Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Mechanikus ütközők kelenek.
vannak spéci dugattyúrúd fékek is, de egy vagyonba kerülnek.
Sajnos a levegő nem olyan mint a hidraulika.Ott ha megállítod a munkahengert akkor megáll.

pvmyc6p5

Köszönöm a válaszokat,kissé elszomorítottatok :(
Sajnos az ütközős megoldás nem jöhet szóba,a folyamatosan változó végpont miatt.Azért gondoltam levegős megoldásra ,mert jó lenne nagyon gyorsan pozicionálni,az elhanyagolható mozgatandó tömeg mellett.
Igazából egy spéci "vonalhegesztőt"építek ,bonyolult felületeket kell lekövetni,ehhez gondoltam jó lenne ,de akkor megoldom valami szíjas megoldással inkább,az nagyságrendileg egyszerűbbnek tűnik.
Lineáris motoros megoldás is szóba került,de nem tudom ,hogy a hegesztő ív közelsége ,nem -e kutyulná meg a működést.
Még egyszer köszönöm a felvilágosítást.
[#worship]

nonopapa

Szia.
Annyit még hozzátennék,hogy léteznek pneumatikus lineár mozgatóművek amelyek alkalmasak ilyen feladatra(manipulátorokban,2-3-4- tengelyes mozgatóművekben használják).Pontos pozícionálást tesz lehetővé bárhol a két véghejzet között,analóg vagy digitális jeladót lehet hozzájuk kapcsolni.Egy hátrányuk van: hobby szinten megfizethetetlen.

nonopapa

pvmyc6p5

Ilyesmire gondolok én is,de "csak" 1 tengelyen kellene megoldani íly módon.
Nagyságrendileg meg tudod mondani,hogy mennyi az a megfizethetetlen ?
Köszönöm

nonopapa

Konkrét árat nem tudok mondani,minden nagyobb gyártó csak árajánlatkérésre ad fix árat.
https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.festo.com%2Fcms%2Fde_de%2F2462.htm&ei=7URHVeKSBoXSUZu9gJAB&usg=AFQjCNH-61e2sy3ZQS_DLHHqEXJwKO2xkw&sig2=K-YQ9LasLqFtldkFedseYA&bvm=bv.92291466,d.d24" TARGET=_fnew>pl:festo
Szerintem mire minden hozzávalót megveszel,PLC,szervovezérlő,lineárhenger stb,könnyen eléred a 10000 eurós árat.

nonopapa

Révész Richárd

Ja, hogy ez proporcionális szeleppel van vezérelve.
Így már értem.

pvmyc6p5

Köszönöm az infót,a Festo magyar képviselettől kértem árat,ha belefér a megrendelő elképzelt keretébe,akkor az lesz.
Persze ha a megkívánt sebességet meg tudom közelíteni,más olcsóbb technológiával,akkor lehet más lesz a megoldás,bár a megbízhatóság,és az 1db/megmunkálási idő is sokat nyom a latba,főleg úgy ,hogy több 10000 db hegesztendő darabról van szó.

000000000

Nemrégiben építettük egy ismerőssel egy palást hegesztőt és annál egy golyósorsó léptetőmotorral viszi az AVI pisztolyt.
Ha le van árnyékolva rendesen minden kábel és fém szekrényben vannak a dolgok nem okoz problémát még a nagyfrekvenciás ívgyújtás sem.
És sokkal olcsóbb és energiatakarékosabb mint a pneumatikus megoldás !

s2k5ycubj

És milyen szép állapotban megőrizted!
[#worship][#worship][#worship]

ra8nsmk6w

Valóban nagyon szép veretes darab.  
A 70 évek közepén láttam az elektronics folyóiratban ezt a szkópot mint soha el nem érő álmot. Vagy 3 éve vettem táp hibásan nagyon remek állapotban. Mivel a tektronix dolgok nagyon jól vannak irodalommal ellátva sikerült eredeti állapotba hoznom.
https://richardsears.wordpress.com/2012/01/18/tektronix-214-miniature-storage-oscilloscope/
Róla van szó. Néha én is használom igaz van mellette egy tek. 2211 digitális tárolós.

9hpa53xy

Kell egy ACSH Teszt tipsú szojjet vobblerszkóp ? :)

9hpa53xy

Valaki aki használt már helicoilt és van kedve idióta kérdéseimre válaszolni legyen szíves írjon rám e-mailt! Köszönöm!

keri

Itt nem jó ha válaszolok? :)