Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

frkdv6dyr

Ja ennyi postával :) azaz ha adok neked egyet egy ezresért + posta akkor kb háromszor annyiba fog kerülni neked. Itt ennyiért kapsz, de lehet, hogy van valakinek elfekvőbe olcsóbban is és a talin oda is adja.

Csuhás

Jó ideje atmeleket programozok, de egy régi munkám ügyében újra picet kéne írnom. No de hirtelenjében semmi sem működik, hiszen azóta win7 fut a gépemen. Az ó időkben leginkább a bzp.exe programmal dolgoztam és scher féle égetőt építettem meg. Ezt az icprog elvileg kezelné ha nem akadni privileg utasítás miatt. Volna valami ötletetek azonkívül hogy vegyem meg a 1200. típusú hiper szuper égetőt? ( Anno azért váltottam atmelre mert tele lett a hócipőm az állandó égetési problémákkal. )

frkdv6dyr

Elméletileg http://www.mikroklub.hu/htm/htm/willem/willem.html" TARGET=_fnew>ezzel tudod programozni és a program is fut még 8.1-en is. Nekem van egy itthon, ha kell oda adom kölcsön, de szerintem meg is tudod építeni.

Csuhás

No mindjárt kipróbálom, van ilyen a fiók mélyén. :-)

000000000

Szerintem legegyszerűbb, ha a komolyabb dolgokra van egy külön géped. A CNC-re meg egy másik.
Plusz minden másra meg egy harmadik. Ezen a legfrissebb operációs rendszer, ha már mindenképpen kell.
Ezeket hálózatba kötöd. A belső hálózat lehet akár internet alapú is.

Csuhás

Win7 64 szintén privileg utasítás hibát kapok.
( Ez a céges gép, nincs másik, ezen dolgozom, csak most előkerült egy tíz éve készült termék és picet kellene bele égetnem. )

Csuhás

Motoros

Ha a pc nincsen bekapcsolva  (vagy lehúzod az lpt kábelt) és csak a vezérlőt kapcsolod be akkor mind az öt led teljes fénnyel kell hogy világítson. Ez rendben?

Csuhás

A program már elindul, vezérli is a programozó lábakat, de nem működik. Pl nem tudja törölni az áramkört. Holnap folytatom..

000000000

Szia!
Ugyan azt produkálja kb egy perc és az 5 led-ből négy elalszik!
Ha kikapcsolom a vezérlőt várok vele egy keveset bekapcsolom akkor megint világítanak egy darabig!
Ez az alkatrész melegszik!
http://imageshack.com/i/ip6paiVOj" TARGET=_fnew>http://imagizer.imageshack.com/img673/1193/6paiVO.th.jpg" border=0>

s7manbs8

Csak nem menetzárlatos lett az a tekercs, illetve több áramot vesz fel az egész és az azért melegszik ?

000000000

Hát igazából nem tudom,de nem néz ki túl jól,valahogy ki kellene mérni csak nem tudom hogyan!
Azt sem tudom az mi egyáltalán!
Ha lehet meg kellene valahogy csinálni,nem akarom kidobni,most nem futja másikra!

s7manbs8

Az, ha jól látom egy tekercs lenne, elvileg rá is van írva, hogy milyen értékű pl 102 vagy iylesmi szám.

s7manbs8

De lehet annk nincs baja, hanem sok áramot vesz fel a panel, valami miatt és az mivel több áram megy rajta át melegedik jobban, de az is leehet, hogy eleve annyira melegszik, kivéve ha nagyon forrónak érzed, utána ahol ebből a kapcsoló üzemből kimegy az áram azt meg leehtne mérni pl. ha a panelen azt a vezetéket megszakítod és egy ampermérőt odateszel.

000000000

Danibá ,Pali!
Köszönöm a segítséget,megoldódott a probléma.
Voltak hibás forrasztások a csatlakozónál,valamint a nem működő irányban levő végállásra kötötték párhuzamosan a stop gombot.Ez nem vészgomb volt,hanem arretáló nyomógomb.Elég barbár munka,van olyan dugaszcsoki,amibe egy csavar alá 6 db vezetéket kötöttek.Tőbb vezeték leszakadva monitornál,valamint a kameránál.Csavarok eltőrve,nem folytatom.Sok misibe került.Még rángat a szervó de majd megoldódik.