Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Kézzel én még ilyet nem bírtam összenyomni. Főleg, ha bele is volt rohadva a gumicsőbe.
Kombinált fogó, vagy vízpumpa fogó segített, attól függően, hogy milyen irányba álltak a végei.

wt8g4i4

sajnos azokkal sem lehetett hozzá férni, a gyári hozzá való fogó túl hosszú volt a felxibilis meg nem bírta összenyomni. Fogóra hegesztettünk lapos acélt, úgy próbáltuk de az sem nyerő ezért maradt vészmegoldásnak az aba bilincs

fn47xk7ei

Nekem már csak a régi fajta kis Husqvarna 242 XPG  van meg . Nagyon megszerettem anno ezt a kis gépet . Tettem rá picit nagyobb lapot és láncot és bírta a strapát mert használtan vettem de utána kamion számra vágtam vele a száraz tölgy és cserfát . Akkor már kialakult a véleményem :kisebb gép ergo kevesebb súly , kevesebb vibráció , kevesebb zaj , kevesebb költségek ... mert ugye nem mindegy , hogy az ember mit emelget napi nyolc órában . A lényeg mindig tökéletes lappal és láncokkal mentem ki fűrészelni a telephelyre . Nálam befürdött a Stihl lánc és lap is ezért én inkább Oregon-t használtam . Mostanában viszont évente csak 5-6-szor indítom be ezt is csak a karburátor miatt .

000000000

Legjobb hozzá a harapófogó !

RJancsi

Nem tudom, elég hosszú-e a szára illetve szét lehet-e eléggé nyitni a pofáit, de a "rabitz" fogó jó megoldásnak tűnik. Vas-szerelők használják építkezéseken.

Csuhás

Kis párhuzam szorítóval küzdöttem le egy hasonló bilincset.

kuner

Elvileg ez a hozzá való célszerszám:

jani300

Pattintós (inas)fogóval és több kevesebb anyázással eddig még mindig sikerült :)
A harapófogó a féltengely harang bilincs célszerszáma .

wt8g4i4

Na itt válaszolok mindenkinek. Közben beszéltem egy szerelővel. A normál fogókkal illetve a hozzá való fogókkal akkor tudjuk leszedni ha a többi cucc le van bontva körülötte. Én ezt el akarom kerülni, majd hegesztek hozzá egy pont belepasszoló fogót és azzal remélem meg lehet oldani.
Köszi

jani300

Szétszedtem a villamos láncfűrészt .
Egy több funkciós tekercsrúgó tört el benne .
3000 pénz volt .
Ha ütközik kikuplungol  , egyébként szabadonfutó .
A műanyag kerekek bírják .
Jött belőle egy ötlet ,fém szalagfűrész motornak .
Egy plusz áttétellel nyomaték és fordulat tartó szabályozással akár működhetne is .
Ritkán kell nekem a fémfűrész , de akkor pótolhatatlan szinte .

jani300

Na itt van a bűnös rúgó ,és az új alkatrész .
De teljesen szét kell szedni mert az olajszivattyú szívócsöve is darabokban van .
Boldog vagyok :(

zozo

Láncfűrész...
Székely gyerek vett a favágó apjának egy motoros láncfűrészt ajándékba.
-Na idesapám, ezzel majd fog menni a munka! -meglássa!

Eltelik egy hét, jön haza a gyerek.
-Mondja apám, régen mennyi fát vágott ki egy nap?
-négyet-ötöt
-és az új fűrésszel?
-hármat-négyet.

Áh, akkor valami nincs rendben. Menjünk ki az erdőbe, próbáljuk ki.

Kiérnek, gyerek berántja a gépet, mire az öreg:
-Te fiam! -Mi ez a berregés?

jr3zkwveg

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy vágható betűtípust keresk.Bakelit lemezt szeretnék készíteni de sehol nem találok megfelelőt.
Ezhez hasonlót keresek a lényeg az lenne, hogy amikor vágom a betűk közepe megmaradjon ,adott esetben a fekete rész marad a fehér kiesik.

vjanos

jr3zkwveg

Köszöm a segítséget ,meg is néztem és szuper.[#wave]