külön szeretném kilistázni egy adott cég összes eddigi munkáit, de az is előfordulhat, hogy a munka leírásában kell keresni valami kulcsszó alapján.
A harmadik oszlopban talán nem is a cella tartalmában kellene keresni, hanem a cellához rendelt (beszúrt) megjegyzésben.
Látsz ezekre valami lehetőséget ?

4um5b65d

Ja , lemaradt.
Igen egy külön táblázatban kellene összefoglalni a "szűrés" eredményét.

2vkx6unz

Elsőre az volna a tippem, hogy ez valójában nem egy táblázatkezelőnek való feladat inkább egy adatbázis kezelő a megfelelő alkalmazás, de gondolom a táblázat már megvan...
Táblázatban, open office esetén az irányított szűrő a megoldás. Ott megteheted, hogy több feltételt megadva az eredmény egy külön lapon jelenjen meg. Hátrány hogy ha másik szűrés kell akkor nem elegendő a feltétel megváltoztatni, az egészet újra meg kell csinálni.
Azt sajnos még nem találtam meg miképp lehet egy táblázatot egy adatbázistáblaként linkelni egy Open office adatbázisba. Ott sokkal könnyebb dolgod lenne.