Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sz.József

...és az úgy jó, hogy az egyik szintváltás mindig egyszerre történik?

svejk

Megjegyzem, az alsó kép alapján egyébként a bal szélsőnek kell lennie a közösnek, nem a középsőnek.

Sz.József

Nem volt vele konkrét szándékom csak  1 év után (  :)  ) előkerült a fiók hátuljából
és gondoltam ideje megnézni mit is tud...  
Hátha jó valamire alapon...

Sz.József

Van még egy ami egyben van, megnézem mit csinál ha így kötöm be...

svejk

svejk

Hát úgy majd jó lesz! :)

A hibás bekötés miatt volt az egyszerre való szintváltás a két vélt kimeneten.

000000000

Lehet hogy rosszul látom, de mintha ezen a közös a bal szélső lenne.  

Sz.József

Puskáztál a #25764-ből?  :)

Sz.József

Megelőzted Palit...
Így bekötve nincsen "egyszerre" szintváltás...

iiidyyiy3

Kattogós Weller elég jó kompromisszum, nagyjából életre szóló befektetés. TCP-S például. Ezekben van egy mágnes hegy, ami meleg hatására elveszti a mágneses terét, így kapcsolgatva ki-be a pákát. Semmi okosság nem kell neki, 24V/50W, nem is kell a gyári állomás hozzá. Általában lehet hozzá elfekvő készletből fűtőbetétet is kapni, hegy meg van újonnan. Nekem kattogósból van kettő is, maximálisan elégedett vagyok vele. Egyszer már cseréltem fűtőbetétet, és néhány hegyet is elhasználtam. Egyedül az a zöldeskék műanyag szeret öregedni, és az öregebb daraboknál a csavar már csak tájékoztató jelleggel van benne, a menet nem sokat fog.

A következő kategória a digitális Weller, amiben van egy beépített hőelem, azt pontosabban lehet szabályozni, de komolyabb elektronika kell hozzá, és kellőképpen drága ahhoz, hogy ne érje meg barkácscélra, hacsak nincs valahol éppen jó vétel.

http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/forrasztoallomas.html?pg=1" TARGET=_fnew>Vagy építesz. Ez is működik, a Weller árából kettőt is össze lehet rakni. Olcsó hozzá a hegy. Az állomását meg is lehet építeni. Akár kijelzős vezérlőpanelt is találsz hozzá a neten, JLT-02 néven fut.

Sz.József

Na ez is megoldódott...
Mehet újabb 1 évre a fiókba... :))

000000000

Csak a képet néztem a hozzászólásokat nem.

svejk

Dakota25

Az utolsó táblázatban jól látható a lehetséges szennyezők aránya. O2- 25 milliomodrész max. Ettől nem lesz gond a varrattal. :-)
A rozsdás lemez, korom, festék, horgany, esetleg krómtartalom stb. az igazán durva - de ez nyilvánvaló.
Ne a gázra gyanakodj! Ha más lemezen is jelentkezik a hiba, át kéne nézni a masinát, pl. nem tört-e el a gázcső az ostorban.

Sz.József

Jó ha évente bekapcsolom az oszcilloszkópomat...(digitális)
Most a lentebbi enkóder adott rá apropót.
Mivel ritkán kapcsolom be, gondoltam egy kicsit "tekergetem", ismerkedem a menüjével.
A következőt figyeltem meg és nem tudom, hogy ez normális-e?
5V-os méréshatárba mindkét csatorna.
Measure opcióban kijelezve Vavg és Vrms.  
A bemenetek rövidre zárva. Ennek ellenére a kijelzett érték:
Vavg:  CH1  900mV, CH2  1V
Vrms:  CH1  920mV. CH2  1,02V
Nem nulla (vagy 0 közeli) értéket kellene mutatnia? (?)

Ha menüből rakom testre a bemeneteket ((couplig > GND), akkor:
Vavg:  CH1  860mV, CH2  920mV
Vrms:  nem mutat semmit...(gondolom "O")

Más méréshatárokban se rózsás a helyzet...

Ez normális? Csak én gondolom másképpen?