Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

b4nm7gjvr

Na ja a videjó feletti keresőbe beírni a kereső szót és kidobja: https://www.youtube.com/results?search_query=Flowcod+programoz%C3%A1s" TARGET=_fnew>Ollalalááá

xg2w6ib9x

Szép napot !

Szükségem lenne egy olyan kézi mérőműszerre, amivel forgató nyomatékot tudnék mérni 0-50 Nm tartományban.
Turkáltam a netet, de a számomra elfogadható ár kategóriában (10-15e Ft)nem találtam megfelelőt.
Amik ebben a kategóriában fellelhetők, mind 20 Nm-től indulnak, nekem pedig az ez alatti tartomány is érdekes lenne.
Nem követelmény a nagy pontosság és nem kell feltétlenül elektronikus műszer, mechanikus is megfelelne.
Van-e valakinek valami tippje a megoldásra ?
Építeni most nem szeretnék ilyet, csak, ha végképp nincs más megoldás.

s2k5ycubj

Esetleg egy mutatós nyomaték kulcs? Azt nem tudom,hogy újonnan lehet-e kapni,de régen volt. És kicsiben is (1/4").

xg2w6ib9x

Gyanús, hogy ott is magasabb tartománytól indul a kiértékelhető eredmény.

s2k5ycubj

Van egy másik megoldás is,és még pontos is lehet,de...
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=95585679&t=9040641" TARGET=_fnew>nyomaték mérés

http://forum.index.hu/Article/showArticle?go=95829128&t=9040641" TARGET=_fnew>teljes

b4nm7gjvr

Mértél már így? Förtelmes.... pontosnak meg nem mondanám... amit tud azt még saccolva is pontosabra lehet kihozni mint az analóg mérlegen ilyenformán való mérés....[#falbav][#falbav]

s2k5ycubj

Az elv a lényeg,nem a mérleg.

b4nm7gjvr

Egy mérleg a két szélén mér az nem baj?

Értem én, hogy az elv a lényeg, nem a mérleg, de felnem foghatom hogyan...

ANTAL GÁBOR

Szia ! eléggé benne vagyok a nyomatékmérésben . Ausztráliába szállítottam az Alcoának egy laboreszközt aminek a lelke egy pontos nyomatékmérés . ( egyébként az elve hasonlít a fotón szereplő "szerkenytűhöz ") keress magánban és jó lenne ismerni a konkrét feladatot

ANTAL GÁBOR

Ja a szerkentyűt Áts Laci linkelte...

svejk

A legfontosabb kérdés, hogy folyamatos forgás nyomatékát kell mérni, vagy van egy álló nyomatéktám.
E kérdés megválaszolása után lehet az úton elindulni.

xg2w6ib9x

Sziasztok !
Köszi az eddigieket.
Nagyjából az a feladat, hogy meg kellene tudnom mérni, hogy egy tengely elfordításához mekkora erő szükséges. Ez esetenként más-más körülményt és eltérő erőket jelent.  
Azért kéne valami műszer, mert nem csak egy esetben kéne meghatároznom a szükséges forgató nyomatékot, hanem rendszeresen szükség lenne a mérésre.

zozo

Nyomaték kulcsot egyszer úgy hitelesítettem, hogy méteres rúdra petpalackot kötöttem és folyamatosan töltöttem vízzel, amíg át nem ugrott :)  Ez persze GB35-nek nem segít, de ha a rúd végére egy digitális halmérleget akaszt, már működhet olcsón.  

Más.Csak érdekesség képpen, egyszer a kezembe adtak egy karos, mutatóval ellátott szerszámot, hogy -mi ez? Mondom nyomaték mérő. Csak nem tudom, miért N-ra van skálázva, nem Nm-re
Válasz:
-Azért mert ez a drótkötél előfeszítését méri N-ban.  
Végülis vissza lehet vezetni ezt a dolgot is nyomaték mérésre.  

PSoft

Szia!

Keresd Tibor(© destroyer)barátomat.
Szerintem,láttam Nála,Neked megfelelő "ketyerét".
[#wave]