Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Kell az a T horony , majdnem biztos hogy nem találsz megfelelőt . Satu talpakat lehetett néha találni, de nagyobb esztergán nem nagy ügy . Még nekem is sikerült egyszer :)
A forgatóról ! Hagyományos gépen körasztalnak vagy osztófejnek hívják . Tehetnél fel képet a gépről !

frkdv6dyr

Ma már nem bíbelődök a fotózással, de szerdán itthon leszek akkor teszek fel képet. Egyébként Csuhástól vettem itt a fórumon.

jani300

Azt valószínűleg láttam .Gyalu alkatrészekből van , nem lehet rossz . Azért tettem fel az adok veszekbe pár vasat mert nincs igazán szívem kidobni a gyalumat , de kellene a pénz .

Rabb Ferenc

A kis méretű, egymással is érintkező golyók miatt csak lágy zsírt használj.  

Lehet kapni általában a lineáris elemeket forgalmazó kereskedőknél is. Ha nem akarsz kilós mennyiséget venni, akkor egy kerékpár szaküzletben biztosan kapsz kis kiszerelésű nagyon lágy kenőzsírt

sanyi84

Kérném a moderátor urakat javítsák ki az ezt készítettembe az elbaltázott képbeszúrásaimat. Nem értem miért nem működik...  
Mindegy jó lenne egy moderációt kérek topic az ilyen esetekre.

55xuwevre

Valaki tudna feltenni egy programrészt ahol látom, hogyan kell alprogramot meghívni MACH3-ban.
Illetve alprogramot hogy kell elnevezni, kezdeni.

Béni

(Mach3 Bemutató program)
(Trigonometria 3, félgömb)
G80 G50 G90 G21 G40 G49 G94 G64
M6 T1
M3 S1200
#1=20 (Gömb rádiusza)
#2=0  (Szög felülnézetben)
G0 X0 Y0 Z[#1+5]
G1 Z#1 F200
M98 P11 L36
G0 Z[#1+10] M5
M30
O11
#3=0   (Szög oldalnézetben)
#5=5
M98 P12 L19
#2=[#2+5]
#3=90
#5=-5
M98 P12 L19
#2=[#2+5]
M99
O12
#4=[#1*SIN]  (AKTUÁLIS RÁDIUSZ)
#12=[#1*COS] (Z KOORDINÁTA)
#10=[#4*COS] (X KOORDINÁTA)
#11=[#4*SIN] (Y KOORDINÁTA)
G1 X#10 Y#11 Z#12 F500
#3=[#3+#5]
M99

VViktor

Szia. Sajna a fórum motor elnyelte a képletet :(

b4nm7gjvr

Szia!

http://www.imgserv.com/" TARGET=_fnew>Használjad ezt, ez magyar felületű, érthető és áttekinthető!

Itt a feltöltött képeidhez hozzá sem kell nyúlnod, hanem elég a link megadása után megadod pl. 600 ez lesz a képed szélessége és már nyomod is  a FELTÖLTÉS gombot.... a többi meg innentől azonos mint a másikaknál...

[#worship][#worship]

b4nm7gjvr

Képek feltöltése (átméretezése), nem csak kezdőknek:  

1. http://www.imgserv.com/" TARGET=_fnew>Ide feltöltöd képeidet
2. Lenyitod a "kép átméretezése" fülecskét, majd megadod képpont értéknek a pl. a 600-at (ekkor az itt megjelent képed 600-as képpont szélességgel fog látszódni)  
3. Megnyomod a "Feltöltés" gombocskát  
4. Megkeresed a "közvetlen link" végén található "másol" gombocskát -> ball egér, KATT!  
5. Ide beírt szöveg után egy üres sor hagyása után (képenként is érdemes 1 üres sort hagyni), rámész itt található [kép] hivatkozásra.  
6. Felugró ablakba kitörölsz mindent és jobb egér - beillesztéssel beilleszted, sorba a képeid, közvetlen linkjeit!  
7. A "Semleges csevegőbe" egy humoros képet tehetsz akár fel próbának!

Kicsi kép (nagyítható):
Használd a "kiskép+link" -ből a "BBkód" -ot, és csak simán másold be itt a beíró ablakba szöveged után egy sorral.  
Nem kell használnod a "[kép]" vagy "[url]" gombot itt!  

Egy utolsó tanács: Érdemes a törlési linket elmenteni (alul található: "Link törlése"), hogy ha már nem kell, ne foglalja a tárhelyet, mert egyébkén nem törlődik (bár van aki szerint egy idő után törlődik), hogy ne éljünk vissza a szolgáltatással...

000000000

Itt gyorsan lenne egy kérdésem. Nem ismerem a vezérlőt. A Mach3-ban lokális az alprogram?

Béni

Igen.

A meg nem jelenített változók sorban és kapcsos zárójelben: #3,#3,#2,#2

000000000

55xuwevre

Köszönöm, tanulmányozom.

dravecz

Üdv.

Egy nagy segítség kellene a szakikót.
Van egy épített cnc-m. Szervomotoros. Van rajta egy automata "hulladék lefújó rendszer".
Ez egy induktív érzékelő és egy 220 as levegős mágnesszelepből áll.Ez a gép megadott pontjain fúj eggyet, ezzel letisztítva a gépet.
Megy is szépen a gép, csak néha amikor fúj a szelep a gép kiáll Emergency mode-ba.
Még azt írja ki, hogy External EStop Requested.
Miért csinálja ezt?
Már a mágnesszelepet elraktam a géptől vagy 5 méterre, mert azt hittem ez a baja, de így is előjön a hiba.
Érdekesség, az hogy nem minden fújás alkalmával jelenik meg a probléma, hanem épp amikor gondolja, van úgy hogy elmegy órákat, de van olyan, hogy megy 5-10 percet és "letilt".

Mi lehet a gond?????