Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Szerinted mennyire izgatott, hogy ott van benne egy furat menettel ?
Ha a furatnak ott kell lenni az ott is lesz ahova kérik, lehet mellette kisnyúl üreg is !
A homokszórás miatt néz ki alumíniumnak , de ez bizony ecélból acélból készült.

mex

Ez a javított furat akkor valójában marat?[#vigyor2]

000000000

Nem ez fúrva lett.
Hozzá lett fogatva egy vezető persely és ki lett fúrva.
Ennyi.

jani300

Azt hiszitek fel tudtok húzni ? Ki van zárva :)
Van "gömbölyű" reszelőm , turbó marót is találtam kettőt .
200 as satuba be tudom fogni .
Aki eltalálja hány marógépem van az nyerhet egy pc hangszórót :) Kettőt már ki is kúrtam a méhbe pedig ...
3napba került ,de legalább már az udvarban van egy nyomi kisbusz , is . Arról gondoltam fényképet ...
Na , ha szebbé tudtam tenni a napotok akkor örülök :) [#integet2]

000000000

A fagyi visszanyal ! [#nevetes1]

jani300

Mire hozzáférnék a marógéphez több ilyen , lukat kireszelnék gömbölyű reszelővel ... Lv 10 es lemezbe .
A satu az udvarban van ,egyenlőre még elérhető ... :(
Nálad van hely , annak örülhetsz .
Hetek óta próbálom kiásni azt az ezres marót ami működőképes elvileg ...

000000000

Nyugi nálam sincs hely , mert már különben itt lenne még egy marógép.
Azt megnéztem volna, hogy abból az M8 menetből mikor varázsolsz 10-es furatot kb 30mm vastagságban. [#nevetes1]
Inkább kiástad volna a marógépet. [#papakacsint]

jani300

Kifúrtam volna tizenkettessel oszt jónapot :)
Egyébként is nem muszáj pont nekem minden túrót elvállalni :) De még nincs este , megyek ...

keri

Látjátok? Én tanultam apám hibájából.
Ő is mindig begyűjtötte a jobbnál jobb dolgokat, de úgy elásta, hogy amikor kellet volna, soha nem fért hozzá szóval elment és vett, miközben a munkához sem volt normális helye.
A fiatalságomat villáskulcsok felkutatására vesztegettem.
Egészen addig amíg rá nem jöttem hogy lehet saját szerszámom. Először csak egy kis kofferba gyűjtöttem szépen rendben a szerszámokat, de most is elfér a komplett autó motor műhelyem egy gurulós szerszámos kocsiban. Ez a sanyarú sorsom okozta rutin kifejezetten hasznos verseny szereléskor, kitelepülések idején :)
Viszont én nem vagyok hajlandó semmi olyat begyűjteni ami "jó lesz valamire"
Csak olyan dolgaim vannak aminek megvan a pontos és praktikusan használható helye.
Persze vannak maradék anyagaim de azok is kb. rendben vannak, illetve ami nem az 2 év kihasználatlanság után feleslegesnek van ítélve és megy a levesbe. Ha ennyi idő alatt nem nyúltam hozzá akkor csak a helyet foglalja.
Alkatrészt úgy is újat szeretek használni, nem hulladékokkal szívni. Azt meg akkor veszem meg (akár használtan) amikor éppen szükségem van rá.

Kicsa

Sziasztok!

Jelentkeznék a csapágygolyó kérdéssel,megvan az eredmény.
3 golyót találomra kivéve,a következő mérési eredmények adódtak :

1. golyó : 1. mérés- 2,378   2. mérés- 2,378   3. mérés- 2,379

2. golyó : 1. mérés- 2,379   2. mérés- 2,378   3. mérés- 2,379

3. golyó : 1. mérés- 2,384   2. mérés- 2,383   3. mérés- 2,383

Ezekből az adatokból két dolog következik : a kínai tolómérő 0,1 mérésre sem alkalmas (ez kb tudtam eddig is),valamint a THK HSR12RM típusú kocsikba a keresett golyóméret 3/32".
Körbekérdezek a helyi csapágyboltokban,hogy hol-mennyiért lehet hozzájutni ilyen méretű golyókhoz.

Ha érdekes még,akkor jelentkezek a további fejleményekkel is. (beszerzési hely-ár-végeredmény)

korbendallas

Ebayen szerintem van occsón.

2vpaebp3

Sziasztok!

Gép építés előtt állok. A mechanikai rész megtervezve, most az elektronikán van a sor, viszont itt kicsit elbizonytalanodtam. A marómotor és frekvenciaváltó megvan:
Motor

Most a vezérlés és a léptető motorok beszerzése következik, az ebay-en elég sok és jó áru komplett szett van. Jók ezek? Vagy érdemesebb darabonként összeszedni? Erre gondolok pl.:
Szett

Bármilyen ötletet tanácsot szívesen meghallgatok.

Amit szeretnék: Mach3-al a motor és a forgácsolás hűtés vezérlése.
Mi alapján tudnám kiszámolni mekkora léptetőmotorra lenne szükségem?

Jelenleg egy ilyet használok: Gép

Köszi előre is a segítséget!

vjanos

A linkelt szettben a vezérlőkártya nem machhal megy, hanem USBCNC-vel!

9su76kiz

Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy ezek a szettek mennyire működnek megbízhatóan. Érdemes-e ilyet venni, vagy a vezérlést esetleg más forrásból megoldani.

ANTAL GÁBOR

Nem olyan rossz az a kínai tolómérő . Vedd a 9 mérés átlagát ( 2.380)  ez 1.25 mikronnal tér el az elméleti 3/32 colltól ( de annyit a golyókban as kereshetsz )