Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Esetleg nem linuxcnc-stílusú g-kódba mentés? Már ha tud ilyent futtatni a cucc...

zozo

A Fusion360 összes postprocessora ilyen tizedes pont végű egész számokat generál.

Még az is lehet, hogy pont ezt utálja a kontrollerem :)

000000000

Mach3 alatt jól megy. Megnéztem. Sztem jó a kód.

zozo

Fanuc kompatibilis a kontroller, generic fanuc kódot szoktam csinálni, most is van olyan is, de az is hibásan fut.

A linuxcnc szetjéből egyedül a G91.1-et értelmezi G91-nek, de amúgyis hülyeség a G91.1-et megadni, mivel az ívek automatikusan inkrementálisan készülnek.

zozo

morfeus

Sziasztok!
Szeretnék kicserélni egy hajtóvasat(hajtókart) egy satuban,a kérdés ezen abyagok közül szerintetek melyik lenne alkalmas a célnak?
C60,C45,BC3,CrV, illetve krómozott hidraulika dugatyú szár,ezeket itt néztem !
Köszönöm a segitséget!

UI:gondolom más is gyártható alkalom adtán a keményebb anyagból ami megfelel a hajtókarnak!

nwmewgze

Sziasztok!
Tudnátok segiteni, hogy ezt miért csinálja a mach3?
https://youtu.be/Aq6jbEEBXCw
Pwm üzemmódban szeretném használni, de ennél gyorsabban nem megy
Pedig vezérli pwm-et.. amit észre vettem, hogy folyamatosan ki-be kapcsolgat a ciklus start gomb.Most raktam úrja a mach3-at előtte a pwm szabályzás sem működött....
Valakinek ha van ötlete vagy konkrétan tudja mi a baj megköszönném ha segitene...már agyhugykövet kaptam!
Picengrave pro5-el GRBL Pwm beállitást használok.
Esetleg ott lehet a hiba nem tudom már sok sok verziot kipróbáltam. De nem jövök rá... :/

svejk

Köszi!
Közben én is utánanéztem a FANUC "város" ott is van a Fuji hegy lábánál.
Az Atomicot viszont nem találtam.

svejk

Úgy gondoltam, hogy az ipari vezérlésekben is jártas vagy, de akkor úgy látszik Te már az elején a saját fejed után mentél.

Nem írok számítástechnikai programokat mert nekem minden programnyelv "idétlen" :), azaz nem értek hozzájuk.
De azért az alaputasításokat nagy nehezen megértem.

svejk

remrendes

Elsore nem virusellenorzest futtatnek, hanem egy CHKDSK-t vagy hasonlo lemez allapot elemzest, HD Sentinel. Mintha rossz lenne az a merevlemez.

000000000

Már leírtam mi a hiba.
Nem kell semmi vírusellenőrzés

Akkor csinálja ezt ha az alaplapon be van kapcsolva az AHCI mode.

ENNYI !

ywathzay

Talán a hidraulika szár, a többi hőkezelés nélkül alig ér többet az átlagnál.

4ybj8h3c8

Köbagyzoltán fórumán is van humortopik.
Itt is kéne valami hasonlót nyitni a "Hónap beszólása" címmel, én erre szavaznék:

"Úgy gondoltam, hogy az ipari vezérlésekben is jártas vagy, de akkor úgy látszik Te már az elején a saját fejed után mentél."

000000000

Ezért írtam, így van, próbáld ki pont nélkül, hátha mégis csak a Linux CNC nem egyenlő a Fanuc vezérlővel.:)
N+1 érvem pedig az, hogy ne legyünk digitális környezetszennyezők, ha csak egy fölösleges csicsa bit is van egy adabázisban, annak ott semmi helye.