Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Ha van rá lehetőséged,próbáld ki egy másik rozsdamentes anyagon. Elég sok mindenen múlik az elérhető felületi minőség. De szinte biztos,hogy szép lesz tőle.

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, lineáris kocsihoz, és golyós hüvelyhez ki mit ajánl, zsírt vagy olajat, és ezen belül melyik a megfelelő?
Köszönöm

6rk75uezn

Szép napot.
A kisebbik tokmány jó lett,de igy ez csak 10mm ig fog,sebaj,ezt most feltettem,ha meg jobban leszek akkor kiveszem a tengelyt a fúróból,padba  kiórázom,hozzá állitom a kúphoz a kéziszánz majd felhegesztem,utánna megszedem B18 as méretűre és mehet fel rá a nagyobb tokmány.Persze esztergálás után csiszolóporral össze csiszolom.

jani300

Juj :) Esetleg egy egy B 16-os 13 as tokmány ?
Biztos nem egyszerűbb ?
De ennyi erővel csinálhatsz átalakítót is .
Belepróbálod a tengelyt , a külső kúpnak meg úgyis az az szöge .
Egyben kiveheted a járóhüvelyt , nem kell kivenni a tengelyt .

ncw4w5nca

Én nem próbálkoznék vele, inkább vegyi úton tisztítanám. Mivel SiC tökéletes csiszoló anyag, a hőcserélőket pedig a lehető legvékonyabb anyagból szokták csinálni, ezért könnyen sírás lehet a vége [#rinya]

ncw4w5nca

Az előzőt  © Phil Iveynek szántam:)

sasi

A Windows-nak van egy olyan – nem publikált – billentyű kombinációja, mellyel a rendszerüzeneteket lehet vágólapra vinni, de sajnos elfelejtettem.[#rinya]

Tudna valaki segíteni?

svejk

Szerintem az Alt+PrtScr kombináció lesz a barátod.

Hatása:
"Aktuális képernyőkép aktív ablakbeli részének vágólapra helyezése"

sasi

Nem egészen erre gondoltam, ugyanis így csak kép formátumban, képernyő képet lehet menteni.
Nekem az üzenetek szövegére lenne szükségem.

t62d6ha2b

Szia!

Szerintem gyárilag zsírt használnak.

A múltkor az SKF-nél rábeszéltek egy LGWM 1/0.4 típusjelű zsírra, hogy az a tuti. (Már régebben próbálkoztam más zsírokkal, de mindig az elindulás volt nehézkes, utána ment a kocsi, mint a golyó.) Ezt az új zsírt sajnos még nem volt időm kipróbálni.

Ha gondolod, ebből a zsírból küldök egy ,,kupicányit", aztán majd írd meg itt a fórumon, hogy mit tapasztaltál.

Kelepeisz Lajos

Szia!
Nagyon kedves vagy, de közben került gördülőcsapágy zsír (lítiumos).
Még egyszer köszi.

6rk75uezn

Kicsit durván hangzott mi?Igen az lenne a legegyszerűb ha csak feltoknék egy B16 os tokmányt de hogy én már nem veszek az tuti!Inkább átfaragom B18 ra! [#awink]

sasi

Köszönöm a linket, ott találtam egy jól használható programot, mely többet tud, mint a korábban említett (de elfelejtett) billentyű kombináció!
[#worship]

D.Laci

A Crl+C is működik, csak a rendszerüzenet kijelölésénél nem látni, hogy mit jelöltél ki, de a kijelölt részt vágólapra helyezi.