Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Régifajta, kb. 40 éves 3f fúrógépmotor. Nem az értéke miatt akarom rendbe tenni, hanem mert ez passzol a helyére. Azt mondjuk el sem tudom képzelni, hogy tudták ezt elgörbíteni.

ywathzay

Hajtani a fúrógépet! A csapágy amúgy is cserére szorul már koránál fogva is, az a legkevesebb.

000000000

Az a végét amelyik jó és nem üt befogni esztergába és az űtős csapágyhelytől leszabályozni majd perselyt rá vagy új tengelycsonkot csinálni és zsugorkötéssel vagy ragaszva rögzíteni.

ywathzay

Már két csúcs között felszabályoztam, perselyeztem, újra kialakítottam a csapágyhelyet, és még mindig üt. Ez a gondom, nem tudom megéri-e kisajtolni belőle a tengelyt.

000000000

Ez volt a hiba hogy kétcsúcs között csináltad belevitted a hibát a csapágyhelyekre.A forgórészt kellett volna valahogy megfogni és új központfuratokat, majd azután szabályozni.

jani300

Most már érdekes a történet . Mekkora a motor teljesítménye ? Már csak az marad hogy a forgórész külsejét fogod szerszámba , vagy kiesztergált pofába . Öreg  FO22 fúrógépmotornál nekem is volt hogy beleért az állórészbe a forgórész  ,mindha két külön lemezteste lett volna a forgórésznek , ami nem centrikus egymáshoz .  Még nincs kész de van másik motor ,törött deknivel .

9hpa53xy

Én mikrokontrollerrel küzdök :) de egyenlőre sikertelenség van.

jani300

Talán nem nem haragszol hogy beleszólok .
Annyit tennék hozzá , hogy kis gépen meg kell támasztani állóbábbal a forgórész külsejét a szegnyereg felől . Egyébként így jónak kellene lennie .

hostya

000000000

Én is gondoltam rá de nem írtam le a bábos rögzítést.Nyilván a befogás mikéntje adja hogy kell-e további megtámasztás.

Sz.József

PC guruk segítségét szeretném kéri...
Adott egy "meghalt" vinyó... Az oprendszer nem indulróla...
Ha én ezt a vinyót belerakom egy külső, USB-s házba,
hogyan tudom láthatóvá tenni a könyvtárakat?
Egy könyvtárat (users) szeretnék kimásolni róla... (?)
A TC azt írja ki "nincs ilyen meghajtó".
A win intéző formázást javasol... (?)
Létezik erre valami megoldás?

000000000

Tedd rá egy USB - SATA konverterre.
Ez ellátja táppal, és a SATA kábel helyett sima USB-n csatlakoztatni tudod a gépedre. Ha régebbi a vinyó, és nem SATA kapcsolat van rajta, hanem IDE, akkor azt is tudják ezek az átalakítók.
Egy ilyen kütyü kb. 3500 Ft., de ha van rendszergizda ismerősöd, akkor 2 sör az ára.

ywathzay

Azért arról megnéznék egy videót hogy lehet a meglévő központfuratok helyett másikat fúrni egy eleve görbe tengelyen, úgy hogy nem szúrunk le a hosszából. Akkor már inkább kitolom belőle a tengelyt és készítek bele másikat. Eleve üt a tengely még a forgórésznél kiórázni sem lehet, mivel nem egyenletes, sima a felülete. Azért köszönöm.

Motoros

000000000

http://www.digitalelektro.hu/digitalelektro/feltolt/termek/kep/k_149542_2.jpg" border=0>