Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

A doksijából ez nem derül ki,igy akár egy KERMI szintű szintű b@szogatást is megérne,főleg ha ebből gond is származott.

PSoft

Így igaz,a doksija nagyvonalúan elhallgatja ezt a "hiányosságát".:((

Nem az adott darab relé volt a hibás,mind a hat darab HRN55 ami akkor az asztalomon volt... ugyanezt produkálta.

Azóta,ez a típus nálam NEM fordult elő!:)

Azt az előbb nem írtam...
Kis műhelyben volt az adott kompresszor.
Történetesen nem a kompresszor dugaljának az áramköri kisautomatája oldott,hanem az eon-os,mérő alatti egyik.
A kétfázissal,transzformátorként(is)működő motor,visszatáplált a műhely villamos hálózatára.

fpd0kbd4

Most találtam a neten egy GANZ kk UA típusút Erről van valami referenciád? Mert szerintem ez megfelelő lenne az én céljaimra.

iiidyyiy3

Nem tudom a címüket.
Én Voda flottában vagyok, 13 ft/perc, másodperc alapon! Van 50 mega körüli net, amit csak lassítanak ha lejár. Így fizetek 2300 forintot havonta, amiből 1500 lebeszélhető, illetve mivel nem vagyok belsős tag, így évi 5e ft ügyfélkezelési díjat. Igaz ez mellett készülékkedvezmény nincs, azt mindenki oldja meg magának...

PSoft

Régen volt már dolgom a GANZ család típusaival.:(
(kicsit nagyok,sok értékes helyet foglalnak a mai szűkösre szabott világban):)

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CCsQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.ganzkk.hu%2Fmagyar%2Fidvedm.pdf&ei=kOyOVZfcDYSjU-CJvLgB&usg=AFQjCNHE7BKo2nXC57ibOymU7QtUqYGHew&bvm=bv.96783405,d.bGQ" TARGET=_fnew>Ha a GANZ-os.pdf-et nézem...
Ebből a típuscsaládból,bármelyik megfelelhet a céljaidnak,amelyik típusszámában nincs bent az "S",vagyis a fázissorrend figyelés.

fpd0kbd4

Igen a doksijábol jónak tűnik csak nehogy előforduljon  ezzel is az általad említett ElCO-s eset, mert ennek egy motor mágnesfékjének a működését kellene biztosítani és itt már nagyobb gond ha mégsem.

55xuwevre

Arról érdeklődnék, hogy van MSDE-80-8.2.-as vezérlőm.A tápnál váltóban 55, DC –ben 96V mérek, amit soknak tartok, ez jó így?
AC-vel meddig mehet el?
Ha növelem a feszültséget gyorsabb mozgásnál lesz lépésvesztés?

nv432gkti

Sziasztok!
Tegnap este Csaba elhozta hozzám a potmétereket, első ránézésre is nagyon finom szerkezetnek látszott, de feszültséggel kipróbálva nagyon preciz szerkezetnek tűnik. Eredetileg faipari gépeim asztalmagasság mérésére vettem, de annál sokkal pontosabb a visszaállása, mint amire eredetileg nekem szükségem lenne,persze nem bánkódom.
Ki fogom próbálni azért CNC gépemen is.
Szép napot mindenkinek.
Köszönöm Csaba.

Motoros

Ha az AC 55 V akkor  a DC max 77 V körül kellene hogy legyen. Valami nem stimmel.
Pl a műszered nem jól méri az AC-DC valamelyikét.
AC max 60 V legyen.

ANTAL GÁBOR

Igaz nem te hanem Lpeti 11 akarta a potmétert a Mach hoz illeszteni . Azon gondolkodom hogy mi lett volna a cél ? Egy ablakban kijelezni a mutatott értéket ? Vagy szervókörben a visszacsatoló elem lenne ? Arra az esetek 99% -ában úgyis ott van a motoron az enkóder. Ha csak a megtett út kijelzése lenne a feladat arra egy külső( az elmozdulásben kalibrált )  egység sokkal megfelelőbb . Elvileg egy mikrovezérlővel az analóg feszültséget át lehetne alakítani úgy hogy a Mach fogadja de szerintem  nem nagy a nyereség  

z08dv9zyv

Sziasztok, Nagynehezen elkészült az első marógépem  Mach3-al, Yaskawa servo vezérléssel, van hozzá egy Klaviós 1.6W-os lézerem. Már csak a finombeállitások vannak hátra, elkezdtem a szoftveres résszel foglalkozni és itt jöttek a gondok. A mach3 ugyebár csak g-kodot (tap,txt..)tud fogadni de pl egy fényképből vagy egy rajzból milyen programmal tudok g-kódot létrehozni.
Milyen programokat használtok maráshoz illetve lézerhez? (próbálkoztam a Vcarve val csak sajnos demo modban nem engedi menteni a g-kodot)

Lpeti11

A megtett út visszaigazolására gondoltam megoldásnak útmérő helyett, de elég bonyolultnak tűnik ez a technológia.

Motoros

Egy ötkivezetéses unipoláris motort kellene át kötnöm bipolárissá.
Valahol mintha ez le lett volna írva, hogy hogyan kell az összesen 10 drb kivezetést összehozni. Nem emlékszik esetleg valaki?

istvan58

Hali,
ide is beteszem hátha nem mindenki olvassa a topikomat.

Sziasztok,

a gépemet alig használtam még de már kétszer szakadt meg az energialáncba a kábelem, egyszer a főorsó egyszer egyik léptető kábele.
3x0,75 illetve 4x0,75 szilikon kábel.
Nos ami okozhatta:

a hídon lévő energia lánc sugara elégé kicsi (38mm), mindkétszer itt szakadt meg.
- másik gond meg az hogy elégé meg van tömve az energialánc.
Most a következőket csinálom:
Kicserélem a motor kábeleket Ölflex 810 esre, ez direct energialáncba ajánják, a láncot kicserélem egy 75mm sugarura.

A kérdésem az lenne hogy a liycy kábelekel (pl 5x0.14) mi a tapasztalatotok, bírja a hajlítgatást, mert adatlapjában az van hogy állandó hajlításra nem alkalmas.
Volna az Unitronic FD-CD cask ez aranyáron van.

http://products.lappgroup.com/online-catalogue/data-communication-systems/low-frequency-data-transmission-cables/highly-flexible-application/unitronic-fd-cy.html

VighLajos

Bárdos Zoli!
Írtam levelet.
Üdv: Lajos