Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

t62d6ha2b

Szia!

Köszönöm a választ - de motor ügyben svejkkel értek egyet.

Mindenesetre megnézem, az enyémben milyen kondi van.

Utolsó bejegyzésedhez egy adalék: A felső tízezer olyan, mint a női combok - nem szidni kell őket, hanem közéjük kerülni.

b4nm7gjvr

Motor ügyben én is svejkkel is egyetértek, de honnan tudja svejk, hogy valóban mekkora az én motorom ami az állványos fúrómon van? Látatlanban én is tudom mondani hogy 41-es cipőt hordasz, de a címkére azt írnak amit akarnak....:)

ggdr57dg

Ránézésre az én fúrógépem is ua. Kb. 15 éves, csak ez még szürke és T.I.P. márka (?!) Szintén 300W a motor az adattábla szerint...

Csuhás

Nekem is van egy kínai fúróm én a következőket módosítottam rajta:
Kapott egy háromfázisú azt hiszem 750W-os motort.
A szíj lazítás egy hosszú csavarral ki lett hozva előre.  
A mélység határoló csavar alu rögzítőt kapott.
A fúróorsó fészkét felhasítottam és csavarral összehúzhatóvá tettem.
Kapott egy normális gyors tokmányt.

Amit még egyszer megcsinálok, lesz egy erősebb asztal ami nem konyul le fúráskor.

ywathzay

Ha egy ekkora fúróra raknának 1.5kw motort, akkor azzal az acélt 30-as fúróval telibe lehetne fúrni. De nem lehet....

KBalázs

Hát ja, nekem van két** ilyen asztali fúrógépem, az 350W van az ugyanakkor motorjára ráírva (mint a tesztben írtra), de még nem rémlik hogy megállt volna fúrás közben. Kb 15-20 éveek, nem a békebeli, csak még talán nem írtak ra ilyen túlzó watt-értékeket.
**Az egyik gépet szétszedésre vettem, sose használtam fúrásra, tekercselôgépet építettem belôle, épp most fogom elbontani. A motorját újkorában leszedtem/eltettem, és egy kefés kismotor hajtotta (amit így könnyen/olcsón fordulatszabályoztam). Elvileg egy mûködô fúrógép készíthetô belôle ismét, elvileg mindene megvan szétszórva (csak hova tegyem majd [#fejvakaras]).

KBalázs

Annyit foglalkoztál azzal a kisgéppel, hogy akkor már egybôl kicsit komolyabbat is beszerezhettél volna helyette [#wink]

Csuhás

No igen, ha előbb megvan a gépszövös oszlopos gépem akkor nem szórakoztam volna a kínaival.
A kínai most is ott van az asztal sarkára csavarozva, a kisebb darabokat azon csinálom ma is.

t62d6ha2b

Szia!

Ha valóban akkora motor van a gépeden, ami a dobozára van írva, akkor szerintem fúrandó anyagot sose rögzíts az asztalhoz - egy ilyen motor letépi az asztalt.

b4nm7gjvr

Szia!
Te sem érted mit írok, vagy nem akarod érteni...lentebb írtam én, hogy másfél kilowattos motor van rajta? Nem! Akkor miről is akarunk beszélni¿¿¿¿¿¿¿¿¿
Azt sem írtam hogy Jófogáson vettem, és azt sem, hogy mai kiadás, azt sem, hogy 18kg.... hogy a bánatomba tudtok úgy véleményezni és kiforgatni szavakat, amikor szinte semmit nem írtam az adott gépről¿¿¿¿¿¿¿¿¿

Valahogy T45 is így lett megvezetve...

b4nm7gjvr

Részemről befejeztem, engem nem visz senki sem a málnásba....:)

000000000

000000000

Valaki tudná a megoldást?

Egy alkalmazást megnyitottam jegyzettömbbe. Megnézni mit tartalmaz.  
Azóta nem tudom indítani. Rákattintásra mindig jegyzettömbbe nyílik, indulás helyett.    

LittleSV

Milyen operációs rendszerben?

000000000