Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

István83

Üdv!
Érdeklődnék,használ valaki itt a fórumon  
sk360 típusú gépet,ha igen tapasztalatok érdekelnének.Megbízhatóság,használhatóság,merevség,és egyéb tapasztalatok.

hfne0v6p7

Sz.József

""...ne fogd ki az új tárcsát hanem egyben vedd le próbálj... ""
Jól értelmezem, a tokmánnyal együtt? Hogy is van ez?
Ezért kérdezek rá, mert engem is érint (érdekel) egy lehetséges "trükk"...
Köszönöm.

Csuhás

Igen a tokmánnyal együtt. Ha kifognád akkor nehéz volna pontosan azonos módon újra visszafogni.

Sz.József

Ok, lehet majd alkalmazom...
Habár elég "izmos" műveletnek néz ki. (mondjuk egy 160-as tokmánnyal)
Eredeti tárcsa a tokmánnyal + abba befogva a készülő tárcsa elég súlyos lehet...
De egy próbát megér.[#eljen]

bznc93pf5

több különböző faragott székalkatrészeket kellene szkennelni és 3D modellé alakítani jó minőségben, tudtok valakit ajánlani aki ebben nagyon jó?

hfne0v6p7

Nem annyira vészes az, nekem 200-as van az elmúlt pár napban levettem egy párszor.
A síktárcsa már két emberes azzal megizzadsz ha egyedül akarod feltenni.
Főleg ha nincs csörlőd.

zozo

Tudom-tudom, már meg lett beszélve, de nem találom. Lineáris kocsikat vékony csapágyzsírral meg lehet nyomni, vagy muszáj valami spéci zsír bele?  
Golyós orsót mivel kenni?  

Szalai György

Vékony az a libazsír, a lila-hagyma alatt. [#finom]
Spécit, ha van, vagy ha spéci az igény.
Ha nincs spéci, akkor közönséges lítium bázisú, szilárd adalék nélküli, NLGI 2 konzisztencia osztályú.
A régi elöregedett zsírt előtte gázolajjal kimosni, szárítani.
Nem kell teletömni teljesen, csak legyen zsíros.

zozo

Köszi, van itthon NLGI 2-es, de az pont vagy 10 éves, gondolom jobb ha veszek frisset helyette :)
Ezt a libazsírt meg nem kellet volna emlegetni...úgy megkívántam [#finom]

fpd0kbd4

Kipróbáltam pár zsírtípust de a legszimpatikusabb a MOTIP fehér zsír spray.Ezt használva szépen gördülnek nem tapadnak a golyók.

zozo

Köszi neked is. Lehet érdemes lenne  egy zsírzógombot átalakítani, hogy szorosan bele lehessen nyomni a műanyag csövet és így belülről megfújni a kocsit...   -?

zozo

-vagy egy kúpos csőrt esztergálni a műanyag végre...

Szalai György

k0iuitfzy

Sziasztok!
Vettem nemrég NB gyártmányú (japán) SGL15F típusú kocsikat sinnel. Sajnos 2db kocsi kicsit kotyog. Semmi baj, gondoltam és vettem hozzá 80db 3,175mm-es golyót. Sajnos azzal még jobban lötyög (kb 0,2mm) kézzel érezhető. A következő golyómérte amit tudtak ajánlani 3,5mm-es. Az már bele sem megy a kocsi furatába. Létezik a 3,175 és a 3,5 méret között valamilyen méret? Én a használtat 3,17mm-nek mértem (sajnos pontosabban nem tudom megmérni). Esetleg vennék is ilyen kocsit, ha tud valaki eladót.

Lóri

Lóri