Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Nincs szebb a földhuroknál.

000000000

Amire ott kell arra ez is bőven jó.
Eleve egy aktív hangfalról van szó nem kell nagy minőséget várni tőle.
Nekem is van két 45 kilós 300 wattos Reflex Mega.
Nem egy HiFi cucc, de a 101dB/W/m érzékenység miatt olyat szól mint mint egy gagyi hangfalból 600 Watt.

http://www.hangaruhaz.hu/cms/watt-vagy-decibel-kezdoknek" TARGET=_fnew>Egy kis fejtágító ! watt vagy decibrel ? leleplező riport a hangtechnika világából :)

4ybj8h3c8

A földhuroknak mindegy, hogy gagyi, vagy Hi-End rendszerben kóvályog. Nem a minőség a kialakulásának a feltétele.

Vetesi75

Első körben a legegyszerűbbet választanám: mono jack-dugó.

000000000

De miért lenne földhurok ?
Próbáltad már ?  
A 2x300-as FETes erősítőmön is van szimmetrikus és aszimmetrikus bemenet is és ugyanarra a bemenetre megy mindkettő.
Mégsem keletkezik földhurok mikor a két mono 6.3 jack bele van dugva.
Így oldották meg a az XLR 1-3 láb összekötését, de stereo jack esetén ugyanígy szimmetrikus is lehet.
Ezen az aktív hangfalon is működik ez a mono jack dolog.

svejk

He-he... nem is véletlen tettem fel az alapkérdést! :)

000000000

Ha ennyire tart az ismerősöd a földhuroktól akkor vegyen ilyet, de a dinamikát ki fogja nyírni (szokol hangzás)    

http://haloorshop.hu/EVA-TTP111A" TARGET=_fnew>passzív csavart érpáros átalakító.

svejk

Az aztán semmitől se tart, egy szöget nem bírna a falba beütni, olyan műszaki talentum! :)

No de ha brummog a cucc azt meghallja és nekem hozza vissza holnapután :))

No de szerintem jól kiveséztük ezt a témát is, bekötöm parasztba, aztán ha nem lesz jó fabrikálok neki egy szimmetrizálót.
Sípos bácsiék biztos rajzoltak már ilyet százat...:)

Egyújabbgépépítő

Szerintem amit rá akar kötni az egy kettős szigetelésű eszköz, így nem lesz földhurok.

svejk

Valóban, ennek nagy a valószínűsége.
[#eljen]

4ybj8h3c8

Próbáltam.
Úgy 20-30 éven keresztül.
Leválasztó nélkül eszünkbe nem jutott rácsatlakozni idegen hangrendszerekre.
Di-Box az alap, akkor semmi gond, de az aktív leválasztó még jobb.

000000000

A legprimitívebb passzív is 5000 és ebből 2 kell, egy próbára azért ez erős.  

000000000

Szépen be lehet vinni egy mezei beltéri egység vagy egy tv euro scartos kiosztésbol van kivéve az audio jel persze ha nincs olyan komoly az erösitö hogy a bemenete trafos ezt szoba sem jöhet!:)

000000000

#26229 már feltettem a használatos hangkártyám, ebből van pár darab.
Szétcsavarozva és az öcsipanel részét 180 fokkal átfordítva máris aszimmetrikusból (RCA) lesz 6.3 jack szimmetrikus kimenet, bemenet.
Tehát nálam annyira nem probléma a dolog, inkább Svejk-nek okoz fejtörést.  

000000000

Sziasztok lenne egy olyan kérdésem, hogy hőcserélőt akarunk takarítani szilícium karbiddal  és hogy ez az anyag nem fogja megrágni tönkretenni vagy durvábbá tenni a felületet a hőcserélőben? Az anyag az saválló acél