Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Elméletben ok, de mikor egy 4-6mm2 vezetékről beszélünk ami kb 15-20 centi az már nem oszt nem szoroz hova van kötve a figyelő ága az áramkörnek.
kb 0.1 voltal lenne kevesebb a töltő feszültség emiatt.  
Viszont ha nem kap feszültséget az SW batt+ többet árt mint használ.
Nagy gáz és úgy állítod le az izzóknak lehet annyi lesz.
Vagy nem jó a feltevésem ?  

mex

Megette a fene azt az akkut, ami nem nyeli el a + töltést, ha nagy gázzal állítod le...
A vezetékek szoktak kontakthibásak lenni, sőt pár hülye kisgyerek akku nélkül is szokott motorozni..

000000000

Az egyértelmű töltésszabályzó elhalálozást jelent rövid idő alatt ha akku vagy már halódó félben lévő akkuval motorozgatnak.
Látom még nem találkoztál kínai jóféle teleppel :)

mex

Döglött szabályzót bontottam szét jópárat, térképeztem fel a belsejét, de egyre sem mondták, hogy leállításkor főtt meg.

000000000

Nem is mondtam egy szóval se a leálláskor való elszállást csak ebben az esetben az izzó kivágást.
Mert ekkor szabadon ráenged mindent mindenre.  
Az elszállás inkább az akku és kontakthiba okozta gondok miatt szokott leni.
A gyári vezérlőnél is megoldották, hogy nincs plusz szál és az sem bonyolultabb semmivel a linkelt áramkörnél.
Mellesleg én is bontottam szét ilyen szabályzót, még ennyire se misztifikálták túl mint a lenti áramkört :)

mex

Nem kell mást tennie Amatőrnek mint kivezetni a pilot csatlakozást ha elkészíti a szabályzót, és bekötve, illetve bekötés nélkül tesztelve a cuccot, hamar kideríthető a hatása.

ywathzay

Tud-e valaki egyszerű megoldást egy 500-as encoderrel ellátott dc (szervo)motor szakaszos üzemben való forgatására, pc és szervovezérlő nélkül.

s7manbs8

Mi a feladata, hogy kell neki mozogni ?

ywathzay

Egy D600mm kör asztalt kell forgatnia, áttételen keresztül, az asztalnak 1 kört 5 egyenlő szakaszban kell megtennie.

hostya

Biztos ami biztos beírom ide is...

Acad 2002-vel szeretnék (Archimédeszi) spirált rajzolni.
Anno(25 évvel ezelőtt..) az Acad-10 dos-os verziójával már csináltam ilyet, de az AC 2002-vel nem sikerül.. :(
Arra emlékszem, hogy az A10-nél be kellett tölteni a 'spiral.lsp' fájlt, de már a szintaktikára sem emlékszem...
A 'spiral.lsp' file meg van, csak azt nem tudom hogy ACAD-2002-ben hogy lehet behívni/futtatni..?
Ebben kérnék segítséget..

Devecz Miklós

Eszközök -> Autolisp -> Alkalmazás betöltése

Betöltöd a spirál.lsp programot.

Megkeresed, hogy melyik programrész kezdődik így:

(defun C:.....

A betöltés után a C: utáni szöveggel indíthatod a programot.

Előfordulhat, hogy az újabb autocad is használ hasonló parancsot, és nem indul el.
Ilyenkor nevezd át a c: utáni részt valami másra.

hostya

KÖSZÖNÖM!   működik...  [#wave][#worship]

000000000

Sziasztok!
Van egy gondom, a cégem vásárolt Kínából egy CNC vezérelt jelvény festőgépet.Az elve ugyanaz,mint egy háromtengelyes gravírozónak,amely szervókkal működik.Az a probléma,hogy az egyik tengely csak egy irányban hajlandó megmozdulni,kézi mozgatással.Ha cserélem a vezetékeket akkor mindig ugyanaz a vezérlő mozog csak egy irányban.Hogy lehetne kizárni,hogy a vezérlő hibás e,vagy az illesztő panel.
előre is köszi válaszotokat.

000000000

Ha a vezérlő kezeli a végállást akkor első körben egy beragadt végállásra gyanakodnék.  
kinai flitterező gépen ilyennel már találkoztam, de nem dobott hibát a szemétládája.  

000000000

Ha, a jól működő tengely vezérlő vezetékeit rákötöd a rosszul működőre. És akkor jól működik. Akkor jő a vezérlő.
Ha, így is rosszul működik, akkor rossz a vezérlő.

Nem teljesen érthető, számomra, hogy gépi mozgatással rendesen működik?  
Vagy csak kézivel nem jó?
Gépivel jó.