Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Erről már volt szó, tessék kicsit vissza lapozni!  
A 2-es kétélű teljesen jó ötlet. Gondolom AlMg lemezről van szó. Bevonat nélküli keményfém (vidia) marót ajánlanék.
De a teljesség igénye nélkül:
HSS bev. nélkül: Vc=138m/perc Fz=0.004mm
HSS bevonatos : Vc=202 Fz=0.004
PM bevonatos : Vc=221 Fz=0.005
Vidia bev. nélkül : Vc=180 Fz=0.008
Vidia bevonatos : Vc=300 Fz=0.008
n=Vc/d/pi
f=n*Fz*z

000000000

Az adatok teljes átmérőre vonatkoznak, D mélységben.

Jozs

Köszi, elagyalgok rajta.

ANTAL GÁBOR

UCCNC s dolog de nem akarom már Balázsékat fárasztani . Hátha lesz itt is valaki aki megválaszolja.  Feltelepítettem a 11.21 es verziót . Van egy licenses Uc 100as om . Egy E240 es motor enkóderét bekötöttem és confoguráltam a fontos dolgokat . Sajnos az enkóder felbontásához kényszerből 1000 et írtam ( valójában gondolom oda 4*500 = 2000 kellett volna írnom . A diagnostikával megnéztem működik az enkóder ( az indexet nagyon nehéz elkapni de működik . Ha alacsony tápfeszról megpörgetem a motort akkor kiírja a fordulatot ami valós mert lézerrel leellenőriztem ( esetemben 240 1/min . Írtam egy menetelő programot  M3
           G0X10 Z10
           G33 Z200 X0 K1 Q0
           M30
Ha elindítom és nézem a DRO t akkor a második sor végéig eljut azután megáll.  Hol hibázok ? A configban defaultok vannak de a soft limitet nagyra állítottam . A kódsor hibás? Nem hinném hogy ilyen fordulat mellett sűrűn jönnének az encoder jelek .  

xfg6v697j

Én úgy értelmeztem ezt az utasítást,hogy pontosan így kel működnie.

x4rhew5r3

Nagyon úgy néz ki, hogy az index jelre vár. Configban be van állítva az index pin és port?

xg2w6ib9x

Szép estét !

Történt egy kis baleset....
A kisebbik fiam csapágyat szeretett volna cserélni egy moped kerékagyban, de valahogy rosszul közelített a problémához.
A végeredmény:  

http://kepfeltoltes.hu/150812/kicsi1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Most nem csak a a kerékagy pereme van letörve, hanem a gyerek is.

Sajnos a pontos típust nem tudom megmondani, hogy eredetileg milyen gyártmány lehetett.
Itt van róla még egy kép a beazonosításhoz:

http://kepfeltoltes.hu/150812/kicsi2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Ha valakinek lapul valahol egy ilyen kerékagy szívesen megvenném, hadd álljon helyre a béke.
[#awink]
Előre is köszi ha valaki tudna segíteni és bocsi, hogy megzavartam a CNC-s szakmai csevejt.

svager

Alvázszám?[#buck]

Csak vicc volt!
Sokat segítene,ha mondanál egy márkát.
Holnap megkérdezem a havert,de ha csak annyit mondok "moped" tuti ,hogy kiröhög!

Esetleg a moci képe?
Mintha ez egy Romet Kadett vagy Komár lenne.

Csuhás

Szvsz meg kell hegeszteni és leesztergálni. De lehet hogy aluforrasszal kipótolva is tartós lesz.

ANTAL GÁBOR

Nekem is az index a gyanús. Szkóppal korrekt . Be van állítva ( hacsak a default nem űbereli ,a 15 ös pinre tettem .) Az E240 es indexének a szélessége az A/B csatorna jel szélességével egyenlő . Kevés lenne ? Direkt nagyon lassan pörgetem a motort ( 240 1/min )  A diagnosztikában nem látom ,ott stabil zöldet mutat , de ha kézzel nagyon lassan kikeresem akkor korrektül van jelváltás. Jó lenne tudni a minimális idöt ami kell az indexhez  ( lehet csinálok gyorsan egy monoflopot )  Lehet hogy Balázsékon kívül én vagyok az első aki a szinkron menettel élesben próbálkozik ?  

xg2w6ib9x

Moped márkát azért nehéz mondani, mert ez egy tricikli alatt szolgál(t).
Egyébként a neten nézegetve jawa babetta első kerékre tippelek.

xg2w6ib9x

Köszi, a tippet !
Gondoltam a forrasztásra, bár abban kissé bizonytalan vagyok, hogy elég erős lenne-e.
Mondjuk az már némi megerősítést jelent, ha Te is úgy látod, hogy jó megoldás lehet a forrasztás.  

b4nm7gjvr

Forrasztás elég rizikós ekkora területen!

Küllőt ki és lángal felhevíteni a kitört darab környékét és folyékony anyaggal kiönteni...

xg2w6ib9x

OK, és mi lenne az a folyékony anyag ?
Olvadt alumínium ?
Elég macera, én nem vállalkoznék rá, pedig szoktam lánggal hegeszteni és kemény-forrasztani is.