Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Kezdő hiba, csoda hogy ment!
Step Pulse legen a lehető legnagyobb beállítható érték, (10-15) a Dir Pulse pedig 5.  

u3xrz0cut

000000000

Ez a "kék" vezérlő nem szereti ha a Step impulzus szélessége 25 μS alatt van.  
Sajnos a Mach3 nem tud akkora impulzus szélességet tehát a lehető legnagyobb értéket kell beállítani aztán megy ahogy megy.  

nwmewgze

hmmm Köszönöm a segítséget ma már tényleg nem tudom ki próbálni, de holnap jelzek, hogy mi történt!
A gép Kritikát pedig Köszönöm!
Még sajnos nem olyan mint amilyenre terveztem....Majd most még ráfordítok egy keveset aztán töltök fel képet.
Egyébként majd lenne pár kérdésem ezekkel az impulzusokkal kapcsolatban mert fogalmam sincs mi micsoda...körülbelül van csak.És ahogy sejtem nem kicsit fontosak,de nem sikerült kineteznem sehonnan.
vagy pl: a tb kártyán a kis kapcsolók micsodák, mit tudok vele elérni?
Annyit tudok csak, hogy ne állítgassam el, mert tönkre megy minden :D szóval nem is állogattam..
Köszönöm még egyszer holnap jelentkezek!!

000000000

A kernel sebességet meg vedd vissza 25kHz-re mert a sebesség nem követeli meg és rossz a Step impulzus szélességre nézve.  

4ybj8h3c8

Egyszerűen összefoglalva, a MACH-ban beállítható a lépést adó impulzus szélessége, azaz mennyi ideig tart az ellenkező állapot. Ez 1-5 usec között állítható, néhány MACH verzióban el lehet menni 15 usec-ig. Egy impulzus egy lépést jelent.
A problémát általában a vezérlő bemenete okozza, van olyan vezérlő, amelyik ennél jóval szélesebb impulzust kíván, ha nem kapja meg, akkor nem lép minden kiküldött impulzusra, azaz téveszt. Lehet orvosolni, kell az LPT és  a vezérlő közé egy olyan egység ami szélesíti az impulzust.
Ha opto is van a vezérlőn, akkor ez is okozhatja a problémát, nem mindegyik tudja átvinni a keskeny impulzusokat.
De ennek kiderítéséhez minimum egy szkóp kell, nem árt egy impulzusszámláló sem, kéziműszerrel nem fog menni.

4ybj8h3c8

Egyszerűen összefoglalva, a MACH-ban beállítható a lépést adó impulzus szélessége, azaz mennyi ideig tart az ellenkező állapot. Ez 1-5 usec között állítható, néhány MACH verzióban el lehet menni 15 usec-ig. Egy impulzus egy lépést jelent.
A problémát általában a vezérlő bemenete okozza, van olyan vezérlő, amelyik ennél jóval szélesebb impulzust kíván, ha nem kapja meg, akkor nem lép minden kiküldött impulzusra, azaz téveszt. Lehet orvosolni, kell az LPT és  a vezérlő közé egy olyan egység ami szélesíti az impulzust.
Ha opto is van a vezérlőn, akkor ez is okozhatja a problémát, nem mindegyik tudja átvinni a keskeny impulzusokat.
De ennek kiderítéséhez minimum egy szkóp kell, nem árt egy impulzusszámláló sem, kéziműszerrel nem fog menni.

svejk

Ez a "KÉK" vezérlő nagyon régi lehet, még analóg fesszabályozók vannak rajta.
Gondolom ennek függvényében az optok is lassúak.

Valahol az elektronika topicban úgy másfél-két éve ki lett vesézve, a javitására is lett ajánlás téve.

Amit a többiek írtak az időzítésekkel kapcsolataban azt fogadd meg, csoda, hogy eddig is ment.

b4nm7gjvr

http://cnctar.hobbycnc.hu/Franczy/Kepek%20beillesztese%20a%20Forumba.txt" TARGET=_fnew>Itt leírtam részletesen, hogy kell képet felenni a  fórumra...

b4nm7gjvr

felenni -> feltenni akart lenni...

000000000

b4nm7gjvr

Persze a kezét ne kérjem meg? [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

...ezen még gondolkodom... a büszke melegség napja... 36 fok
de komolyan: file-file, az egyik sok állókép...
nem?