Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

b4nm7gjvr

ANTAL GÁBOR

SOS ! A feleségem kimosta a fiam mobilját. Azonnal kivettem az akkut és beraktam 2 percre isopropil alkoholba majd kíméletesen megszárítottam. Az akku valószínűleg tönkre ment de van itthon ( feltöltött ) lipo akkum ( 3.7 V ) Ha ráteszem a mobilra akkor indulna is ( csipog ) de a kijelző az sötét . Ki tudná megmondani hogy a +/- csati pont mellett mi az a harmadik láb?    Biztos van valami funkciója ( mérőpont segéd gnd stb ) nem hinném hogy csak tájolna ...

ANTAL GÁBOR

Bocsi . félreérthető : a mobil ázott az alkoholban ...

ANTAL GÁBOR

Gőzerővel keresem a neten valami BSI pont. Egy ellenállást ( BSI resistort írnak) ami esetemben 120K ohm ( és a mérésem is ezt adta )

b4nm7gjvr

Kimosás után nem véd meg az alkoholos kezelés után sem! Sajna talán csak az azonnali beavatkozáskor jó az az alkoholos kezelés, pl. wc-be ejted és azonnal kiveszed kitárazod az akkut....más esetben zéró...

ANTAL GÁBOR

Köszönöm , leutánoztam a li po-t 120 k ohm a gnd felé  de sajnos döglött.  Azért várom a tapasztalatokat .... Nem a telefon a fontos de a számok kellenének . Sajnos a memóriában vannak  nem a SIM en   Tudom : felhő stb de ez egy hagyományos telefon .

b4nm7gjvr

Talán -talán szervizben elő tudják hívni, de házilag nem sokra mégy...

keri

Akku hőmérséklet, de a legtöbb mobil nélküle is működik, csak a töltésnél van jelentősége, mert ha túlmelegszik leáll a töltés, nehogy felrobbanjon az akku.

keri

Ha elindul, csak kép nincs akkor adatkábelen le lehet menteni a gyári programjával, még a régebbi telók is tudták ezt. Általában egy sima soros kábel kellet nekik csak a csatlakozó volt egyedi.

keri

Naja. Nem is a víz az ellenség hanem galván hatás.
Ha lemerült az akku a víz alatt akkor az akku teljes energia mennyisége a telefonban okozott kárt szép lassan.

ANTAL GÁBOR

Holnap előírom a feleségemnek hogy csak olyan mosószert használhat ( telefon  ! ) mosáshoz amely vizes közegben szigetelő oldatot eredményez.   Ezzel elfogom kerülni a galván hatás kialakulását  [#falbav][#falbav] ( basszus )

wm94bppdn

Jelzem, a mosóbenzin de a tri- és perklóretilén  se vezet (a két utóbbi, amíg nem vizezik). Az utóbbi kettő ráadásul kis töménységben bódító hatású: a régi világban a nyugdíjas nők visszajártak a mosodába szagolni. Ha viszont savakkal-lúgokkal érintkezik, foszgén szabadul fel, az I VH-ban harci gázként vált méltán hírhedté. A telefonnal kapcsolatos gondok hamar elmúlnak így... ;-)  
A fekete dobozokban levő RAM csipeket viszont meglepően ki tudják olvasni még akkor is, amikor hónapokat töltenek tengervízben, tehát irány az NTSB!

wm94bppdn

Tudom, nem szép dolog a más baján élcelődni, ne mutasd meg a fiadnak, amit írtam...

ANTAL GÁBOR

Nem mutatom meg mert eléggé el van kedvetlenedve.
 A Triklór etilén- foszgén dolgot ismertem ( Hő hatására is képződik ..) Sajnos van más baj is a TRI vel .Konkrétan kicsi a viszkozitása és nagy a sűrűsége úgyhogy a régi Patyolat ok alatt még 30 méterre a föld alatt is lehet találni. . Ja és "jótékony" hatással van az ózonra  

Jozs

Sziasztok !

1,5 -es alumínium lapból kellene alakzatot kivágnom. Tanácsot szeretnék kérni milyen szerszámmal és milyen paraméterekkel érdemes nekirugaszkodni. 2 -es kétélűvel próbáltam, de nagyon nem volt jó ötlet :-(. Köszi.