Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Makro

Elindítod a felvételt.
Megkeresed az első G0 parancsot. Nézed a monitort, ha jó helyre talált a kereső, akkor a sor végére ugrasz, ütsz egy entert, erre lesz egy üres sor.
Oda beírod amit akarsz, befejezed a makro rögzítést oszt ollé.
Futtatod a makrót, ez automatikusan végrehajtja a beírást az összes G0 sor után, de sajna egyesével, de még mindig jobb mint kézzel lépegetni.  
Sima keres-csere csak akkor jó, ha a G0 sor mindig egyforma, erre kicsi az esély.
Ha nem megy a makrózás, akkor fogsz egy programnyelvet, VBasic, C, Pascal, Delphy, megnyitod a fájlt, keresed a G0 sort, soremeléssel, kiírással elinzézed a beírandót, ez annyiból jobb, hogy fájl végéig ismétli.

zozo

...ami egy megadott sor után ill karakterek után beszúr egy új sort, amiben az van amit én szeretnék.  

Ha ugyanazt kell beszúrni, akkor működik a keres-cserél is.

Ha a keres: M11P2, akkor ezt cseréled:

M11P2
G4P0.3  

-ra, aztán bejelölöd, hogy "mindet cserél"

000000000

Küld el a kódot, vagy egy részletét, és átalakítom a Robsy CNC lézer kód előkészítő posztprocsszor programommal ahogyan szeretnéd.
Az új kódot meg visszaküldöm neked.

etc77f5nr

Nem lehet entert rakni keres-cserélnél legalábbis én nem tudtam shift+enterrel sem. Utána nyilván berakja, de az nem új sorban lesz.

szf

Sziasztok!
Hol tudok venni 3d nyomtatóhoz komplett fejet?

000000000

A 3D nyomtatás topikba tedd fel ezt a kérdést.
Vagy ha visszaolvasol benne, több tipped is lesz.  

000000000

A baj az, hogy új sort nem tudsz berakatni.  A keres, cseréllel.
Csak a régit átíratni, hozzáírni stb.  

Arra kellene megoldás, hogy bizonyos helyeken új sorokat szórjon be automatikusan.  

000000000

Tibor!
Az a baj a felajánlásoddal, hogy egyszeri megoldást kínálsz neki.  
Évi 500 darabot mégse küldözgethet hozzád átírni.

Tudod, a mondást: Halat adni, vagy hálót adni és megtanítani halászni.

s7manbs8

Csinálhatsz egy olyat is, hogy definiálsz egy makrót, amiben a behelyettesítő kódod lesz, és a cserénél csak a makró neve kell, meg ezt a makrót a programba valahova belerakod és akkor meg van oldva, ott nem kell neki entert beszúrnia, mert egy soros lesz ez a makró hívás.

s7manbs8

Itt van egy példa C++ nyelven, ami megcsinálja  kért dolgodat: http://stackoverflow.com/questions/9505085/replace-a-line-in-text-file" TARGET=_fnew>Sorcsere program

Ott a bemenő stringet meg a kimenőt kell lecserélned a kimenőnél az újsor karaktert berakod, ahány sor van, a sor végén, \n   karaktert.

s7manbs8

string strReplace = "HELLO";
string strNew = "1.sor\n2.sor\n   stb ....";

000000000

Bocs, de a program nem ingyenes, a Robsy CNC lézer vezérlő programcsomag része. Tudod a programkészítés is munka, dolgozni, gondolkodni kell azért nem keveset, gondolom te sem ingyen adod a munkádat. Sajnos itt a Fórumon a szellemi terméket, szoftvereket semmibe nézik, sokan ingyen akarnak használni mindent, akár igen drága gyári programokat is.

Csuhás

Nem figyeltem a témát de valamire reagálnék, természetesen lehet új sorokat beilleszteni hiszen az új sor a CR LF karakterek beszúrását jelenti. Egy jöbb editor pl a notepad++ simán elboldogul az ilyen jellegű keresés/cserével.

0bn8uxmw

Igen notepad++ simán megoldja a problémát: https://notepad-plus-plus.org/download/v6.7.8.2.html" TARGET=_fnew>Notepad++
Felrakod betöltöd a fájlt amit át akarsz írni, szokásos ctrl+H a cseréhez majd, a find what-ba amit akarsz beírod a replace with-hez pedig a "keresett szöveg"
"szövegamitbeakarokrakni"
Az n(new line)előtt az egy fordított törtvonal(backslash)altgr+Q a magyar billentyűzeten. Fontos még, hogy lent a replace ablakban a search mode extended legyen!!!  
Itt egy kép is:
http://www.imgserv.com/images/2015/05/25/ZpalBm.png" border=0>
Ennyi [#wink], ha kell macroként felveszed és bármikor ráfutathatod a kívánt fájlokra

zozo

Keres-cserél, új sor beszúrás mezítlábas szerkesztőben. Egyszerűen én így csinálom:

Keres sorba: M11P2

cserél sorba:
M11P2                                   G4P0.3

Egyszerűen annyi szóközt( space-t) teszek be a a két utasítás közé, hogy a szerkesztőben új sorba jelenjen meg. Lehet akár 3 sort is beszúrni. A linuxos egyszerű gedit is tudja, ez meg kéznél van a linux.cnc-seknek.