Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Nem szabvàny a 8 mm de létezik. Kicsit rövidebb is mert csak így adja ki. Ha rám hallgatsz er16 ba ruházz be. Az er11 8 mm nekem kb13 eu ba fájt. Pesze ennyibe 1től 7 ig adnal hozzá patront

000000000

Sziasztok!

10mm mély zsákfuratba kéne M5 menetet fúrnom...
Milyen menetfúrót ajánlanátok a feladathoz?
Hol lehet ilyet beszerezni?
Gépi menetfúróm van, arra gondoltam esetleg leköszörülök belőle...

000000000

Szakembert keresek - alapok betanítására - Törökbálint közelében

3 tengelyes CNC gravírozó-marógép + Mach3 + Aspire

További egyeztetés privátba, köszönöm!

svejk

Ha elmégy a hozzád legközelebbi, kicsit magára adó csavar vagy szerszámkereskedésbe, és ugyanezt elmondod nekik amit itt leírtál akkor fognak neked adni egy ún. zsákfurathoz való csavart hornyú menetmetszőt, mely 1 db-ból áll.
Még az is megfogják kérdezni, hogy milyen anyaghoz kell, rozsdamentes vagy szerkezeti acélhoz.
Az ára úgy 600 Ft-nál kezdődik.
Ennek a menetfúrónak rövid a bevezető éle és szépen kicsavarodik a forgács.
De cserébe sokkal óvatosabban kell vele bánni mint a hagyományos 3 db-ossal.
Még egy megjegyzés, ez a fajta csavart horony nem tévesztendő össze az átmenő furatokhoz használt menetfúróéval, mely előre, át a furaton tolja ki a forgácsot.  
De majd valaki biztos bedob egy linket és ott nagyon szépen fognak látszani a formák.

svejk

Még talán egy dolog, ezeket a menetfúrókat kézből nehezebb derékszögben bevezetni az anyagba, mint a 3 fokozatú társaikat. Célszerű segédeszközt használni, vagy kis asztali fúrógépen bekezdeni.

b4nm7gjvr

Egy helyre elég lenne betenni!

ANTAL GÁBOR

Link helyett : Grandtool kft (  Győr ) honlapján keresgélj !

000000000

9r3i5bei9

Helló! Marómotor méretezésben akadtam meg, ezért kérnék egy kis segítséget. A gépem most készül lineáris sínekkel, X, Y 16x5-ös, Z 16x2.5-ös golyósorsóval. A gépváz masszív vasöntvény váz, állóhidas. Hasznos munkatér X,Y,Z: 400x600x200.  
A tengelyeket Yaskawa II. AC szervomotorokkal mozgatom. A motorok teljesítménye: 100W, 0,4Nm, de ezt szíjtárcsás áthajtással duplázni fogom. A megmunkálandó anyagok: Alumínium, fa, karbon, vas, ha bírja max.55HRC acél. Maximális szerszámátmérő 13-as. Ezekhez a feltételekhez keresek háromfázisú marómotort frekvenciaváltóval. Itt is szíjtárcsás áthajtást fogok alkalmazni . Olyan motort szeretnék a fémek megmunkálása végett, mely kis fordulatnál is megfelelő erőt tud kifejteni a normális megmunkálás miatt. Ha egy marómotorral nem lehet megoldani a tág fordulatszám különbséget,a megmunkálandó anyagok különbsége végett, akkor inkább beruháznék még egy nagy ford.számú olcsóbb motorra is. Ebből leszűrhető, hogy a fémmegmunkálás az elsődleges. A segítségeket előre is köszönöm.

000000000

Mi annak a programnak a neve amiben benne vannak a fémek szabvány szerint, illetve a hozzá tartozó tulajdonságuk? nem jut eszembe rég használtam!

sasi

Equist Goold, Equist Siolvrt

000000000

sasi

Equist Siolvrt = Equist Silver
Equist Platinum

sasi

Gábor, viccnek szántad, vagy komolyan gondolod az 55 HRC keménységű edzett acél megmunkálását?

ywathzay

Lehet Brinnel-re gondolt....