Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hyuekyh7a

Az anya azért lehet alkalmas szerintem mert a peremén van egy 15mm és szakasz ami illesztett méret.tervezési pedig ugye azzal számolunk hogy egyvonalba kerül az Orsó és az anya. Ami szerintem inkább befolyásoló tényező, a golyó vezetés miatti tömegeltérés ami 1000 és fordulaton megmutatkozhat.
Tegnap átolvastam párszáz oldalt hiwin katalógust  
Végül az a megoldás született, hogy lecserélem az Orsót 40-40 este az az 40 mmátmérő 40mm emelkedés. A hossz miatt ezem ideális, mert találtam egy viszonyszámot a katalógusban ami azt mondja, hogy a hossz/átmérő 60 alatt kell legyen de itt az Orsó forgatásával számolnak. Bízom benne hogy az 500 fordulaton sokkal kisebb lesz a remegés esélye. A mostani Orsó sem remeg ezen a fordulaton.

hyuekyh7a

Köszönöm a válaszokat!

Béni korábban küldtél nekem egy makrót ami egy bemeneti jelre dobott egy felugró ablakot a hiba kiírásaval pl. Szervó x tengely hiba, meg tudnád ezt ismételni mert véletlenül kitöröltem a bejövő emileket :-) a gépemet meg elintézte a win 10!
Így újra kellett raknom a wint.

000000000

Jó következtetésre jutottál. Ez is lehet az egyik jó megoldás. Ahogy lentebb céloztam rá.  
Ha dinamikavesztést, és gyengülést sem szeretnél. Akkor a motor és az anya közzé, rakjál egy csökkentő áttételt is. Akkor lesz jó dinamikájú géped.  
Könnyen kiszámolható, milyen áttétel kell a megfelelő sebesség megtartásához, alacsony anyafordulat mellett. Motor fordulat, és menetemelkedés függvényében.  

hyuekyh7a

Igen eddig is volt áttétel.
Most azon dolgozok hogy mennyit változtassak az átvételen ami még el is fér, mert a nagyobb bordáskerék mindenképp cserés.
A deltának a méretező szoftvere elég jó.

Béni

Erre gondolsz?

http://i19.servimg.com/u/f19/19/18/84/32/mach3_11.png" border=0>

VighLajos

"a gépemet meg elintézte a win 10!  
Így újra kellett raknom a wint."

Üdv a csapatban!

VighLajos

000000000

Milyen motor van rajta? Léptető, vagy szervó?
Ha szervó milyen fordulatú?

hyuekyh7a

Nem erre!
Azt hiszem egy macropump vagy a generalconfigba beírt induláskor betöltött macro fut a háttérben ha az adott bemeneten átvált H ra akkor jön egy msg box egy adott szöveggel pl: X tengely servo hiba.

hyuekyh7a

Szinkron szervo motor, 5Nm 3000 f/p.

000000000

„Szinkron szervo motor, 5Nm 3000 f/p”.
„40 mm orsóátmérő 40mm menetemelkedés”.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nem tudom, mire használod ezt a CNC géped. De 40 mm menetemelkedésnél, soknak tűnik az 500 –as anya fordulat. Amit terveztél.  

3000 - 6/1 áttelel =500 x 40 = 20.000 mm/min sebesség lenne.  
Gondolom, van bőven mozgatandó tömeg is.

Ha, 10/1 áttétel használnál az is maximum 300 anya fordulatot ad. Ez már jobban hangzik.  
300 X 40 = 12.000 mm/min sebesség.   Ez is nagyon komoly.  
Ha a motor max fordulatának a ¾ részéig engeded pörögni. Az is 9000 mm/min sebességet ad G 0 -ra. Az, az, pozicionáló (üresjárati) sebességnek.  
Így az orsón, közelítőleg 50 Nm nyomatékod lesz. Amivel ennél az összeállításnál is jó gyorsulást (meredek rámpa) érhető el. .  

Áttételnek Planetdrive  -ot ajánlanák beszerezni. Amit akár a motorral is egybe építhetsz.  
Azért is ezt ajánlom, mert bordáskerekekkel nehezen oldható meg ekkora áttétel.

Így, elmarad a remegés. Lesz egy rugalmas jó gépet. Hosszabb élettartamú orsód. Nagy elméleti felbontással (pontosság).  

A motor fordulatát nem célszerű jobban korlátozni.  

A fenti számításokat, a rendelkezésre álló infók alapján készítettem.  
Lehet, semmi újat nem tartalmaz számodra. E talán lesz, akinek megér egy elolvasást a metódus.

hyuekyh7a

Ez egy 1kw os fiber lézer nem olyan sok az a 20m/p absolut jeladó van rajta egy fordulat több mint 33millió jel, nem elírás :-)

hyuekyh7a

Ja ez a tengely nem sok tömeget mozgat kb. 10kg.

hyuekyh7a

A 0,5 rozsdamentest 18m/p vágja.

000000000

Óhh, így egészen másképp néz ki a dolog. Ez igen! Az már komoly teljesítmény. [#eljen]  
Kicsit be is sárgultam. [#nevetes1]
Akkor simán jó az 500 anya fordulat.  
Sikeres átépítést kívánok.