Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

torrente

Sziasztok, nem cnc, de talán tudtok segíteni. Régebben olvastam itt a fórumon, hogy led spotlámpákat javított valaki. Nekem is van egy csomó ami megadta magát, azaz csak pislákol vagy szinte teljesen sötét.. valami a kis elektronikában megadta magát, jó lenne működőképessé tenni mert van vagy 10db.. köszönöm!

gs7g6k8ch

Sziasztok!

Van esetleg valaki aki ilyen leválasztó kártyával összehozott már PWM alapú főorsó fordulatszám vezérlést?

http://www.zappautomation.co.uk/media/extendware/ewimageopt/media/inline/48/a/zp5a-int-5-axis-breakout-board-5a4.jpg" border=0>

A vezérlés Mach3-mal történik a kártyán keresztül, a motor pedig frekiváltós, ami 0-5V-al vezérelhető.
Én csak sejtem, mint macska az esőt, nem akarok hülyeséget csinálni.

Köszi!

dravecz

Sziasztok.

Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Lézer gravírozással kapcsolatban.
Nézegetem a képeket amiket feltöltötök, és nagyon szépek.
Nekem egyszerűen nem jön össze.
A ti képeiteken szép feketék a képek, nekem pedig mindig sárgás, és mély barázdák vannak benne. Vagy nagyon halovány kép sikerül...
Mit cseszek el?
co2 lézerrel próbálkozom....

y32xvkj9j

Sziasztok!
A főosót szeretném M3-al kapcsoltatni.
Most egy kapcsolóval indítom a frekiváltót manuálisan.
Vettem Reed relét ami 5V-al kapcsol és ezt bekötöttem a frekiváltót kapcsoló 2 szál közé.
Ha a reed relének adok 5V-ot be is kapcsol a frekiváltó. Viszont a csatoló kártyáról nem tudom kapcsoltatni! Valószínű valamit még nem vagy nem jól állítottam be a configba.
Ebben szeretnék segítséget kérni!
Köszi!

sasi

A csatoló kártya főorsó kimenete egy relé, ezért a próbához használt 5 voltot tudod vele kapcsolgatni, ott önmagában nem jelenik meg feszültség.

Csuhás

Ha a csatolónak eleve relés kimenete van akkor felesleges a reed relé, egyszerűen a vezérlő két Feltehetőleg földfüggetlen kapcsoló pontjára kell a frekiváltó indító bemenetét kötni.

y32xvkj9j

A csatolóm nem relés. A reed relé eggyik szálát a gnd-re a másikat a 14 pim- kötöttem mert úgy gondoltam hogy a csatoló majd ad neki 5V-ot. De nem.

Csuhás

Nem tudom milyen a csatolód, de általában egy tranzisztor szokott földre kapcsolni az ilyen kimeneteken. Így a relét az +5V és a kimenet közé kell kötni. Ha a relé vagy a panel nem tartalmaz diódát akkor azt célszerű a relé tekercsével párhuzamosan bekötni úgy hogy a jelölt katód legyen az 5V felé. ( Ez megvédi a panelt a relé kikapcsolási tranzienseitől )

y32xvkj9j

Nekem ez egy kicsit magas.
A cstoló tipusát nem tudom megmondani.
Zöld színű, eggyik oldalt a párhuzamos port
3 oldalt meg zöld sorkapcsok vannak

y32xvkj9j

Az ebay-n vettem kompletten mindenestől

y32xvkj9j

Lefotóztam a csatolót ha gondolod elküldöm

sasi

Csuhás

Küld el a fotót meg a doksit, akkor talán tudok segíteni.

y32xvkj9j

Csak fotót tudok küldeni azt is csak az E-mail-re mert ide nem tudok feltölteni