Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Motoros

Ha pitizel nekik akkor talál a polc alatt egy darabot. Pedig pont ez az erősségük a többi nagyarcúhoz képest, hogy levág ha kell.

Motoros

kár -szerintem is. Gyakorlat kell még a szin eltalálásához is.

svejk

De ettől függetlenül köszönjük a leírást! [#worship]
Azt hiszem ennek is be kellene kerülnie a Fontos! HobbyCNC mappába...

Motoros

Nem jó ötlet, csak a vita lenne.
Itt van például zozo cseresznepirosra melegíti. Én meg meggypirosra szoktam.
De erre biztosan megkérdezné valaki, hogy mikori meggy? március végi vagy május eleji.
Szerintem a március végi a jó :)))))

Különben is a cnc világában fúrópersely? Ugyan kérem.

000000000

Sziasztok, cseresznye! Az az eredeti, a szabályos. Halgassatok rám. :)
Egyébként a széntartalomtól függ az edzési hőfoktartomány, ami az állapotábrából kiolvasható.
A megeresztéshez régen rabszolga kellett, a hűtési sebesség miatt -annak pont annyi-lett... (tehát nem a megeresztési hőfok, hanem a sebesség játszik!!! vagyis attól függ a keménység)
Mostanában inkább olajfürdő...

b4nm7gjvr

Van korai és késői meggy...csak jelezem így borult a márc. végi időpont is!

svejk

Meg tudod Te is nevettetni az embert rendesen. :)

A cégnél van tizenpár CNC, de mellett 2 műszakban dolgozik két fúrógép ilyen furóperselyes, 180 fokban átforgatós fúrásokkal.
Már vagy 8 éve CNC-síteni akarják, de az osztás-szorzások után mindig megmaradnak. :)

ANTAL GÁBOR

Csak egy apró megjegyzés ( remélem Motoros nem veszi zokon ) . Magyarországon szerintem az ezüstacél falap forrása a Ferroglóbus . Mindenki tőlük vesz ( régen amig beengedtek a Körvasútsorra én is ) Nos náluk az ezüstacél h8 as tűrésű . Zozónak ezért lötyögött de egy csepp loctite csodákra képes ...

svejk

No, mi a helyzet Zotykó?  
Máma' már holnap van, sőt nemsokára holnapután! :)
Megy az a főorso, vagy nem megy?

Motoros

Nem veszem zokon, sőt. De megírtam a megoldást: kopott dörzsár.  
http://www.loctite.hu/loctite-5411.htm?nodeid=8802627616769" TARGET=_fnew>EZ a ragasztó a jó mert az esetlegesen keletkező hő nem oldja ki. A menetragasztó nem jó.

Motoros

A fúróperselynek van egy hátránya: a forgácsot akadályozza és a fúrót gyilkolja.
A tisztogatás is időigényesebb, a hűtés nehézkesebb mint a sima fúrásnál.
Nem lehetne megpróbálni egy kevert módszert:  
CNC-n a furatközepeket pontosan és gyorsan feljelölni megfelelő mélységben, és utána egy mezei fúrógépen Juliska piros pöttyös fejkendőben fúrogatja. CNC gépidő csökken, Juliska örül, van munkája na persze Jancsi is boldog, ha Juliskát megpillantja mikor az lehajol a rövidre vágott köpenyében és....

b4nm7gjvr

[#nevetes1][#vigyor2][#nevetes1]
Te nem a showder klubból jöttél véletlenül?

Hihetetlen ahogy el tudod magyarázni, így mindenki érti szerintem...:)

4ybj8h3c8

Ajaj, én így szoktam de fejkendő nélkül. Kipróbálom ezt a verziót is.

b4nm7gjvr

Csak le ne hajoljál....:)

4ybj8h3c8

Ne is mondd, az egyik egyetemi városban mászkáltam a falhoz szorított hátsóval, 10 szembejövő fiúból 8 rózsaszín pulcsiban flangált.