Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

s5f8tmfv3

Valóban, nagyon köszönöm a segítséget!

000000000

Köszönöm!
Természetesen, a sebesség számolása eddig se okozott gondot.
Egyébként, elég bajba lettem volna, párszor.

Persze, Laci nem írta mik az sebesség/gyorsulás elvárásai.

De, ha most a gyorsulást figyelmen kívül hagyjuk.
Úgy gondolom, egy adott tömeget, nem mindegy mekkora sebességgel kell eljuttatni egyik pontból a másikba.  

000000000

"De, ha most a gyorsulást figyelmen kívül hagyjuk.  
Úgy gondolom, egy adott tömeget, nem mindegy mekkora sebességgel kell eljuttatni egyik pontból a másikba."

Teljesen rosszul gondolod, de nem is kell ezt neked tudni, mert a sebesség, és gyorsulás matematikája/fizikája már meghaladja a tudásszintedet. Ez ugyanis már ha picit is komolyan vesszük, akkor a differenciálszámítás és hajtásdinamika témaköre sok-sok idetartozó elmélettel.

4ybj8h3c8

"Teljesen rosszul gondolod, de nem is kell ezt neked tudni, mert a sebesség, és gyorsulás matematikája/fizikája már meghaladja a tudásszintedet."

Modik, hol vagytok?

000000000

Köszönöm, hogy felmérted a tudásszintem, és felfogóképességem.
Már értem, miért nem lettem okosabb a válaszodtól.
Jobb is hogy nem válaszoltál a felvetésemre. Már tudom, úgyse érteném.  

b4nm7gjvr

Eszembe jutott hirtelen a kíváncsiról egy vicc...:)

b4nm7gjvr

Apu! Hogy néz ki a lányok p***ija? Tudod kisfiam, s**x előtt az olyan, mint egy éppen nyíló, harmatos, rózsaszín virág. Aha! És s**x után milyen? Hát, nem is tudom, hogy mondjam... Láttál már bulldogot majonézt enni?

000000000

[#eljen]

Ezt legalább én is értem [#nevetes1]

000000000

Pedig lehetnél okosabb a válaszom után, de pont azt próbáltam finoman tudtodra adni, hogy ahhoz értened kellene pl. azt az alap dolgot a matekban, hogy a constans függvénynek mi a deriváltja. Megerősítettél, fogalmad sincs erről az elemi dologról se ...., de mint írtam, nem is kell ezt neked tudni.
Tudom nem jó érzés, ha szembesülsz a valós tudásoddal, de akkor ne írkáljál olyan műszaki dolgokat nekem (főleg ha már ugye sok CNC gépet építettél:)))), amihez lövésed sincs, és akkor elkerülöd a szembesülést a valós világ és az általad elképzelt téves között. Nem olyan rossz dolog ám helyesen, korrektül tudni dolgokat, a CNC világára is igaz ez, ezért kár rám neheztelned. Hidd el, az a normális, ha mindenki kb. sejtené, mihez ért, mihez nem, és annak függvényében tenne kinyilatkoztatásokat pl. a fizika kapcsán.

s7manbs8

Ez a "constans függvény"  ez mi ?

000000000

A konstansfuggveny az osszes bemeneti erteknel egy konstans erteket vesz fel, magyarul f(x) = C. Ami azt jelenti, hogy a derivaltja konstans 0, szemleletesen a koordinatarendszerben egy, az x tengellyel parhuzamos egyenesen helyezkednek el a fuggvenyertekek, aminek a meredeksege minden pontjaban 0.

Ennek a leirasa es megertese kb. pont ugyanannyi idot vesz igenybe, mint nem csavarni ra rendesen a kupakot az ember narcizmusara, de talan valamivel hasznosabb. Persze ez nem egy matek 101 ora.

s7manbs8

Még hogy matek ... pár napja láttam egy videót, szerepelt benne egy olyan törzs amelynek a nyelvében még számok sem voltak, nincs rá szavuk sem. :)

s7manbs8

Csak arra akartam rákérdezni, hogy konstans függvény vagy constant function ... helyesírásilag. :)

000000000

Na, látod. Ez az írásod (is) tökéletesen bemutat téged. Illetve bemutatod te magad vele.
Én, közös okulásra próbáltam forszírozni a lentebbi témát. Te, válasz helyett nekem rontottál.
Miért is?
Mert, korrekt válasz helyett mindig csak maszatolsz.  

Röhöghetsz azon, hogy sok CNC gépet építettem. Én, akkor nevetek, amikor az irigy emberek így reagálnak. Tudod, a jó gépre van kereslet. Meg is fizeti, aki dolgozni is akar vele. Nem csak játszani.  
Jaj, majd el felejtettem. Azért jók a gépeim.  
Mert nem építettem bele a CONSTANS FÜGVÉNY DERIVÁLTJÁT.  
Helyette, adok hozzá némi csicsavilágot.  
Én, csak, simán megépítem, ahogy kell. Ahogy, a megrendelő stabilan, hosszú időn keresztül, a legjobban tudja használni.
Mindezt, így, fél hülyén teszem. Nem is vágyom, olyan okosnak lenni, mint te vagy.