Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

jani300

Hozott a gyerök E lomiból egy tvt .
Van rajta vga csatlakozás ,nosza nagy bőszen rá is dugtam a számítógépet ...
PC nem támogatott üzemmód ,ki is írta egyből ahogy kell .
Na , most mivan ?   :)
De mingyá jön ám a rendszergazda .
A másik tévémre azt mondta nem jó a monitor csatlakozója , most rápróbáltam volna azt is de az meg már nem vga csatis .

jani300

Megüzente ,: felbontás

bundyland

Sziasztok !

Érdeklődnék hogy ilyen maróknak nagyságrendileg mi lenne az eladási ára MK2-3 20mm körül HSS Co és OSG.

d30xhrezp

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Nem találok megoldást pl.egy X,Y síkban lévő gcode vagy DXF rajz átalakítására X-A forgatóra.
Z tengely nem kellene. Olyan min a polar drawing, csak nem Arduino-ra, hanem Mach3-ra (2 axis CNC). Van-e valami converter vagy free program? Vagy Inkscape extension,mert nem találtam .
Ha wrap-ot használok az pl. az X tengely körül hajlítja meg a
rajrot, de a kontúrt nem tudom elővarázsolni.

Köszönöm.

3vv2btrhv

MP3 zenét szeretnék letölteni a videoimhoz amit most szerkesztek , de semmi működöt nem találtam .[#csodalk]

TBS-TEAM

KONVERTER
You Tube kiválasztod a zenét és beilleszted a konverterbe
Kiválasztod, hogy MP3 és letölti MP3 formátumba. [#integet2]

A google keresőbe beírod You Tube MP3 konverter sokféle van.
József

ORCA17

Csak egy tipp: vedd ki a pipa jelet az "A" tengely elől és írd át az "X" tengelyt "A"-ra

... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

RJancsi

Csak hogy ne érjen meglepetés: ha a megzenésített videódat feltöltöd a Youtube-ra, nagy eséllyel szerzői jogi figyelmeztetést fogsz kapni. 3 fokozata van, 1. nem lesz semmi korlátozás, 2. bizonyos országokban nem lesz látható, 3. letiltják és senki nem láthatja csak te. Ilyenkor lehet más zenével próbálkozni, vagy a Youtube által felkínált jogdíjmentes "zenéket" (inkább zajoknak nevezném) felhasználni. Mindháromban volt már részem.

3vv2btrhv

RJancsi

Igen. Ez az általam vázolt 1. lehetőség. Ugyan figyelmeztetnek, hogy a "betétdal" valaki szerzői jogát érinti, de amíg nem használod a videódat bevételszerzésre (pl. nem reklámként használod a termékeid eladásához), addig nem korlátoznak semmiben.

3vv2btrhv

d30xhrezp

Köszönöm, kipróbáltam de nem jó.
A Y-on át megy az origón ami nem jó.
Valami konverter kellene,ami kiszámolja a kontúr kerületét és azon mozgatná az Y-on tengelyt.
De látom így nem is egyszerű.
Akkor majd megoldom 3d marással forgatóval. Csak nem akartam bonyolítani a g-kódot.
Köszi még egyszer!

ORCA17

Lehet, hogy a fogalmazásom volt pongyola...
Tehát odáig jó a tippem, hogy pipa ki - akkor az "A" tengely motorja ugyan úgy fog viselkedni, mint a többi - nem fok osztással lép.
Értelem szerűen az "A" tengely a forgató, a negyedik tengely!
 Ha ez eddig stimmel, akkor a legenerált fájlban szereplő "X"-re vonatkozó sorokból az "X"-t (szövegszerkesztőben) egyszerűen átírod az "A" betűre.
Ha nem ez a gondod, akkor nem jól értettem a problémádat
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

d30xhrezp

Azt szerettem volna, hogy pl. egy X,y síkban rajzolt kontúrt át átírni egy forgatóra  és egy tengelyre.
De ha az X tengely kódját át teszem A- ra ,és ezt még a lépés szám megváltoztatásával be tudom állítani, hogy 360 fokot forduljon ,de az Y -on koordináták már nem jók.
Ugyan is ha egy kört szeretnék rajzolni, az X y tengely a teljes átmérőt bejárják. Ha át tudnám konvertálni, akkor az  X -nek 360 fokot kellene fordulni, viszont az Y csak áll a megadott rádiuszon.
Nem tudom mennyire érthetően fogalmaztam.