Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

vagy: nem mindegy, hogy az img-hez vagy a jutyubhoz küldöm a linket?

b4nm7gjvr

nwmewgze

Üdv!
Este gyorsan kipróbáltam a beállitást, sajnos nem tudtam 11kor kipróbálni, hogy milyen mértékű a lépés vesztés,de  már a nézésén láttam a járását, hogy  csendesebb "Má Most!" :)  
Amit leszűrtem az,hogy kell eegy másik vezérlés a jobb eredmény érdekében!Esetleg valami vélemyény a pico drive modulokról?  
Köszi!
Üdv!

pvmyc6p5

"a nézésén láttam a járását"  [#eljen][#eljen][#eljen]
Derűs reggelt mindenkinek !

svejk

Ne kapkodd el! Először hozz ki a mostani hajtásból mindent.
Ha komolyabbat akarsz akkor http://www.webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=termeklap&tkod=18" TARGET=_fnew>Ilyenben kell gondolkoznod
De a vezérlő önmagában nem minden, itt is előfordulhat lépésvesztés, meg kell találni a mechanikádhoz passzoló beállításokat.

svejk

Pl. látom a Kép2-őn, hogy szíjhatás van az X tengely orsójánál.
Ki lett számolva, vagy csak hasraütés volt az arány?

Itt a fórumon Tibor45-től (robsy topic) kaphatsz számszerű tanácsot a helyes áttételről a mechanikád egyéb paramétereinek figyelembevételével.

2f428kduf

Üdvözlök mindenkit, akik túlélték a forró napokat. Már előbb is írtam, a gépem kicsi (nem is tudom minek nevezzem), de nagyratörő terveim vannak, a határain belül. Ennek megfelelő kis szerszámokkal, pl 2mm-es kukorica-,maróval szeretnék plexit megmunkálni. Sajna ráolvad a maróra. Próbáltam vizzel kenni, valamivel jobb lett.
Mit tegyek? milyen fordulatot, előtolast ajánlotok.

000000000

„Mit tegyek?”

Ne használj hozzá kukoricamarót. Nem való hozzá.
Helyette, egy, vagy kétélű marót használj. Nagyobb sikered lesz.  

hostya

A kukoricamaró nem alkalmas plexi megmunkálásra.
Helyette inkább használj egy, vagy kétélű marókat.

A sebességet nem szabad hajszolni...  
7000-8000 ford./min.-nél ne legyen nagyobb a maró fordulatszáma, és ehhez igazodjon az előtolás sebessége is.  
A hűtés/kenés (emulzió)csak jót tesz a forgácsolásnak, de nem feltétlenül szükséges.
Annyi előnye van még a hűtésnek, hogy nem röpködnek annyira forgácsok, amik előszeretettel tapadnak a gép összes alkatrészeire... :)

2f428kduf

Köszönöm mindenkinek a segítséget, márcsak az a kérdés, honnan vegyek?

u3xrz0cut

Valaki állított már a Mach-ban holtjátékot? Kéne egy kis segítség! Előre is köszönöm!

000000000

u3xrz0cut

Kösz. Eddig eljutottam. A részletek érdekeltek inkább, de már kiokoskodtuk. Megoldottuk.

000000000

Sajnálom, ha mégse tudtam segíteni.  
A kérdésedből nem derült ki, hogy nem érted a beállítás táblát.  
Számomra annyira egyértelmű, a tábla. Ezért azt gondoltam, nem találod a beállítás helyét.  

Mások számára, akiknek szintén gondot okozhat. Készítettem az alábbi segítséget.  
Igaz, ez már neked nem segít.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Kepek_/Backlash%20t%e1bla%201.JPG" border=0>  

u3xrz0cut

Úgy kezdtem, hogy kösz!
Ha közben nem jutottunk volna dűlőre, segített volna a válaszod! Mivel nekem ez eddig idegen terület volt. Most is csak ideiglenes kényszerből kell az EMCO-hoz. Az általam épített géppel nincs ilyen problémám... [#nevetes1] De ez egy gyári rossz!!Tele jó dolgokkal, rosszul megoldva!