Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Na igen autókürtből :D
Aztán dú dú dúú dú dú dú dúú dúú dú....  
A szomszéd meg anyázna, hogy az öreg megint az a szőke macát gravírozza tükörre :D  

b4nm7gjvr

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Mellesleg EKG írótű mozgató "motorja" akár jó is lehetne erre.
Siemens EKG-ből bontottam olyat amiben még a végfok is benne van.
+/- 15 voltos feszültség kell neki meg a jel bemenet.
1000Hz-et még átvitt ami 60,000 leütés per percet jelentene.
Itt már biztosan nem lenne akkora erő, hogy kárt tegyen akár tükör foncsorában is.
100-200Hz-el viszont képes lehetne akkora amplitúdót előállítani amivel egy pár centis erőkaron lévő keményfém tűvel szétkopogtassa az anyagot.  

000000000

Na itt vagyok.  

Húú, micsoda ötletparádé! Ez igen!

Frédi!
Ez a kürtös dolog nagyon tetszik. Szerintem érdemes a továbbgondolásra. Némi átalakítással.
Különben hordják a szomszédok a sört. Csak pihenjek már egy kicsit:))

Pál!
Ez az EKG kütyü lehet, működne, ahogy írod. A méretét jó lenne tudni. Meg, néhány kép is jó lenne.
Elég e neki csak kapcsoló jel, ki-be?  

Gábor!
Vezérlőjel nélkül működő lenne jó. Csak. Ki – Be kapcsoló jellel kellene működnie.
És akár sok órán keresztül is.  

PSoft!
Nem jártam még nálad. De, szerintem, nálad előfordulhat alkalmas cucc. Csak túrni kell egy kicsit:))

Keri!
Igen kopogtatós gravírozásra kellene.  
Na igen. ez a hangszórós elv jónak tűnik. Lényegébe a kűrt szisztéma.

Designr!
Igen. Ez a cél. Még, ép csak ránéztem. Lehet, leírja azt is hogy van megoldva neki a fej?  
Kösz a linket! Mindenképp hasznos lesz.

Lazi!
Azt, eszik, vagy isszák?

000000000

Egyébként, az a céllom. Hogy lehetőleg könnyen pótolható legyen. Mert ha nagyon egyedi, akkor meghibásodás esetén kezdődik minden elölről. Mivel pótoljam a rosszat.
Az is hasznos, ha állítható a frekvencia. De nem kritikus. Annyi erő mindenképp kell, hogy a gravírtűt odaverje a tárgyhoz.  

4ybj8h3c8

Keress egy tetováló stúdiót. Szerintem megmutatják a kütyüt, cirka az amire szükséged van, és végtelenül egyszerűen tudják megoldani.

000000000

Az volt az első ötletem. Kipróbáltam vagy 15 félét. Egy kereskedőnél.  
(van neki minden)  
Sajnos, nem vált be egyik se.  
Gyenge is. Lassú is.  

000000000

Lassú meg gyenge is, akkor csak a gyári pneumatikus jelölő lesz jó.
De az se fogja elérni a kívánt leütés számot, viszont garantáltan összetöri az üveget. :)
Viszont kicsi és Qrva drága.  

https://www.youtube.com/watch?v=mXSqH6Hvemk" TARGET=_fnew>Videó link

000000000

keri

keri

vadember

A motor tengelyére egy sokszög tárcsa ami egy dugattyút lökdös. Mint a motoroknál a szelepvezérlés.
Meg lehet úgy is csinálni, hogy a rugó feszítésével állítod a leütés erejét.
A sokszög számával megtöbbszöröződik a löket. Neked úgyis csak tizedes löketre van szükséged ezért kis méretben is elkészíthető akár 50-es sokszög tárcsa.
Bármilyen motor jó hozzá tehát az utánpótlás is bármikor megoldható.

http://imgserv.com/images/2015/06/21/dYCZDLM.jpg" border=0>

000000000

Hát, ez szinte, maga lenne a tökély. Ha nem pneu lenne.  
Kicsi is könnyű is. Gyors is.  

000000000

000000000

Igen. Ha, motoros lesz. Akkor ez is jó megoldás lehet. Masszív, és teljesen alkalmas lehet.
A szögek számát behatárolja, hogy mennyire képes lekövetni a „dugatyú” a sokszöget. Például 3 ezres fordulatnál.  
És a kenés se utólsó szempont.