Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszönöm!
Tényleg nem tudtam, hogy van ilyen lehetőség.

svejk

Köszönöm a magyarázatot, még ha nem is teljesen tisztán értem.
No majd legközelebb ha lesz egy ilyen vezérlő a közelemben, majd jól megszkópolom.

svejk

Nyárfának egy kis segítség:

Rengeteg irodalom van a NET-en a hajtásméretezésre, sajnos én is későn találtam meg őket, évekig egy fórumtársunkra vártunk, hogy megossza velünk a tudást.

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCUQFjABahUKEwi8-qz5lLfHAhVIWhoKHVaYA1s&url=http%3A%2F%2Fhunbay.com%2FVarsanyiPeter%2FPdf-ek%2FSzerszamgepek_epito_elemei.pdf&ei=KYXVVfzBOci0adawjtgF&usg=AFQjCNG1sEnkzhubWR3-Gl4vasNeD0O8vw&sig2=r0nL9j_jhW9VcEXYzb_yMw&bvm=bv.99804247,d.bGg&cad=rja" TARGET=_fnew>Nézd át ezt a 43-48. oldalig.
Ha érdekel akkor még szemezgetek az általam érthetőnek tartottak közül.

svejk

https://www.gepujsag.hu/images/ujsagok_2012/gep%202012%2012.pdf" TARGET="_blank">A Gép Újság ezen számának a 49-52. oldalán
épp a Nyárfa által felvetett kérdésekkel foglalkoznak.  
Optimális emelkedésű orsó, optimális áttétel a gyorsítás függvényében.

Sajnos nem minden világos nekem sem, sokszor axiómákat érzek a cikkekben, de ez csak tanulatlanságom miatt lehetnek.
(illetve azért előfordul néha sajtóhiba is, emlékszem az egyik ilyen nagyon bevitt a málnásba)

frkdv6dyr

svejk

Ez is olyan téma, amit nem lehet egy kávé közt megérteni bele kell ásni magát az embernek. Itt a fórumon megtették már páran, most hirtelen csak Tiborc nevű fórumtársunkat említeném, de sajnos Ő mostanában nem ír.

Van egy pár gépészmérnök ismerősöm, de halvány fingjuk nincs ezekről a dolgokról, ha anno az előadáson nem fogta meg őket a dolog, el is felejtették. De ezt el is ismerik, mostani munkájukhoz nincs rá szükségük. Ha kellene bele tudnának rázódni.

frkdv6dyr

Nincsenek nagy igényeim, mivel ez egy hobbi gép lesz. Mindössze az érdekel, hogy a 16x5 vagy a 25x10 a jobb nekem az adott gépelrendezéshez az adott motorhoz, és a tervezett maximális hosszhoz. Tudok kompromisszumot kötni a sebesség rovására, ha azzal optimálisabban tudom használni a már meglévő dolgaimat, és a hiányzóakat alacsonyabb költségen tudom beszerezni.

Adott a használt esetleg új golyós orsók ára, ami a mérettel arányosan nő. Kérdés mi az a minimális átmérő és menet emelkedés ami szükséges egy 2Nm körüli motor használatakor 1m(1000mm kötekedő mérnököknek) maximális elmozdulás aránylag normális idő alatt(ne két percet vegyen igénybe ha lehet). A jelenleg megvásárolható, olcsón elérhető a 16x5, 16x10 esetleg 20x5, 20x10. Józan paraszti ésszel a 25-30x10-15 lenne jó, de az már horror árú esetenként több mint a kétszerese. A 16x5-nél kisebb meg nem ide való meglátásom szerint, mivel a nagyobb erőhatásra akár csavarodhat is.

No én ennyire vagyok szakértő, viszont cserébe még csóró is vagyok az új anyagokhoz.

frkdv6dyr

A beleásás igen csak szükségeltetik a szakmai anyag megértéséhez. Az iskolai tanulmányaim nem terjednek ki még az alapokra sem.  

Na ez sem egy esős délutáni laza olvasmány.

jani300

Kérdeztél másik topikban hogyan oldható meg rövidebb mozgású Z vel nagyobb magasságú anyagok marása .
Az alápakolás is jó . De úgy magasan van X tengely mozgássíkja .
A másik út , hogy az egész X tengely a Z vel együtt emelhető-sűlyeszthető a hídon , és rögzíthető bárhol .
Persze ez plusz megvezetést igényel .
De volt aki ilyen gépet használt a fórumon .  
A többi kérdés nekem is magas ,más irányú tapasztalatokra tudok csak hagyatkozni .
De hátha hozzászól más is .

ANTAL GÁBOR

Egy újabb ember a láthatáron aki a saját dolgait  reklámozza ?? [#wave][#wave] ( de akkor kéretik az adatlap javítása is ! )

jani300

Nekem is ismerősnek tűnt a név :)

TROMF22

Háromszor kattintottam rá amíg leesett ... :)

000000000

"Mindössze az érdekel, hogy a 16x5 vagy a 25x10 a jobb nekem az adott gépelrendezéshez az adott motorhoz, és a tervezett maximális hosszhoz."

Néha ingerem támad a hasonló témájú kérdésekhez hozzászólni, de ha eszembe jut, hogy kik itt a "modik", meg hogy kik adják a "közönséget", az le is hűt gyorsan.  
Kézenfekvő kérdések az ilyenek, de a környezet nem erre van kitalálva.

Beszéljünk inkább a hüvelygombáról.

000000000

Néha azért kemény egységugrás hatású véleményed, meglátásod van sok igazsággal, lehet ezért nem szeretnek itt páran téged sem?[#nyes]

jani300

Könnyen vagy !!!  
Értesz mindenhez .
De bele kellene törődnöd , hogy vannak Nálad kevesebb tudásúak is .
Ha segítenél , lehet fejlődnénk ...