Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Hogy ne keljen "faragni" a gerendából, arra két ötletem van.

1. A vert.fej és a (zöld)motortartó közé, egy megfelelő vastagságú távtartót esztergálni.
Igaz hogy ezzel a főorsó "kiállása" csökken, de mélyített agyas szíjtárcsával talán megoldható a hajtás.

2. Ha már a gerenda végére úgy is készítened kell egy véglapot+ kör T hornyos forgózsámolyt, akkor a forgózsámoly/vertikálfej tengelyvonala magasabban legyen a gerenda tengelyvonalától,
(ki kell szerkeszteni hogy mennyivel..)
és így elkerülhető az ütközés.

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/vert21.jpg" border=0>

frkdv6dyr

Kimentem a helyi MÉH telepre és ezt találtam.

http://imgserv.com/images/2015/05/11/HPDVhUM.jpg" border=0>

Most már csak a köztes részt kell kialakítani forgathatóvá. Igaz nem valami szép, de 28kg és T alakú a külső átmérő meg 215mm. Maradt 130mm-em a forgató rész kialakításához.

frkdv6dyr

Kezd kialakulni. Az elképzelésem hasonló ezzel a darab vassal. Az alján (itt a teteje) van egy csavar ami leeresztő lenne eredetileg, ide gondoltam egy forgató szöghajtást amivel az áttételek segítségével finoman forgatható. A kettős peremre meg teszek egy rögzítő szorító csavart amivel fixálom. De ehhez már vennem kel új anyagot, ha csak nem találok ilyet is valahol. Igazából még nem állt össze teljesen, ezért várok még ötleteket esetleg skicc rajzokkal ha nem nagy kérés.

jani300

Az első verziót nem tartom statikailag szerencsésnek.
Viszont a második az teljesen jónak tűnik !
Miért nem én javasoltam ? :(  :)[#integet2]

frkdv6dyr

A kör T horony nem fog menni ahhoz még nagyon kezdő vagyok. Így is valószínűleg mással kell megcsináltatnom ha nem találok jó anyagot. Sajna az EMU kicsi, a maróhoz meg nincs forgatóm még. Szóval elég macerás a dolog.  

Gondolkodtam lassan kell kérnem egy saját topikot, de elég béna vagyok jó itt nekem még egy darabig [#wink]

s2k5ycubj

Mekkora? Hátha meg tudom csinálni.

frkdv6dyr

Még nem láttam ilyet, de az utolsó képen láthatod mit kell áthidalni. A tartó 215mm a maró 200mm átmérőjű, és 130mm-t kell áthidalni összesen.

zozo

Tolókapu motor vezérlő...bacca meg a fázishasogatós anyukáját. Megcsináltam hozzá a késleltetést, de a mocsok onnan kezdi számolni a két másodperces full powert, amikor felfut az indító áram. Tehát késleltethetek akármennyit, akkor is padlógázzal indul.  
Aztán gondoltam hadd zörögjön magában, majd az indító kondit késleltetem. Eredmény ugyanaz.
Próbáltam kisebb kondival is, úgy se jó.  
Végül egy frappáns megoldást találtam, úgy döntöttem, nem is vág olyan nagyot az a motor...

u3xrz0cut

[#nevetes2][#nevetes2][#nevetes2][#vigyor2][#vigyor2]

zozo

Állítható szögtartományban is akarsz fúrkálni, vagy csak pl. 0-45-90 fokra akarod a fejet fordítani?
Mert akkor simán a peremet a közdarabbal összehúzhatod, 3 pozícióban és nem kell kör T-horony.  

PSoft

"Próbáltam azt is, hogy motor powert maxra, aztán sorbakötöttem vele fojtótrafót.
Gyengus lett, legalább 150W-nyi fojtó kellene, azt meg nem találtam itthon..."

-Azt meg...találtam itthon!:)
 (HGL...TCL előtét)

Ha netán még egyszer nekifutnál...
Lesz miért jönnöd.:))

zozo

HGL előtét? -! Nagyon jó ötlet! Holnap túrok kicsit a másik garázsomban is :)
(de azért megyek hozzád is majd)

frkdv6dyr

Szögre is ha lehet. A héten körbenézek az ócskásoknál hát ha találok valamit.

PSoft

Tedd fel az előtétet a kapura!:)

A klasszikus EI vasast keresd,azok...jó nehezek voltak.
Mindjárt nem lesz olyan "könnyű" az a kapuszárny!:))

000000000

Ezekbe a lineáris csapágyakba milyen tipusu zsirt szabad rakni?

http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/827308892/SCS12UU_Linear_Bearing.jpg_250x250.jpg" border=0>

Iletve golyos orsoba?

Van valami fehér szinü zsir ami ilyen cucokba jó!