Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Nagyon jó, hálásan köszönöm, holnap meg is ejtem a beavatkozást.

VighLajos

Szerintem ezzel a módszerrel nem lehet túltölteni a palackot. A nyomás kiegyenlítődik, és leáll az átáramlás.
A turistapalackomat egyszer így töltöttük, igaz, sem hűtés, sem melegítés nem volt.
A második töltésre már a barátom beszerzett egy dugattyú töltőt, a lakókocsijának acélpalackját töltötte ezzel.
A szerkezet egyszerű volt: pneu munkahenger, egy kar előre-hátra mozgatta. A szívószelepet és a nyomószelepet egyszerű gömbcsapok helyettesítették.
A pb-palack fejjel lefelé, a nyitott szelepeken át megtelt a töltendő palack amennyire tudott.
Nyomószelep elfordít, szívószelep nyit, dugattyú hátrahúz.
Szívószelep zár, nyomószelep nyit, dugattyú kinyom.
És így tovább.
3-4x kellett ezt ismételni, egyszer csak a dugattyú "beállt".
Megráztuk a turistát, semmi lötyögés...
- Vazze Jocó, túltoltuk!
Lehozott a lakásból egy fürdőszobamérleget, ezen mérve az udvaron kiengedtük a felesleget.

No, ez már "kőkeményre" felfújta

Csuhás

De igen! ÉLETVESZÉLYESEN túl lehet tölteni!
A nyomás már a csatlakozás pillanatában kiegyenlítődik a két palack között. Ezután már csak a folyadék állapotú pb szivárog le a csövön. Ez a csorgás gyorsítható ha melegítéssel és/vagy hűtéssel egy kis gőznyomás különbséget hozunk létre a két palack között. A hibát ott lehet elkövetni hogy a töltendő palackban nem hagyunk elég gázteret a folyadék fölött. Így a palackot melegebb helyre átvíve a hőtágulás miatt a gyakorlatilag összenyomhatatlan folyadék nyomása annyira megnövekszik hogy szétnyomja a palackot. Ezért kell úgy tölteni hogy elegendő összenyomható gáztér maradjon a palackban ami felveszi a táguló folyadék többlet térfogatát.

keri

Ha csak simán szifon elven nyomatom át a palackból akkor tapasztalatom szerint csak 2/3-ig lehet tölteni. A szelep nyitásakor fejre kell állítani a palackot és akkor csak folyadék megy át, utána már nem csorog ha kiegyenlítődött a nyomás, legfeljebb kényszer hatására.

keri

Megjegyzem, nekem volt túlnyomás szelep a kocsiban amit töltöttem, így nem volt probléma. Kis gáz kiszökik szabadtéren az hamar eloszlik, nyilván nem nyílt láng mellet töltöttem.

VighLajos

Igazad van, az fel sem merült bennünk, hogy kivárjuk, míg a két méternyi 9 mm-es csövön helyet cseréljen a folyadék és gáz.
Az összenyitáskor hallatszott, hogy megindul, majd leáll az átáramlás.
Ezután szivattyúztunk.

sasi

Gázgyújtó (öngyújtó) átlátszó tartályának töltésekor megfigyelhető, hogy teljesen tele tölthető folyékony gázzal, csupán idő kérdése.

z2a2u8wf

sziasztok
mondjatok egy egyszerű módszert amivel nyomon követhető egy ac motor aktuális fordulatszáma.
nem vezérelni akarom csak nyomon követni.

000000000

Tachométerrel, filléres cucc.
3500 Ft-ért kapsz lézerest már.
De építhetsz is egyet, akár induktívat, akár optoelektronikust, de az sem lesz olcsóbb.

z2a2u8wf

valami egyszerű kellene folyamatos méréshez. nincs valakinek a fiók mélyén egy házi készítésü?

000000000

A másodikat ajánlom, azt is eredetiben 3500-ért, nem pedig magyar neppertől 5500-ért.
Az első a motor (4 ütemű) gyújtáskábeléről kapja a jelet. Arra kell kivülról rátekerni.
Ez neked AC motor fordulatát nem fogja mutatni, legfeljebb kisebb átalakítás (jeladás megoldása után) is csak a valós fordulat felét.
Esetleg http://www.ebay.com/itm/4-Digital-Motor-Red-LED-Tachometer-RPM-Speed-Measure-Gauge-Meter-Tester-5-9999-/141229531364?hash=item20e1efa0e4:g:1SUAAMXQMmJRSWM6&vxp=mtr" TARGET=_fnew>itt van még egy digitális 2600-ért ehhez csak egy 1-2 százasért Hall szenzor kell még.

000000000

Esetleg létezik ingyenes PC program is fordulatszám mérésre. Nem nagy igényű, ha van ott PC-d, akkor elfér a képernyó sarkában, nem zavaró.
http://www.hroch.net/sidparal/software/serialtacho/" TARGET=_fnew>PC tachometer link
Ehhez tényleg csak jeladó kell 1-2 százasért.

000000000

Na ezt mondtam én is, kínai barátunk megoldotta, Hall szenzorral együtt adja 2739-ért + 860 szállításért.
Ez eljön sima borítékban, úgyhogy gyors és tényleg ennyi lesz.
Viszont létezik ez 2500 alatt is fuvarral.
http://www.ebay.com/itm/LED-4-Digital-Tachometer-RPM-Speed-Meter-Red-NPN-Hall-Proximity-Switch-Sensor-/381225801873?hash=item58c2d41891:g:-rEAAOSwymxVLKzQ" TARGET=_fnew>Itt