Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Elromlott a Vákuum szivattyúm , úgy kezdte , hogy nem indult el hanem csak a motor berregett egy ütésre beindult , de a vákuum nagyon alacsony lett . Szétszedtem a lapátig és az olajos volt . összeszereltem , beindul , de a vákuum csak -0.6 , ha jól működik  -0.9 . Mi lehet a hiba ?

keri

Van sok változata az ESC-knek, szóval egy pontosabb típussal tudnék neked keresni leírást, de így elsőre ezt találtam. .

Általában a szervó teszter felső (~1900usec impulzus szélesség) állásában kell rádugni, aztán letekered minimumra (~1000usec), ezzel bekalibrálja magát a vezérlési tartományra a legtöbb ESC.
Ha nem jó akkor úgy is csipog mint a veszedelem.

Ezen felül ha állítgatni akarsz paramétereket, ahhoz valami programozó kártya, USB programozó, vagy legalább egy csipogtató táblázat nem árt ha van.

HobbyWing az repülőre és helikopterre való szabályzó lehet.
Általában lehet állítani az időzítést (fázis váltás a nulla átmenethez képest), fordulatszám stabilizállást, lehet neki PID-el beállítani, lehet indítás keménységét és felpörgéis időt pár lépcsőben variálni. Repülős szabályzóknál van motorfék is, meg akku védelmek.
Alapból a gyári beállításokkal működni szoktak, csak a vezérlési tartományt a leírt módszerrel meg kell neki adni.

keri

Amúgy a HobbyWing már eleve kínai :D szóval vettél egy másolat klónját? :D

keri

Egyébként ha jót akarsz, akkor olyat vegyél amin BlHeli firmware van.
Az nyílt forráskódú, és intenzíven fejlesztik.
Manapság már a leggagyibb ilyen szabályzó is jobban működik mint régen a méregdrága márkások.
Elsősorban multikopterekhez fejlesztik, mert oda kell nagyon jó gázreakció mivel az irányítás a motorok fordulatszámával történik, de természetesen jó más célra is.
Ráadásul USB programozóval elég csinos kis windowsos szoftvere is van.

Nem merem hatorozottan állítani, de talán a te szabályzódra is rá lehet tölteni, csak hozzá kell férni a proci ISP lábaihoz. Ha pontos típust tudunk akkor már utána tudok nézni.

keri

Csak tippelek.
Segédfázis kondenzátor hogy érzi magát?

3vv2btrhv

A tipped lehet hogy jó , logikusan végig gondolva ez lehet a hiba , de elektromos dolgokhoz elvből nem nyúlók .

ANTAL GÁBOR

Köszi ! világosodik . Az ESC típusa : ( zsugorcsöves)
 RCX07-232 50A ( HW) ESC (SS)  Arról van doksim és van hozzá egy programozóm (is). A teszter akasztott meg

Tehát poti max , majd táp bekapcs . Azután a select : manuálba ha kézzel akarom szabályozni a fordulatot ?  Az ESC gyártónak írtam 2 levelet és kb 1 órán belül mindkét kérdésemre válaszoltak   ( igencsak csodálkoztam )

svejk

Mágneskapcsoló, vagy kontaktor.
Segédérinkezők felpakolásával szinte minden megoldható.

PSoft

Ha jól látom a képen, "SR" néven, segédrelékként üzemelnek a vezérlésben.
Bármilyen, mai, korszerű segédrelével/segédkapcsolóval kiválthatóak.
A behúzótekercs feszültségértékére figyelj, no meg az érintkezők számára/milyenségére.(NO-NC)

ywathzay

morfeus

Szia!

Finoman fogalmazva visszakaptam a pénzt és mindent az eredeti állapotában ergo semmit sem csinált,de ez már a múlt!
Most építem illetve szeretném befejezni a jelenlegi gépet,amihez hiányzik ez-az!
Ami azért is sajnos mert ugye azt rendeltem(én kis naív)amit mondott,így pl.jó lenne egy picit nagyobb befogású marómotor és nem a jelenlegi kis Ebay-es 400W-os!

morfeus

Köszönöm szépen a válaszodat!

6rk75uezn

Egy kis segitséget kérnék olyantól akinek van tapasztalata Loctite ragasztókkal és csavarrögzitővel.
Van ugye a 638 as ragasztó,ami ugye pl egy csapágyat a helyére igen erősen ragaszt (igazit oda kell sózni ha az ember ki akarja szedni),ezzel ellenbe van a közepes szilárdságú csavar rögzitő a 243-as,ez milyen erősen fog meg egy csapágyat egy házban?
A cél az lenne hogy ne 2 kilós kalapáccsal keljen kibombázni egy lötyögősebb házba beragasztott csapágyat,de mégis tisztességesen fogja azt a csapágyat.
Köszönöm.

000000000

Rezsóra felteszed a csapágyházat ott hagyod egy órára utána nincs az a Loctite ragasztó ami ne engedne el.

000000000

Mielőtt bárki beleköthetne, nem árt ha működik is a rezsó és fűt is ! [#duhos2]