Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

OFF.
Fú… Gyors segítség kéne. Remélem van valaki, aki már járt igy.
Betoltam a számítógépembe egy SD kártyát, az új fotóimmal.
Megnyitottam a fotók könyvtárát és láttam az ikonjaikat.
Azután az IMG 016.jpg képfájlra jobb gombbal kattintottam és a lenyíló menőben a „Társítás” parancsot választottam volna.
De az alatta lévő „Hozzáadás az archívumhoz”-ra sikerült.
Hogy hogyan nyerhetném vissza a képet?
(A legjobb kép volt és hogy megismételhessem, újra fel kéne másznom az Írottkőre.)
OFF vége.

s5f8tmfv3

Valószínűleg betömörítetted valamilyen tömörítővel ami a gépedre van telepítve, pl. Winzip, stb. Ott kell legyen valahol a gépen tömörített formátumban. Kerestesd meg a géppel fájlnév alapján és csomagold ki.

b4nm7gjvr

A relé felejtős, igaz az csak az én heppem hogy nem tartom megbízhatónak, én csak is elektronikus (triakos) lágyindítót tartom megbízhatóbbnak a relésnél. Egy spec. motornak való lágyindító, ami 2-3 másodperces felfutással, lineárisan indítaná a motort az lenne jó!

b4nm7gjvr

Valami ilyen jó lenne, max. ha nem válik be és esetleg legyártod, akkor 3kW-ig bármely kefés motorhoz tudod még hasznát venni...

http://www.imgserv.com/images/2015/05/09/szi7Gt5.jpg" border=0>

http://www.imgserv.com/images/2015/05/09/JhOjk4d.jpg" border=0>

000000000

Tegyél rá egy időrelét amit úgy állíts be ha áramot kap akkor 2-3 másodperc múlva húzzon meg és kössed be a motor körbe.
Így a full árammal való indítási szakasz kimarad és remélhetőleg nem "vág" oda.  

http://www.mixvill.hu/1/products/997" TARGET=_fnew>Például egy ilyet : Link

000000000

Mindenféleképp relé kell mert két fázishasító egymás után kötve biztos hogy nem fogja kedvelni a szituációt.  
Mivel ezekben a kapu nyitó vezérlésekben is fázishasításos módon oldják meg a nyomaték határolást/sebesség dolgot.

Szalai György

Köszönöm a segítséget, minden módon végigtúrtam, de nyomát sem találtam.
Semmi módon nem találta a kereső, valahogy még törlődött is, és a kukába sem tette törléskor.
Segítséggel le kellett tölteni a ZAR9.2 helyreállítót, az visszaállított 676 képfájlt és ott volt köztük az elveszett is.
Reggel nem hittem volna, hogy meglesz.

iiidyyiy3

Ha már ennyire jó kép nem akarod megmutatni?

zozo

Köszi mindenkinek a válaszokat. Pál által linkelt időzítős relé tényleg frankó, látom 0,01 sec-tól állítható.  
Szerencsére indító feszt a villogó kimenetről tudnék is neki adni, mivel az konstans 230V-ot ad. (motorról nem lenne jó, mert váltva adja ki egyik-vagy másik kimenetre a váltót, így 2 db időzítő is kéne, előre, illetve visszafele menetre)

Keri, a vezérlő elektronikába nem nyúlnék bele, részint mert van rajta 3 féle időzítés is, motor üzemidőre, zárási késleltetésre, és még a power időzítésre, a franc tudja melyik áramkör hova szól, mit befolyásol. No meg a garanciát is elvesztené, ha beleforrasztanék bárhol.  
A régi buta vezérlők nem csináltak ilyen full poweres indítást, szebben is működtek, igaz volt azoknak is nyügjük.  

Sose felejtem el, egyszer egy harmonika kapu automatizálásra raktam egy olasz vezérlőt. Mivel a minimális powerrel is eléggé erős volt, így a dupla fotocella mellé még élvédelmet is szereltem, hogy mindenképp érintésre is leálljon a zárás. Ki is használták, amikor nyitott a kapu, és elég volt a rés a gyalogosnak, csak kézfejjel meglökte az élvédelmet és megállt a kapu. Aztán két-három év múlva szóltak, hogy most nem csinált ilyet és zúg a motor nyitás után is, be meg nem zár.  
Nézem, hát wazze a motor indító relé beégett!
Kurva nagy szerencse, hogy nem záráskor tette ezt, mert akkor hiába minden védelem, ha a relé összeég. Miután kicseréltem a 10A-es panelrelét, beraktam még egy 25A-est, dupla érintkezőst, sorba kötve, ami a motort indítja és ezt vezéreltem a panel reléjével. A franc akarna börtönbe kerülni, ha egy gyereket odacsuk a kapu. Volt hogy a kis kölyök rákapaszkodott a kapura és utazott vele. A kapu kb. 500 kg, és üdülőjé, ahol naponta min. 50-70-szer nyitják, mivel autós és gyalogos forgalomra is ez van csak.  
Ja, és nem beszélve a nyugdíjas mamáról, aki egyszer megállt a kapu vonalában, hogy majd kézzel megtartja az érkezőknek... A legkisebb állítható tolóerő is kb. 20-25kg volt.  

jani300

Szia !  
A motorról is lehetne vezérelni az időrelét , két segédrelé párhuzamosított záró érintkezőjével .
A fázshasított feszültséggel lehetne itt probléma ,ez azért nem az igazi .
Hasonló időrelét használok fűtés vezérlésre , karácsony óta . Percenként ad egy impulzust ha megy az aprítékégető . A belső reléjét csak egy másik kis relé meghúzatására használom , azt olcsóbb esetlegesen cserélni .

Szalai György

zozo

Igen, igazad van.
Mivel néztem az árakat és látom 8-9ezer Ft egy ilyen időrelé, ezért maradok az eredeti elképzelésnél.  
Van egy 2USD-s áru 12V DC késleltetőm, http://www.ebay.com/itm/DC-12V-Delay-relay-shield-NE555-Timer-Switch-Adjustable-Module-0-to-10-Second-/251679163561?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a993f44a9" TARGET=_fnew>(ilyen) ez elé berakok egy 230V/12V DC 500mA-es tápot, aztán hadd szóljon. Így 2ezerből megvan az egész.

svejk

Anno erről a kilátóról elnézve délkeletre és nyugatra értettem meg igazán miért is kellettünk mi anno a labancoknak.

svejk

Erről a ZAR9.2-ről nem igazán találtam magyar nyelvű olvasmányt, kimondottan képeket keres, vagy egyéb fájlokat is vissza tud állítani?

Szalai György

Nem tudom, minden angol nyelvű benne, ezért volt szükségem komoly angol tudású segítőre.
Szerencsémre pont házhoz jött egy.