Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xg2w6ib9x

Próbáld meg még egyszer !
Az imént regisztráltam és simán letöltöttem a fájlt.

3vv2btrhv

Minden variációt kipróbáltam , több e-mail címmel, visszadobja !!

000000000

Nem lehet megint bekapott a gép valami oda nem illő dolgot ?

xg2w6ib9x

Amikor kitöltöd a regisztrációs lapot (minden csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező)jelöld be, hogy elfogadod a felhasználási feltételeket és írd be az ellenőrző kódot (captcha).
Amikor mindezzel készen vagy és elküldöd a regisztrációs kérelmet, akkor figyeld meg jól a következő oldalt, mert lehet, hogy üzenetet kapsz arra vonatkozóan, hogy valami nem stimmel.
Pl. nekem is visszadobta elsőre, mert olyan felhasználó nevet adtam meg, ami már foglalt volt. Javítsd ki a kifogásolt elemet és küldd el még egyszer, meglátod menni fog az !

2f428kduf

A frekvencia függ a darab nagyságától, a 10x10 mm-es már 10KHz-el megy, ha kisebb, a freki nagyobb. Tehát melegítéshez, ami nagy darab: jó a 6 KHz.

svejk

Minden bizonnyal jó, hiszen mint írtam, igen komoly gyártóé a cucc.  

Eddig azt hittem, hogy a freki inkább a melegítés mélységét határozza meg.
Esetünkben volt, hogy csak 10 mm vastag tárcsaszerű alkatrész is akadt.

Most üzemeltem be Vjános hevítőjét, az egyszerű szabadonfutó oszcillátoros de egész jól tartja a 330 kHz-et (nem elírás).
Sajnos nem tudjuk hol használták.

Ha ismered az indukciós hevítők technikáját, esetleg tapasztalatod is van, akkor szívesen olvasnék még róla a tolladból.

pvmyc6p5

A "nagy " darab az mit takar ?
Most készülök építeni(építtetni inkább ) egy hevítőt,de nekem legalább D-  80-120 mm  méretű anyagokat kellene hevítenem vele,kb 15-50 mm hosszban,majdnem fehér melegre,és jó lenne némi iránymutatással szolgálni az építő felé ?!
Minden infót szívesen veszek :)

svejk

Bár az elektronika topicba lehet jobb helye lenne de ha már itt került szóba.

Van itt nálam ez az ominózus Vjános féle hevítő.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/ind%20002.jpg" TARGET=_fnew>Itt egy skic a kapcsolásáról.

A bal felső sarokban levő dióda szerepére nem igazán tudok magyarázatot, egy TO220-as tokban levő valószínű kettős dióda, de sajnos szénné van égve. (a polaritását sem tudtam egyértelműen meghatározni, lehet fordítva van) A vele párhuzamosan levő fojtó kb. 30 menet 20 mm-es ferritrúdon.

Látszólag ezen L-D tag nélkül is működik a hevítő.  
Mi lehet a szerepük?

Ezerszer átnéztem biztosan így párhuzamosan voltak kötve.

2f428kduf

Be kell vallanom, idegen tollakkal ékeskedem, az "okosság" egy könyvből származik, valami olyasféle címmel: Induktív hevítés. Jó öreg könyv, úgy 50 éves. Akkor még volt olyan: Műszaki Könyvkiadó. Ha érdekel megkeresem.

robroy007

nem tévedtél benne!

alacsony freki nagy keresztmetszetű melegítés

magas freki felület melegítés

Sz.József

Szia Robi!
Írtam a freemail-os címedre...
Célba ért az emil, vagy elakadt a SPAM-ba?

pvmyc6p5

6rk75uezn

Egy kis segitség elkélne.
A következő mágneskapcsolónak mennyi kakaó kell hogy be tudjon húzni?
http://www.ebay.com/itm/TELEMECANIQUE-LP1-EE09-DC-LINE-CONTACTOR-1NC-600V-3PH-16A-3HP-24VCOIL-/390400360251" TARGET=_fnew>Kapcsoló
Mert bizony egy http://www.ebay.de/itm/Netzgerat-Netzteil-Adapter-Transformer-Model-PK-IP-2420-24V-20VA/171703382607" TARGET=_fnew>ilyen kevés hozzá :(

Kristály Árpád

Szia Svejk!

Lehet, hogy hüleséget írok, de nem csodálom, hogy le van égve.... nem sok értelme van[#csodalk][#nemtudom][#integet2]

Motoros

lehet hogy nem 24 V-os vagy szakadt az A1 A2 között. mérj ellenállást.