Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Oké, megértettem másikat akarsz, úgysem tudlak lebeszélni... :)

zotykó

Hello.
Segítséget szeretnék kérni.
Mach3-ban a G-kódban az M3 S12000 paranccsal van gondom. Eddig vagy 2 éve jól működött, szerettem is használni. Nem értem mi lett vele. Eddig magától beindította a főorsót. Most viszont nem csinálja.  
Ha a képernyőről kattintok a "Spindle Speed" ablakon belül a "Spindle CW F5" gombra, akkor működik és a fordulatszám beállítását(változtatásokat) is követi.
A G-kód futtatásakor viszont nem indul el. Nem figyeltem és törtek a tűk.
Mit javasoltok? Mit állítsak át?  

Kössz.

svejk

Ez valami bug a programban, sok embernél előjött, senki nem tudta még a pontos okot megmondani.

Én a következőt tettem:
A mach3 macros könyvtárban levő M3.m1s file-t, megnyitottam szövegszerkesztővel és csak a "DOSpinCW()"-t hagytam benne, a látszólagos szemetet kitöröltem.
Ettől megjavult mindig.  
Nem tudom mi az oka, de egy idő után megjelennek a file-ban a  "kis négyzetek"...
Az original telepített Mach3 ezen file-ja ezeket nem tartalmazza.
Tapasztalati úton jött ez a megoldás.
Hátha valaki tudja az okát aki ért a programozáshoz.

s2k5ycubj

Segítség béna vagyok! Fúrósablont kell készítenem és abba kéne edzett,kopásálló betét. Mart aluba kell bepréselni. Idáig semmi gond,van C45-ös anyagom,elkészítem a betéteket. De a hőkezelést nem tudom házi eszközökkel megoldani. 10mm körüli átmérők és 8-15mm körüli hosszméretek vannak. Segítsetek,hogy ezt hol,hogy tudom megoldani. Esetleg a fórumról valaki foglalkozik ilyennel? Köszönöm előre is!

smalla

Kracht hidraulik, valahol a 13. Kertben vannak, de azt hiszem 8. ától két hétre bezárnak. Én náluk hőkezeltetek.

s7manbs8

Jé, nekem is előugrott mostanában párszor egy ilyesmi macro ablak M3-nál ha minden igaz.

kmajer

Lehet jobban jársz, ha normáliaként megveszed, Hasco, vagy más.

Csuhás

Simán egy gázégővel megmelegítve majd vízben hűtve nem volna elég? Nem mondom hogy egy tenyérnyi fogaskerékhez így csináld, de ilyen kis perselyekhez kevés dinamikus igénybevétellel ez is jó lehet.

zotykó

Nagyon köszönöm svejk. Holnap megnézem.

svejk

Kérlek feltétlen számolj majd be az eredményről.
Addig lehet az okot is megtudjuk valakitől.

B.Zoltán

Próbáld meg gázégővel, ahogy Csuhás is írja.

Egy próbát megér , ahogy mondani szokás.
Különben én ezzel a módszerrel szoktam edzeni a saját készítésű maróimat és meglepően sokáig bírja , még lágy acélban is.
Kétszer edzem egymás után , de semmi tudományos alapja nincs , mert sehol nem találtam egy normális leírást még róla.

Mos láttam egy edzést a youtube-n és utána berakta másfél órára 210 fokos kemencébe nemesíteni nem tudom , hogy jól írom-e.

Ez nekem sem ártana , de ennek ellenére sem rideg , hogy használhatatlan lenne.

ywathzay

Hány darabról van szó? Nekem van kemencém, de egy pici "vasér" nem éri meg felfűteni. Igaz utána  a keménységét nem tudom megmérni, de én mindíg a hőfokkal variálok a megeresztésnél. Eddig bevált.

ywathzay

Esetleg egy disszou gázégő, vagy egy pb vágóláng, oxigénnel dúsítva. A legnagyobb gond ezeknél a módszereknél a hőntartás ideje, a megfelelő szemcseszerkezet kialakuláshoz meg kell az idő. Aztán a megeresztés, ha túlszalad a hőfok elszalad a keménység...

ANTAL GÁBOR

210 fokon csak fesz mentesíteni szoktunk . ( ez a hőfok inkább a betétedzésű acéloknál használatos  de azokat elötte be kell dúsítani carbonnal és le kell edzeni )  
A C45 ös acél carbontartalma elég az edzéshez és át is edződik ha elég kicsi a falvastagság.Ha nemesíteni akarjuk akkor SOKKAL magasabb hőfokon ( átlag 500 fok ) kell megereszteni és kapunk egy szívós jól forgácsolható finom szövetszerkezetű  (de nem kemény)  anyagot . Ha vastag a fal akkor ötvözőkkel ( króm ,nikkel molibdén, mangán ) ötvözik az acélt és ezzel nő az átedzhetősége .
 Hobbista megoldásként egy fúróperselyhez szóba jöhet a C45 edzése és fesz mentesítése. Más anyagok ( szerszámacélok)  is jó eredményt adnak de vízedzésnél szétrobbanhat a gyűrű  ( gyors megoldásnál én a szoc olcsó anyagát az M1 et preferálom ( olajban hűtve , fesztelenítve ) . Az igazi biztos megoldás a betétedzés de az nem otthoni eljárás  ( gázcementálás + edzés ) A gázcementálás nem revésíti az anyagot és csak századokat duzzad.

SültkrumpLee

Szia!

Ha jól gondolom Svejk erre a részre gondolt a másik  http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1108814221&order=reverse&index=37&azonosito=hobbycnc" TARGET=_fnew>topikból Levadásztam , mert nekem is ilyen vezérlőm vagyon s jól jön minden info róla [#wink]
Köszönöm utólag is eme remek tesztet [#worship]