Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

pvmyc6p5

Üdv mindenkinek !
Építek egy elektromos quad-ot a fiamnak,és a motor fordulatszabályozásához,egy 200 ohm -os potméter szolgál.
Viszont amit a közeli híradástechnikai boltban kaptam,300 ft-ért ,az indulásnál ,tehát 0-ról lassan feltekerve ,szinte füstöl,így a kérdés az lenne ,hogy milyen potit keressek ,ami hosszabb távon is megfelelne ?
Milyen értékeket kellene nézni ?
Köszönöm

VighLajos

Látni kellene, hogy milyen kapcsolásban van a potméter.

b4nm7gjvr

200Ω - 220Ω kerámia tokozású, axiális, egyfordulatú nagy-teljesítményűt vadásszál... Szokott lenni REMIX-ben is...TME-ben nem olcsó...

b4nm7gjvr

http://static.tme.eu/products_pics/8/0/2/802a3d46059d28bb37455d5e1736e0f2/60126.jpg" border=0>

000000000

Egy egyszeru motorvezerlo kapcsolas talan praktikusabb, amit akar egy trimmerrel is lehet vezerelni, igy megsporolva az ellenallason disszipalodo draga wattokat es ennyivel novelve - valoszinuleg az ugyfel legnagyobb megelegedesere - az uzemidot. :)

b4nm7gjvr

Nála érdeklődjél sok alkatrésze van:

Eladó neve:    Fehér Zsolt
Felhasználó:    ZsoltFeher (vatera)
Email cím:    haletelek@gmail.com
Telefon:    0036husz250kettő302

b4nm7gjvr

Mondjuk mondasz valamit.... pár ezerből meglenne, míg a poti boltban majd 10ezer!

pvmyc6p5

Köszönöm mindenkinek az infót !
Motorvezérlő van rajta,de szét kell fúrnom hozzá a tokozását,hogy látni lehessen a panelt.
Nemsokára teszek fel képet,hátha jobban látható a probléma .
A jelenlegi kis vacak poti is bírja ,csak gondolom nem normális,hogy füstöl folyamatosan :)

b4nm7gjvr

Kell is az a kép.... ki tudja már, hogy mozdonyt építettél vagy quad-ot... [#nemtudom][#vigyor2]

[#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Ahogy vegulis kiderult, igazan nincs mit. :)

Az elektronikarol nem lehet tudni, hogy milyen terhelhetosegu potit kell rakotni? Konnyen lehet, hogy ezt az informaciot a panelrol eleg korulmenyesen lehet csak kisilabizalni, viszont a tipusszama alapjan ra tudsz keresni, hatha van doksija a neten.

000000000

Ja, hogy nincs pergesmentesitve a forummotor... :D

pvmyc6p5

Készítettem pár fotót,hátha a hozzáértők tudnak vele kezdeni valamit :)

A motor,hajtóművel:

És a potméter amivel a tesztidőszakban el tudtam indítani :

Amibe beépítésre fog kerülni,és nem mozdony :)

pvmyc6p5

http://www.customprogolf.co.uk/powakaddy-spare-parts-401-c.asp" TARGET=_fnew>Itt találtam alkatrészeket a motorhoz,de a potméterről nincs leírás ,hogy mekkora is.
A 0-200 ohm-ot egy ismerős motortekercselő állapította meg,kb fél napi kínlódás után,ezért vettem én is a képen lévőt,amivel működik is ,de biztos nem lesz hosszú életű.

Csuhás

Szvsz a vezérlő paneled is hibás lehet. Láthatóan megsült egy két alkatrész. Ha azt megjavítja valaki akkor nagy valószínűséggel elég lesz kohm nagyságrendű poti ami nem fog melegedni.

000000000

Nem a potméter rossz hanem az elektronika van már félig szénné égve.
A potméteren nem is haladhatna akkora áram, hogy annak füstölni kéne.  
Ez egy egyszerű PWM szabályzó, a ledek gondolom az akku töltöttségét mutatják.