Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Pedig nem viccnek szántam, sőt nem is pejoratív.

De így talán jobban megértjük Tibor hozzáállását a dolgokhoz.

morfeus

Köszönöm szépen válaszodat!
Vajon a hidraulika szár teljes átmérőben edzett,vagy csak felületedzett?

Csuhás

Legjobb tudomásom szerint csak kéreg edzett.
Magam hasonló célra méhben vagy autóbontóban vásárolt hengerfej csavarokat használtam. Kimondottan szívós de még forgácsolható. Lehet hogy egy nagyobb méretű 10.9 csavar is jó lehet neked. Vagy az a 16-os rugóacél amiből ha jól emlékszem te is vásároltál itt pár éve.

000000000

Másolás tiltásának feloldására keresek valami megoldást.

Egyik számítógépemről ki akartam másolni néhány könyvtárt és fájlt. Egy részét nem engedi másolni.
Próbakép, kivettem a vinyót és egy másik gépen usb-n csatlakoztatva próbáltam másolni. Így sem engedi másolni.
Ez utóbbit azért próbáltam, hátha valami program fogta az eredeti környezetében.
Az unloker sem segített.
Tud valaki erre megoldást?

c2nsu773m

fpd0kbd4

Van egy EVIG EZG 805-0-101 DC szervomotorom.Nem találok hozzá semmi dokumentációt (adattábláján semmi használható adat) Viszont találtamEVIG  EZG 705 dokumentációt. A két típus adatai között lehet jelentős különbség? Vagy az én motoromról tud valaki konkrét adatokat?

ywathzay

Szerintem nem edzett a hidraulika szár, de lehet van aki jobban tudja. Szívós, a felülete pedig bevonatolva van a rozsdásodás ellen, a hegesztést jól tűri (ebből gondolom hogy nem edzett).

Révész Richárd

Én úgy tudom, hogy csak kemény-krómozott.

ywathzay

Úgy gondoltam a keménykrómozás a bevonat....

Révész Richárd

Naja, tudnom kéne értelmezni amit olvasok[#integet2]

ANTAL GÁBOR

Kérj meg valakit hogy menjen el Csepelre a Hekov KFT hez és vegyen neked nemesített 42CrMo4  es anyagot . Én azt tenném oda . Szívós. Ha kemény acélt akarsz akkor BC 3 at kell választani és betétedzetni  vagy egy előnemesített nagyobb széntartalmú anyagot ( C45 42 CrMo4  Crv3  stb ) kell indukciósan megedzetni.
Persze nekem más a fogalmam a keménységről mert azt inkább a kopásnak kitett helyen használjuk ( PL fogaskerék )

TROMF22

Egyszerűbb esetben a dugattyúrudak szerkezeti acélok (~StE 420), ami akár hegeszthető is.
Nagyobb igénybevételű hengereknél nemesített állapotú keménykrómozott rudakat alkalmaznak ~42 Cr Mo4.
Ezek szilárdsága  Rm 880 – 1180 N/mm2 tartományba eshet átmérőtől függően.
Szerintem ha nemesítettet kérsz, a HIDRACÉL fog neked ilyet szállítani.

6rk75uezn

Egy kis tanácsot kérnék,28mm es furatot kell szednem 120mm hosszú vastag falú csőbe,csináltam egy kést 20-as C45 húzott anyagból,az elejébe egy 8x8 as rapid rarabbal,elfogadok tanávsokat amitől rezgésmentesebb lesz a téma.Főélszög,mellékél,hátszögek,központ alá vagy pont központba,fordulat.Ugye ha ici pici rádiusz van a késen akkor még jobban rezdül de a rádiusz meg kellene a felület miatt.Fordulat?Pont ekkora dörzsáram nincs

ywathzay

Tavaly mondta nyugdíj előtt álló esztergályos ismerősöm: ki a tököm találta ki, hogy szép felülethez nagy rádiusz kell, ha szépet akarok tűéles késsel megyek....
Kinagyolod, hagysz benne 0.5-0.7mm, utána tűélessel magas fordulaton  kis előtolással két lépcsőben kiszeded ami bennmaradt. Dörzsárazott minőséget meg úgysem tudsz, csak dörzsárral. Annak a 20-as szárnak ha 130mm-re befogod nem kellene rezegnie.

morfeus

Mondjuk a 42CrMo4,CrV3, ezek a kdmény anyagok menyire nehezen forgácsolhhatóak monjudk a C45-höz képest?

Alapban a 42CrMo4-et nemesítve árúlják akár a Hekov KFT akár a Hidracél,vagy külön úgy kell kérni?
Köszönöm a választ!