Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

8nyxwdmzs

Szia.
Az én vezérlőmmel is volt ilyen, az enyég garanciás volt igy cserélték, nálam zárlatos lett a vezérlő, vezetékelés közben.

Nem vagyok elektronikai zseni, de a fesz szabályzóval biztos hogy gond van, meg egy két FAT, (fet) aszem igy irják, sem jó...

Ami melegszik az nem jó...

Nálam vagy az összes led világitott egyszerrre, vagy villogott.

MEgbizható vezérlők, de zárlatra nagyon kényesek

000000000

Egy, régen használt gépemen akartam dolgozni. Bekapcsoltam a hozzátartozó PC –t.  
Olyan mintha elindulna. De a monitorra nem ad ki jelet. A Billentyűzeten mindhárom led villog.  
Többszöri próbálkozásra is ugyanaz.
Gondoltam, sebaj. Van ennek a gépnek egy tartalék PC –je is. Előveszem azt. Amíg ……
Indítom azt is. Az se ad ki jelet a monitorra.  
Cserélgetem a monitort is. Akkor is ugyanaz.  
Mi történt a PC –kel álltukban?
Hogyan javítható?
Nagyon kellene dolgoznom vele.  
 Valami tanács?
Távdiagnosztika?

000000000

Én szét szedném teljesen,és összeraknám 1 memória,és 1 videókártya modullal.Már ha van benne. Egy elem kivétel esetleg 1-2 percre.
Ha így sem indul,akkor hardverhiba...
Előfordulhat kontakthiba állásban.
Volt nálam ilyen nem induló gép,proci mozgatás után elindult... Bármi előfordulhat.De látatlanban nehéz tanácsot adni.

000000000

Köszi!
Csak azt nem értem, hogy mind a két PC egyformán nem megy.
Próbálkozom azzal amit mondtál.
Hátha valaki, még mond mást is.

jani300

Mióta nem ment ?
Elemcsere ?
Barett jól írta .
És ne dugj semmit a gépre csak a monitorral próbáld .

000000000

Több mint 1 éve. A habvágóm gépe. Mostanában nem volt rá időm. De, most muszáj munkám van rá.
Sajnos, a progi, és beállításai, ami hiányzik.
Még, nem tudom hogyan tovább.  

Igen, kicseréltem az elemet.

s7manbs8

A beállítások a winchesteren vannak, azt ki tudod venni egy másik gépre tenni, meg a beállításokat érdemes kimenteni valami helyre, hogy iylen esetben meglegyen, mert elég munka mire egy beáll.

s7manbs8

Nem a monitor kábel a rossz ? Mert ugye akkor ha gép et vagy monitort cserélsz is akkor se OK.

etc77f5nr

Attól, hogy lemerül az elem attól még bekell indulnia. Csinálj egy CMOS resetet az alaplapon, és indulás után F1-el indul vagy a BIOS-t beállítod újra.

9a43swpp

Ez nem feltétlenül van így... már sikerült olyan géppel találkoznom, amit konkrétan be sem lehetett kapcsolni, amíg az elemet ki nem cseréltem. Igaz, ez a gép évekig állt.

Miki2

Szervusztok!

Volt itt valaki a Fórumon, aki a marógép főorsójával szinkronban forgó "A" tengelyt készített.
Tette ezt oly módon, hogy az osztásarány szabadon állítható volt.
Nekem most hasonló megoldásra lenne szükségem.

Ha valaki tudja a megoldást, vagy tudja, ki ismeri a megoldást, kérem segítsen.

Köszönöm:   Miki

Révész Richárd

Azt hiszem, hogy fekifortg kolléga volt az.
Ha jól emlékszem ac szervó volt a gépen.

Miki2

Bencze András

A linkelt videón a marómotorhoz volt szinkronozva a főorsó. Elvileg fordítva is működhet. A poziciójelet mindkét szervómeghajtó megkapja, az egyik elektronikus hajtómű paraméterével tetszőleges osztás megvalósítható.  

Miki2

Igen, a marógép főorsójához van a forgató tengelymozgása szinkronizálva.
Ezt szeretném én is elérni.
Jelenleg 4 tengelyes maróként működik MACH3, és LINUX CNC vezérlésével egyaránt.
Azt kellene megoldani, hogy LINUX alatt választható legyen, melyik tengely legyen a maró orsóhoz szinkronizálva.
Az "A" tengely esetén a maróorsó indításakor indulnia kellene az "A" tengelynek is.
Mintha egy mechanikus kapcsolat lenne közöttük.