Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Már lassan nem merek hozzászólni de ezt nem lehetett kihagyni ... (megrögzött szokásom hogy a cikk szerzőjét is meg szoktam nézni )

frkdv6dyr

A nagyobb Z a nagyobb munkadarabok miatt kell. Nincs szükségem a teljes hasznos útra, viszont ha csak 150-200mm a maximum és le is ér az asztalra, hogy lehessen vele kivágni is, akkor egy 300-400mm magas anyag nem fér be aminek csak a tetejét szeretném megmunkálni max 500-100 mélyen. Ezért jutott ez az eszembe.

frkdv6dyr

Gondoltam szegelgetek én is egy CNC-t de azon már túl vagyok. Igaz azt is csavaroztam.

jani300

Értettem mire gondolsz .
Vbody-nak volt szerintem olyan gépe amin két hengeres oszlopon lehetett emelni az X hidat .

000000000

Első hallásra egyszerűnek tűnik a válasz a problémára. Ettől függetlenül alapvető dolgokra mutat rá.
Én biztosan nem fogom megzavarni az állóvizet.

000000000

Hogy nem kedvelnek? (hogy finoman fogalmazzak)
Én sem az itteni hangadókat. (mások meg csak olvasnak)

VighLajos

Béna voltam...
Jogtiszta Win7 van a gépemen. Ez eddig jó.
Jött a hírlevél, hogy "előjegyzést" vesznek fel Win10 letöltésére. Jelentkeztem, letöltöttem, elindítottam...
Első benyomás: gyorsabb, mint a Win7.
A következő "élmény" két perc múlva ért:
a számítógép önálló életet kezdett élni. Offshore-cég alapítási tudnivalók, háborús játékok, társkeresés, minden, ami kell egy mai embernek.
Fél percig sem lehetett dolgozni úgy, hogy ne kapjak valami ajánlatot.
Sikerült visrosszakni a Win7-et, annyi a jó benne, hogy legyalultam a gépről a sok szemetet.
Mindenki kerülje a W10 ingyenes verzióját.
Megoldottam, Linux-hívők kerüljenek!
[#nevetes1]

4ybj8h3c8

Azzal kapcsolatosan volt valami tapasztalatod, hogy régebbi programok mennyire futnak rajta?

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/vegyes%20cnc/DSCF0922%20%5b640x480%5d.JPG" border=0>

jani300

Köszönöm ! Erre gondoltam .
Kerestem de nem találtam . Nagyon termelékeny vagy :)Ez itt még kézi működtetésűnek néz ki .
Ez is lett később cnc-sítve ?
Nálad láttam azt is hogy hagyományos gépként is megy a cnc , gépi előtolásként is használva alkalmanként a hajtásokat .

VighLajos

Ezekkel nem volt gond, sorban elindítottam őket. Főleg szövegszerkesztés, szkenner, nyomtatás, képfeldolgozás.
Az AVGfree nem ment, a GoogleChrome piszokul nem tetszett neki, a lejárt idejű pluginok miatt letiltotta.
A fizetős verziója érzésem szerint nemigen csinálná ezt, de a free eléggé megutáltatta magát.
Azt írták, hogy könnyű a visszatérés. A "hogyan"-ról semmit sem találtam, így maradt az eredeti Win7 lemezzel.

remrendes

Ez nem free verzio. A "boltban" is ugyan ezt veheted meg. Csak a megjeleneztol szamitva 1 evig http://sg.hu/cikkek/110218/egy-evig-ingyenes-lesz-a-windows-10" TARGET=_fnew>ingyenes a frissites, ha valamilyen 7 feletti M$ liszenszel mar rendelkezel.  
Egyebkent eleg sok minden futott rajta nekem is, csak azert tertem vissza, mert az akku uzemido rovidult. Kb egy fel ev mulva erdemes raprobalni.

VighLajos

Igazad van, rosszul fogalmaztam, nem free.
A win8.2 nem volt frissíthető, vissza kell "butítani" 8.1-re.
Amúgy tatszett volna, de használhatatlan volt az előugró reklámok miatt.
Nálam az operációs rendszer eszköz, és nem cél.  
Nem tudom, milyen az oprendszere a tabletomnak, a lányomtól megörökölt iphone3-nak. Működik? Működik!
Tudok telefonálni, sms-t, e-mailt küldeni, megy rajta a GPS. Ha fotózni akarok, akkor magammal viszem az EOS 7D-t.
Az operációs rendszerekről ennyit.

svejk

Bár csak én lennék a szerző...
Akkor itt mindenki tudományos gépet építene már 10 éve.