Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanka74

Szia! Köszi, igen valóban elírtam, 80 mm/min volt az előtolás, elnézést kérek ezért. Ez a marómotor 3500 fordulatot tud percenként maximum, egy gyári emco mill 55 gépről van szó. akkor felviszem a maró motor sebességét maximumra, és az előtolást meg akkor 50 mm/min-re állítom.

sanka74

köszönöm a segítséget. Próbálkozok még. Réznél nem volt ilyen gondom.....

y32xvkj9j

Csuhásnak köszönöma a tippet!!
Az opera nem tudta kezelni.
Felraktam a chrome-t és lássd:

http://www.imgserv.com/images/2015/11/18/ohetN.jpg" border=0>

y32xvkj9j

Akkor kezdjük előlről.
Ilyen csatolóm van és erre szeretnék megoldást! (A
#27712 folytatása)
és köszi az eddigi segítséget mindenkinek!!!!!

y32xvkj9j

Sziasztok!
Szabó Feritől megkaptam a csatoló doksiát
amit ezúton is megköszök neki!
Ebből a kollégám megállapította, hogy
Csuhásnak és Sasinak igaza lett!
+5V és 14-es pin. A gép M3-ra indul M5-re megáll.
A probléma megoldva!!!
Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Csuhás

Örülök a sikernek! A védődiódáról ne feledkezzetek meg. Lehet hogy a panelon, vagy akár a relében is lehet, de ha nincs akkor a hiánya idővel gondot okozhat.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Valaki magyarázná hogy mit jelent a növekvényes enkóder kifejezés, addig oké hogy enkóder, de mi az hogy növekvényes mitől növekvényes?

Csuhás

Gondolom az inkrementális enkóder fordítása. Ha rákeresel sok találatot kapsz. Lényeg hogy a kimeneten csak lépés és irány jelet kapsz és és neked kell egy számlálóval követni a pozíciót, szemben az abszolút enkóderrel ami több biten a pozíció konkrét értékét adja.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm szépen a válaszodat, így már okés, már értem mire hajaz a kifejezés.

6rk75uezn

Nem értek valamit,épitettem egy kis korongcsiszolót,30cm es korongal,rádobtam egy orosz alubordás 360w os 1 fázisú mocit,gondoltam hogy kevés lesz,rátettem egy autómata mosógép motort,olasz 800w os aszinkron,NA DE MIÉRT érzem ugyan olyannak a teljesitményét?Több mint duplája adatokat nézve,egyszerűen nem értem.Köszönöm aki ezt elmagyarázza nekem mert tényleg nem tudok mire gondolni mint hogy hazudik az olasz. [#ejnye1][#violent]

y32xvkj9j

Kelepeisz Lajos

A mosógép motor 2 fokozatu, az egyik fokozat kb 400w és a másik 800w.
Talán ez az oka, nem jó fokozatba van bekötve.

Rabb Ferenc

Valószínű, hogy a békebeli orosz motoron a tengelyen leadott teljesítmény van feltüntetve, az a 360W. (kb 1/2 LE)

Manapság a felvett teljesítményt írják rá, hogy tudd mennyire terheli a hálózatodat. Egy ekkora motornak kb 50-70% a hatásfoka, tehát nem sokkal több a leadott teljesítménye a előzőnél.

A tervező a motor katalógusából választotta a feladathoz megfelelő teljesítményűt

2n38r9fpp

Sziasztok!
Szeretnék építeni 4. tengelyt, és egyelőre csak offlineba állítanám be a mach3 ban a 4. tengely aktiválását, mert a hardver még nem áll rendelkezésre. Az a problémám, hogy miután beállítok mindent (input, output, pinek, hotkey, motor tuning) a definiált hotkey megnyomására semmit se csinál a 4.tengely DRO-ja 0.0000-án áll folyamatosan. De ha betöltök egy programot, akkor is ugyanez történik, az "A..." szavakat nem veszi figyelembe. Letöltöttem 5 tengelyes screen set-et is, azzal se működött.
Előre is köszi a segítséget!

6rk75uezn

Természetesen a centrifuga üzemre lett bekötve.