Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Ahogy mondani Teccik:)
A Liycy sem bírja sokáig.
Automata táblafelosztón havonta cseréltem, igaz az napi 24 órában dolgozatt.

ANTAL GÁBOR

Adott egy jó minőségű nyákterv képe PDF ben . Meg szeretnék mérni rajta néhány méretet ,de nem vonalzóval nyomtatás után . Valahogy be kellene vinni egy Cad programba azután elvégezni a mérést .  Holnap bemegyek a volt munkahelyemre ott van acad 2002.   Rémlik hogy jpeg et be lehet vinni de mit csináljak a pdf fel ? Várom az ötleteket ill ha van más módszer akkor azt is ...

Rabb Ferenc

Az AC megeszi mérethelyesen a pdf-et.

lari

Az Inscape-be is be lehet hívni pdf-et sőt fel is lehet bontani vektorokra...
Az Inscape ráadásul ingyenes program, Win és Linux alatt is használható.

PSoft

Szinte mindegyik CAD program "megeszi" kezeli a .pdf formátumot.
Biztos,hogy az ACAD is.
Úgyhogy...semmit ne csinálj a .pdf-fel,irány az ACAD.

ANTAL GÁBOR

Néztem a neten de az jött le hogy a 2010 es eszi ( ? ) No olyan nem lesz...  ( kancellár irányít, szegény az eklézsia )

zozo

Használom az inkscapet linux alatt, de pár éve egy ilyen behívás megszivatott, mert ha jól emléxem, arányosan kisebb lett a kép pár százalékkal.
Igaz, még régebbi verzió volt, de azért érdemes ellenőrizni.

Devecz Miklós

z08dv9zyv

Nincsen meg valakinek a VCarve "hobbystáknak" való verziója? vagy nem tudna egy linket ahonnét letudnám tölteni?

ANTAL GÁBOR

Köszönöm mindenkinek a segítséget .Azóta megoldódott, mert Horváth Tibor elküldte a nyák képét lay ben és ott meg tudtam mérni . Miklós levelét mindjárt olvasom .Az inscape lejött de még nem telepítettem

ggdr57dg

Van olyan PDF megjelenítő, amivel mérni is lehet :-) Foxit a neve, én véletlenül ezt használom. De az igaz, hogy a tervből sokkal egyszerűbb pontos méretet kivenni

http://kep.psharing.com/839518.jpg" border=0>

Még egyszer elnézést, de csak este néztem rá a telefonomra, ami nem volt nálam a műhelyben, ráadásul le is volt némítva...

Rabb Ferenc

Biztosan jó a távolság értéke?  

Bárhogyan mérem, nekem 221,065 mm [#nemtudom]

ggdr57dg

Nem jó a méret a képen (a pdf kicsinyített volt) csak a lehetőséget mutattam meg.

Rabb Ferenc

Ja, ez csak egy demó? Annak elég pontos.[#vigyor2]  Remélem Gábor nem vette még elő a vasfűrészt, mert tegnap este már megbeszéltük vele az "igazi" méretet   [#wave]

ggdr57dg

Igazából nem gondoltam végig, hogy ezen a képen fontos lehet a méret. Vagyis félre vezető, ha nem írom oda...
Gábornak még tegnap este elküldtem a lay file-t, ahogy írta is, abból pontosan ki lehet olvasni a méreteket. Ma beszéltünk telefonon, nem erről a fotóról fűrészel :-)
De ha már méret; nálam egy kicsit más. dX: 220.980mm

http://kepfeltoltes.hu/150629/led_sl_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/150629/led_sl_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>