Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Én már gravíroztam tükröt kopoktatós módszerrel,de kb 20 leütés / sec-nél többet nem tudtam elérni vele,mert ha erősebbre vette a rugót,hogy gyorsabban menjen,akkor már kipattogott a felülete.

000000000

Határolni kell a leütés mélységét. És, kis erővel de nagy frekvenciával kellene.  

Milyen szerkezettel oldottad meg?
Esetleg
 kép?

xfg6v697j

Szimpla léptetőmotor emelgetet egy kart rugó ellenében egy darab zsineggel.
A rugó lefele mozgatta a kart ,a motor meg emelgette.
Egyszerű szerkezet volt.

000000000

Értem. Szerintem éppen az volt a gond, hogy a leütés szabályozatlan volt.  

Arany János

Szokásos béna kérdés:
http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/Arany/HDBB2_manual.pdf" TARGET=_fnew>HDBB2 kártya 12V-ot tud kapcsolgatni? Vagyis: zárja és nyitja a 12V-os betáplálást?

ftibor

Sziasztok,
kérnék egy moderátor változtassa meg az email cimemet ftibor@ptt.rs-re.
Köszönöm.

VighLajos

Szevasztok!
Régen téma volt a keményforrasztás. Nem találom.
A kérdésem: vörösréz-vörösréz forrasztásához milyen anyag felel meg? Palackos gáz-forrasztópisztolyom van (Rothenberger), a forrasztandó cucc élelmiszeripari célokat szolgál (pálinkafőző).  
[#pias]

VighLajos

Ja, a gugliban sok az információ, a gyakorlat többet ér...
[#worship]

ANTAL GÁBOR

Én az ezüsttartalmú forraszanyagot preferálom . Nagyon fontos a jó flux . Vannak bevonatos pálcák flux- szal de én a dobozosra esküszöm .  Régi bevált márka : Fontargen . Jobb hegesztéstechnikai bolt forgalmazza. .Régen volt ugye a szilfosz de szerintem amit ajánlok az jobb .  Van Bp en kimondott forrasztás ( keményforraszás ) technikai szakbolt . Hány gramm kellene ? Átmértő 1 es ezüstöm van .. A flux kissé bajosabb de lehet jó alkalom lenne megfejteni az összetételét . ( korábban forszíroztam még valami röntgenes elemzőbe is bekerült de nem tudták megmondani )  Borát fluorid és valami kéntartalmú szerintem szervetlan sók keveréke

ANTAL GÁBOR

000000000

Nekem is van olcsó, ezüstforraszom eladó. Rézhez, és még sok más anyaghoz jó.  
Még, savállót is szoktam vele forrasztani.  
Itt megnézheted.
http://www.jofogas.hu/heves/Ezustforrasz__dupla_szeles__Gyarto_Allami_penzvero_18612454.htm?first=1

smalla

Strigon MF-1000-hez keresek leírást, kapcsolási rajzzal, ha létezik ilyen. Ha valakinek van, kérem ossza meg velem. Köszönöm.

ANTAL GÁBOR

irány Csuhás gyűjteménye , ha ott nincs nekem lesz .. Pár oldalt bescannelek . Konkrétan mi érdekelne ?  ( kapcs rajz OK )

smalla

Szia, ott van egy leírás, de Strigon ME 1000-hez, és kapcsolási rajz nincsen benne, Ha megoldható, hogy elpostázd nekem, akkor én bescannelném az egészet és megosztanám a többiekkel, aztán pár sör kíséretében visszaküldeném. Ha megoldható. Ha nem, akkor nevezd meg a feltételeidet :)

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, felújítás alatt a gép amit vettem, most ott tartok, hogy kibontottam az elektromos részét és eléggé lefelé görbült a szám, mikor megláttam a nem szakszerű beavatkozás nyomait. Ezért most csak a kapcsolási rajz kellene, később lehet más is kell majd belőle :)