Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Most kezdem csak érteni hogy mi a hiba. Nincs helye a menesztő pöcöknek a hátlapban, így azon felütközik a hátlap? Hogy őszinte legyek a menesztőnek nem sok szerepe van, mert a felfogócsavarok is menesztenek. Igazából csak arra való hogy csak egy pozícióban lehessen felrakni a tokmánytárcsát. Az én gépemen ez hiányzik, nekem egy jelölés van az orsóvégen és az szerint rakom fel a tokmányokat. Szóval akár ki is veheted azt a bütyköt.

b4nm7gjvr

Kétféle aktiválót is küldtem az egyik 2017. 01.04-ig érvényes....

000000000

Köszi! Megérkezett. Majd írom mi a fejlemény.  

hfne0v6p7

Így van ahogy mondod- annyi különbséggel, hogy nekem a hátlapban megvan a menesztő helye (Csuhás hozzászólását osztom, semmi értelme) nekem mint utólag kiderült a tárcsa nem ment fel az orsókúpra annyira hogy a hátfal felfeküdjön és biztonságosan meg lehessen húzni a 4 csavart.
Ma voltam esztergályosnál és megoldottuk a dolgot, de ahogy írtad nem egyszerű.

b4nm7gjvr

Remélem siker koronáz...

34jpagzua

Sziasztok!
Lehet hogy hü... kérdés.
Okoz-e bármilyen problémát, ha egy motorhajtásban a frekiváltó teljesítménye többszöröse a motorénak?
Azon kívül, hogy pazarlás.

Révész Richárd

Nem, csak be kell állítani az áramkorlátot a motorhoz.

000000000

Ha be tudod rajta állítani a motor által megkívánt adatokat, akkor nem probléma.  

000000000

Példát is mondok. Egy 100 wattos motort hajtottam 1500 wattos frekiváltóval.

Csuhás

Az egyetlen problémát magad írtad, ezen kívül ok.

34jpagzua

Köszönöm a gyors válaszokat.

5fgy7npup

Sziasztok! olyan kérdésem lenne h van egy Arduino uno r3 vezérlőm és van hozzá l298n ic-m is! olyan gondom van nekem hogy van egy kész programom (tesztelve), de nem tudom hogy az ic-nek melyik lábaira mit kell rá kötnöm ahoz hogy egy léptető motor tudjak meg hajtani?

hfne0v6p7

A kolléga ahogy írta nem egy egyszerű feladat és  nem egyszerű eltalálni mindent.
Kúpszög az OK nem részletezem,
A kúp hossz, az is adott,
és akkor még ott van a hátlap vastagság.
Ami innentől egy kicsit megkavarja a kedélyeket.
A lényeg, hogy sikerült és végre pontos.
De ráment majd 2 napom és, egy haver pontos gépére volt szükség.[#taps][#nevetes1]

Csuhás

Ha már van egy jó tárcsád akkor a következőt könnyebb saját gépen elkészíteni a trükk az hogy az elkészültéig ne fogd ki az új tárcsát hanem egyben vedd le próbálj majd rakd vissza és igazíts ha kell.