Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

55xuwevre

Arról érdeklődöm, hogy milyen programot javasoltok gravírozó géphez?  
Sok szöveget kell írni, a szöveg jól szerkeszthető legyen, ne G-kódot keljen generálni.
Mondjuk mint a Gravograph, vagy azt lehet hobby gépre alkalmazni.  
Ha igen, hol találok segítséget?

Csuhás

Egy csomó youtube videóban láttam hogy az angolszászok mindig valami sötétkék vagy lila festékkel kenik be az anyagot előrajzolás előtt. Mi ez a festék, kapható nálunk hasonló, illetve ti mit használtok ilyen célra?

ra8nsmk6w

Kék filctoll (vastag) én ezt használom!

Motoros

Valami rézgálicfélére emlékszem, még a kalodás rajzoló időkből.

4ybj8h3c8

Művészellátó a Nyugatinál, párizsi kék pigmentpor, pár csepp gépolajjal elkeverve.
Bódottá...

Csuhás

Ez így tusírfesték, ez pedig nem szárad meg, így munka közben a fülem is kék lesz. A pigmentet alkoholban nem lehet oldani? Ha az alkohol megszárad akkor lepereg a pigment?

4ybj8h3c8

Ki kell próbálni. Jövő héten megyek a művészellátóba, veszek egy adagot.

KoLa

[#eljen]alkoholos filc! én használok kéket, zöldet, pirosat! attól függően hogy...
melyik fog még éppen![#integet2]

zozo

Hát, nagyon sok pénzért biztosan van olyan, amit szeretnél, de hobbi célra az ingyenes lehetőségeket preferálja az ember.
Nálam linux van, inkscape-ben szerkesztem a szöveget, pycam-mal fordítom be g-kódba, linuxcnc megcsinálja.
Egy plotter-szerűen működő gépemen pedig inkscape után a tuxplot rögtön benyeli az svg fájlt és már írja is.

Csuhás

Talán pár csepp lenolaj összetartaná a pigmentet az alkohol elpárolgása után.

sasi

Köszönöm, ez tényleg jól működik, szövegként kezeli az aktuális ablak feliratait.

svejk

A vatelepeken is már régen leváltotta a zsírkrétát az olajfesték filc.
Fél perc alatt száraz, víznek ellenáll, de pl. a WD40-el egy pillanat alatt letörölhető.
Fehéret, sárgát szoktam használni.
Szerintem jobb mint az alkoholos filc, mert jó vastag bevonatot képez és nem tükröződik.

55xuwevre

Kösz.
Tovább gondolom a dolgot.

Szalai György

Nem találja a barátom "olajfesték filc" néven.
Mondj egy varázsszót légyszíves.

000000000

Lakkfilc

Én használom szabadkézi NYÁK rajzoláshoz.