Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Sajnos minden szo igaz. Motorbaleset. Orszagos főorvos kerdezte: melyik oldali lépem? !!!
23 éves voltam... ezzel mezdtem a palyafutasomat...

Bocs... ha érzékenyen éri tett...

Másik prjekt volt: lepteto motorral huztuk a nok boret hogy hatott e a helia d...

xg2w6ib9x

ez esetben inkább élcelődés lesz az az "ércelődés"

000000000

Bocsbocs... nem jott be a heliadé vagyis nembaj ha magukra kenik a nők... nem vették a műszert mint negativ bizonyitekot...

000000000

Sokkalsokkkal rosszabb a helyzet... de majd a legkozelebbi talin elmondom  :)  de ÉPÜL A GÉPEM

000000000

Nefrectomia, splen ectomia... agyrazodas... eszmeletvesztes, sokk, két kitört fog... 3 liter tranf. 8,5 ora mutet...    bocs... :)

000000000

Jó reggelt!
Nem ide való téma, de hátha akad valaki, aki tud segíteni!  
Adott egy Mag Fadal típusú 3 tengelyes marógép, Fanuc 0i vezérlővel és a szerszámsugár geometriát szeretnénk lekérdezni makróval, de az ide vonatkozó regiszter üres. Se #12001-től se #13001-től nincsenek feltöltve a változók mégis működik a kontúrkövetés.  
Kérdésem, hogy hol találjuk ezeket az adatokat?
Köszi

6rk75uezn

Szép napot.
Valaki világositson már fel hogy ennél a tokmánynál mi az hogy "Szabványos 15-ös kónuszra illeszkedik"
Ilyen szerintem nincs,B16 kúp ra való van,most akkor hogy is van ez?Köszönöm válaszitokat.
http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/alkatresz_tartozek/furas_maras_csavarozas_kellekei/konuszos_10_mm_befogo_furogep_tokmany_2080811426.html" TARGET=_fnew>Tokmány

b4nm7gjvr

Miért nem a hirdetőtől kérdezted meg hogy hogyan van a szabványos 15-ös kónuszra illesztés...[#vigyor2][#vigyor2]

6rk75uezn

Eladót is kérdeztem,de gondoltam itt sok szaki van és valaki tud érdemlegeset mondani a 15 ös méretről,mert szerintem (főleg fúrógép tokmánynál) B6,B10,B12,B16,B18,B22,B24-es méretek vannak.

6rk75uezn

15,45-öt mér az eladó,nem igazán értem miért nem kerek 16mm mint ahogy a B16 nál irja a méretet,azt tudom elképzelni hogy a tokmányba kicsit rövidebb a kút hossza és ez miatt nem 16 hanem pár tizeddel kisebb.

4u88hx8j6

Az lenne a kérdésem egy léptető motornak (23SM056-028-8W-F10-F10-1,3) letud járni a szavatossága vagy rosszul kötöttem be és azért jár darabosan?

keri

Léptető motor gyárilag darabosan jár, ez a lényege :D
Mi az a darabos járás nálad?
2 fázist elég nehéz rosszul bekötni, de ha a vezérlő bemenetére zaj kerül, vagy nem megfelelő a vezérlő jel, akkor rángatózhat.

Szóval inkább azt kéne tudni mivel hajtod és milyen számítógépről, milyen szoftverrel, mert ott lesz inkább a gond.

Szavatosság nem jár le, de ha szétszeded akkor le tud mágneseződni némelyik, máskülönben nincs ilyen gondja.

6rk75uezn

Na úgy látom béna is maradok! :) (tokmányméreteket illetően).

4u88hx8j6

Dell SX 260 (1,6Ghz CPU 1Gb ram 40Gb HDD)
LinuxCNC 2.6.8

kb 3 éve vetem itt a fórumon akkor még nehezebben lehetett tekerni a tengelyét, de most könnyen lehet tekerni a tengelyét mint egy sima villany motornak . Én nem szettem szét, a festésén nem látszik hogy valaha szét lett volna  szedve. A vezérlőre egy másik léptető motorral egyenletesen jár.

"Mi az a darabos járás nálad?,, Kb 1/2 3/4 fordulat, megáll is idő múlva elindul, 3/4 1/1 fordulat és megint meg áll.

Debreceni találkozó után elhatároztam magam hogy Kínából rendelek egy CNC gravírozó/marógép építő készlet 3040Z-DQ , megjött rárakom ez idáig fiókba tárolt léptető motort 3-ból  2 tengelyen akadozva mennek a motorok 1 tengelyen meg rendesen.
Holnap megnézem egy másik számítógéppel (Mach 3 + UC100)

000000000

Kösd össze a motor vezetékeit egybe.  
Így tekerd meg a motortengelyét.  
Ha, erősen megnehezül a tekerés, akkor jó a motor.
Egyébként is jót tesz a sokat állt motornak.  

Utána, ha jónak bizonyul a motor.  Azt is érdemes lenne megpróbálnod, hogy megcseréled a jól működő motort, a rosszul működővel.  

Alapkérdés, de fontos. Helyesen kötötted e be a motorokat?
Az a gyanúm, itt van a kutyus elásva.  
Persze, még több dolog is okozhat ilyen hibát.